Ευρωπαϊκό Εφήβων: Επανέλαβε 18 χρόνια μετά τον άθλο της Δημοσχάκη ο Απόστολος Παπαστάμος

Σαρωτικός ο Απόστολος Παπαστάμος, κατέκτησε το δεύτερο χρυσό του μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κολύμβησης Εφήβων Νεανίδων του Καζάν, αυτή τη φορά στα 400μ. μεικτή ατομική.

Μετά τον μάλλον απροσδόκητο θρίαμβό του στα 200 μέτρα μεικτή, ο Χανιώτης πρωταθλητής ήταν το αδιαφιλονίκητο φαβορί στο αγώνισμα στο οποίο ειδικεύεται και δεν άφησε κανένα περιθώριο αμφισβήτησης στους αντιπάλους του, τερματίζοντας σχεδόν δύο δευτερόλεπτα μπροστά από τον δεύτερο, τον Ρώσο Ίλια Μπορόντιν.

Με το 4:15.18 που πέτυχε, διέλυσε το δικό του πανελλήνιο ρεκόρ εφήβων (4:17.44 από τη αντίστοιχη περσινή διοργάνωση στο Ελσίνκι, στις 8 Ιουλίου 2018), πλησίασε το ρεκόρ ανδρών του Γιάννη Δρυμωνάκου (4:14.41), ενώ παράλληλα έγινε ο τρίτος Έλληνας κολυμβητής που εξασφαλίζει την παρουσία του στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκυο μετά τους Χρήστου και Γκολομέεβ, καθώς έπιασε το υψηλό όριο της FINA (4:15.84).

Να σημειωθεί ότι ο Παπαστάμος είναι μόλις ο τρίτος Έλληνας στην ιστορία των Ευρωπαϊκών Πρωταθλημάτων Ε/Ν που κατακτά δύο χρυσά μετάλλια στην ίδια διοργάνωση, μετά τη Εβρίτισσα Ζωή Δημοσχάκη (κόρη του βουλευτή Έβρου Τάσου Δημοσχάκη) το 2001 και τον Παναγιώτη Σαμιλίδη το 2011.

Ο ίδιος ο 18χρονος αθλητής, στάθηκε ιδιαίτερα στις δηλώσεις του στην επίτευξη του ορίου πρόκρισης για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκυο. «Είμαι πολύ χαρούμενος για τη σημερινή μου επίδοσή, κλείνοντας τους αγώνες με τον καλύτερο τρόπο. Μια συμμετοχή σε Ολυμπιακούς Αγώνες είναι ένα όνειρο που είχα από μικρός, είχαμε δουλέψει αρκετά πάνω σε αυτό και στο τέλος δικαιωθήκαμε. Θέλω να πω ένα τεράστιο ευχαριστώ σε όσους στάθηκαν στο πλάι μας σε αυτή τη διαδρομή και να συγχαρώ όλα τα παιδιά της αποστολής, καθώς ήταν η καλύτερη των τελευταίων ετών», δήλωσε ο Παπαστάμος.