Οικογενειακώς στην Ξάνθη ο Κίκο Ραμίρεθ και… κοσμοσυρροή στην επίσημη παρουσίασή του

Συνοδευόμενος από την σύζυγό του και τα δύο του παιδιά ο Κίκο Ραμίρεθ έφτασε στο «Le Chalet», εκεί όπου το μεσημέρι της Παρασκευής έγινε η επίσημη παρουσίασή του από τη Ξάνθη. 

Ο Ισπανός τεχνικός, για περίπου σαράντα λεπτά απάντησε σε όλες τις ερωτήσεις που του έγιναν, αναλύωντας το πλάνο, τη φιλοσοφία και τους στόχους του με την θρακική ομάδα. Αίσθηση προκάλεσε το γεγονός ότι στην παρουσίαση παραβρέθηκαν απεσταλμένοι από αρκετά μέσα της Αθήνας.

Παρών στην κεντρική αίθουσα του ξενοδοχείου της Ξάνθης ήταν και εκπρόσωποι της τοπικής ΕΠΣ, των παλαιμάχων αλλά και των συνδέσμων, ενώ μετά το τέλος της παρουσίασής του πήρε ως αναμνηστικό δώρο ένα κασκόλ του συλλόγου.

Αρχικά ο Ραμίρεθ παρουσιάστηκε από τον πρόεδρο της ομάδας Αρη Πιαλόγλου, με τον οποίο είχε και θερμό εναγκαλισμό. Στο αρχικό του σχόλιο είπε: «Θα ήθελα να πω πως είμαι πολύ ευχαριστημένος και θα ήθελα να ευχαριστήσω τον κύριο Πανόπουλο που με έφερε στην ομάδα. Επίσης θέλω να ευχαριστήσω όλη την ομάδα της Ξάνθης που με υποδέχθηκε με πολύ ωραίο τρόπο, αλλά και όλη την πόλη για την υποδοχή της».

Για τη ριζική ανανέωση και τις αλλαγές στο πρωτάθλημα: «Έχει γίνει ριζική αλλαγή στην ομάδα σε παίκτες και τεχνική ηγεσία. Θέλουμε να καταφέρουμε να δημιουργήσουμε μια δυνατή ομάδα και να πάμε όσο γίνεται πιο καλά. Θέλω να δημιουργήσω μια ανταγωνιστική ομάδα. Και όσον αφορά το πρωτάθλημα, το έχουμε μελετήσει αρκετά, έχουμε δει τα παιχνίδια και θέλουμε να δημιουργήσουμε όπως είπα ανταγωνιστική ομάδα για να πάμε όσο γίνεται πιο καλά. Θέλω να συμμετέχουν και οι οπαδοί στην ομάδα και να είναι μια δυνατή ομάδα».

Για τον μεταγραφικό σχεδιασμό, αν είναι ικανοποιημένος ή όχι: «Έχουμε δουλέψει για τις μεταγραφές, είναι δύσκολο, αλλά βρισκόμαστε σε καλό δρόμο και θα καταφέρουμε να τα πάμε καλά».

Για τον τρόπο προσέγγισης για να αναλάβει την Ξάνθη και τι τον έπεισε: «Στην Πολωνία κάποιοι ποδοσφαιριστές μου είπαν πολύ καλά λόγια για την Ξάνθη όπως και στην Ισπανία και δεν χρειάστηκε κάτι παραπάνω για να πεισθώ να έρθω».

Για το αν του αρέσει ένας συγκεκριμένος τρόπος παιχνιδιού που θα παίξει η Ξάνθη: «Θέλω η ομάδα να είναι ανταγωνιστική. Θα υπάρχει ένας τρόπος παιχνιδιού αλλά θα προσαρμοστούμε».

Για τους στόχους που έχει θέσει για τη νέα χρονιά: «Θα κοιτάζουμε παιχνίδι με παιχνίδι ξεχωριστά. Θέλω να δουλεύουμε έξι μέρες στις προπονήσεις και την έβδομη να παίζουμε. Δεν θέλω να πω κάτι παραπάνω για στόχους».

