Με κορυφαίες δύο Θρακιώτισσες πρωταθλήτρια κόσμου η Εθνική Ομάδα Κωφών Γυναικών!!!

Στο ψηλότερο σκαλί του κόσμου ανέβηκε η Εθνική Κωφών Γυναικών, καθώς κατέκτησε τον τρίτο συνεχόμενο τίτλο της απέναντι στη Λιθουανία την οποία νίκησε με 51-42 στον τελικό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος της Πολωνίας.

Είναι η πραγματική Dream Team του ελληνικού μπάσκετ. Είναι η κορυφαία ομάδα του κόσμου, εδώ και μια τριετία. Η Εθνική Κωφών Γυναικών επικράτησε της Λιθουανίας (51-42) στον τελικό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος που διεξήχθη στο Λούμπλιν της Πολωνίας και κατέκτησε τον τρίτο συνεχόμενο τίτλο της απέναντι στη συγκεκριμένη αντίπαλο.

Το 2016 η Εθνική Κωφών Γυναικών κατέκτησε την πρώτη θέση στο EuroBasket της Θεσσαλονίκης, το 2017 πήρε το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Σαμψούντας και το 2019 συνέχισε την κυριαρχία της στα γήπεδα του Λούμπλιν της Πολωνίας, ούσα η κορυφαία ομάδα μιας διοργάνωσης με πολύ ταλέντο και εξαιρετικές ομάδες.

Αυτό που δεν ξερει ωστόσο ο πιο πολύς κόσμος είναι ότι στην σύνθεση της νέας πρωταθλήτριας κόσμου μετέχουν και δυο παίκτριες που είναι ιδιαίτερα γνώριμες στο κοινό του γυναικείου μπάσκετ της Θράκης. Ο λόγος για τις Πατέρα και Χαϊνά, οι οποίες έχουν στο παρελθόν αγωνιστεί με επιτυχία με την φανέλα του ΓΑΣ Κομοτηνή.

Μάλιστα, στον τελικό ήταν οι δυο κορυφαίες παίκτριες της ομοσπονδιακής τεχνικού Αθηνάς Ζέρβα, επιτυγχάνοντας σχεδόν τους μισούς πόντους της Εθνικής. Η Πατέρα σημείωσε 15 πόντους (με 4/8 τρίποντα, 5 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 3 κλεψίματα) ενώ δεύτερη σκόρερ στον τελικό ήταν η Χαϊνά με 10 πόντους (1 τρίποντο).