Για το πόσες μεταγραφές περιμένει ακόμα: «Θέλουμε να βρούμε παίκτες που στην δικιά τους θέση να είναι καλύτεροι από όσους έχουμε. Αυτό μπορεί να γίνει είτε με νέα παιδιά, είτε με πιο έμπειρα και να δημιουργήσουμε μία ομάδα ανταγωνιστική. Έχω πολύ καλή συνεργασία με την ομάδα. Δεν χρειάζεται να βιαζόμαστε, πρέπει να έχουμε υπομονή και να πάρουμε τους παίκτες που θα βοηθήσουν την ομάδα».

Για το αν υπάρχει τέλειο σύστημα ή αν η τακτική είναι πιο πάνω: «Θα κοιτάξουμε τους ποδοσφαιριστές και το σύστημα θα προσαρμόζεται και ανάλογα τον αντίπαλο, αλλά και την φιλοσοφία που θα έχουμε σε κάθε ματς. Θέλω να προσαρμόζω το σύστημα στους παίκτες και όχι τους παίκτες στο σύστημα. Δεν έχω κάτι συγκεκριμένο. Θέλω να έχω τον καλύτερο παίκτη, οι παίκτες να έχουν τον καλύτερο προπονητή που θα είμαι εγώ και η Ξάνθη να γίνει η καλύτερη ομάδα».

Για το αν η Ξάνθη είναι ένα σκαλοπάτι για κάτι παραπάνω με δεδομένο το ότι πολλοί προπονητές που ήταν στην ομάδα, έκαναν μεγαλύτερη καριέρα: «Πάντα σκεφτόμαστε το μέλλον, αλλά κοιτάζουμε το παρόν. Κοιτάζω τι θα κάνω με την Ξάνθη, να ανταγωνιστώ μεγάλες ομάδες όπως ο Ολυμπιακός και ο ΠΑΟΚ και να πετύχω με την Ξάνθη».

Για το πόσο γρήγορα πιστεύει πως θα δει την Ξάνθη που θέλει: «Έχουμε χρόνο, αλλά θα πρέπει από τον πρώτο αγώνα να είμαστε ανταγωνιστικοί και να παίζουμε όπως πρέπει. Τα αποτελέσματα θα φέρουν καλό παιχνίδι η σωστή σκέψη θα φέρει καλό παιχνίδι, η βοήθεια από τον κόσμο θα φέρει καλό παιχνίδι. Ούτε εγώ ούτε οι παίκτες μπορούμε από μόνοι μας να κερδίσουμε ένα παιχνίδι. Πρέπει όλοι μαζί να τα καταφέρουμε, μαζί με τον κόσμο».

Για το αν χρειάζεται προσαρμογή με δεδομένο το ότι μετά την Πολωνία είναι η δεύτερη φορά που βγαίνει εκτός Ισπανίας: «Στην Πολωνία πήρα αρκετό χρόνο προσαρμογής, αλλά στην Ελλάδα ο χρόνος είναι μειωμένος γιατί υπάρχει διαφορετικός τρόπος σκέψης, κάτι που φαίνεται και από τον κόσμο που με βλέπει στην πόλη».

Για το αν ήθελε να δώσει ένα μήνυμα στον κόσμο της Ξάνθης: «Όλοι μαζί και ταυτόχρονα να τα καταφέρουμε. Θέλω να μπορέσω να μαζέψουμε τον κόσμο στο γήπεδο και όλοι μαζί να τα καταφέρουμε».

Για το αν έχει κίνητρο ή άγχος το ότι η Ξάνθη εμπιστεύεται τους προπονητές της: «Δεν μου προκαλεί άγχος που η Ξάνθη εμπιστεύεται τους προπονητές αλλά τιμή. Θέλουμε όλοι να παλέψουμε με πείσμα και να είμαστε ευχαριστημένοι με ότι κάνουμε».

Για τις αθλητικές εγκαταστάσεις της ομάδας: «Οι εγκαταστάσεις είναι πάρα πολύ καλές. Συνολικά η εικόνα είναι πολύ θετική και είναι πολύ καλό γιατί ο καθένας μπορεί να κάνει σωστή δουλειά».