Δεν έχει εκλογές την Κυριακή αλλά αγώνα στην Γερμανία για τον Κώστα Μπανιώτη

Στην Γερμανία θα κάνει τον δεύτερο αγώνα του στη σεζόν του ανοιχτού στίβου ο Κώστας Μπανιώτης.

Ο “ασημένιος” πρωταθλητής Ευρώπης του ύψους στον κλειστό μετέχει την Κυριακή 7/7 στο μίτινγκ που θα γίνει στην πόλη Βίερσεν. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι ο ίδιος δεν θα βρίσκεται στην Ελλάδα για να ψηφίσει.

Ο Μπανιώτης ξεκίνησε τη σεζόν την Τρίτη (2/7) από τη Μασσαλία με άλμα στα 2,19μ. και μέσα από τους επόμενους αγώνες του θα επιδιώξει να βρεθεί σε επίπεδο ανάλογο των δυνατοτήτων του, δεδομένο του ότι η προετοιμασία του έχει εξελιχθεί απόλυτα ικανοποιητικά.

Το πρόγραμμα του διημέρου περιλαμβάνει ωστόσο και άλλες ελληνικές παρουσίες σε στάδια της Ευρώπης. Για παράδειγμα, η Εθνική Ομάδα μετέχει στην 2η κατηγορία του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Συνθετών Αγωνισμάτων στη Ριμπέρια Μπράβα με τρία μέλη.

Η Στέλλα Τζικανούλα (Τιτάν Σερβίων), η Μαρία Ζαχαρούδη (ΟΚΑ Καβάλας) και ο Κώστας Λογδανίδης (ΓΕ Νάουσας) βρίσκονται ήδη στην πόλη της Πορτογαλίας και το επόμενο διήμερο θα επιδιώξουν το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Η Ζαχαρούδη πριν λίγες εβδομάδες βελτίωσε το ατομικό της ρεκόρ και έχασε οριακά το όριο για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ23 με τους 5.380 που συγκέντρωσε στη Νάξο.  Στην ίδια διοργάνωση ατομικό ρεκόρ πέτυχε ο Λογδανίδης με 7.194, ενώ η Τζικανούλα έχει πετύχει φέτος 5.398 β. και θα κυνηγήσει το ατομικό της 5.474 β. το οποίο έχει από πέρυσι.

Επίσης, ο Κώστας Φιλιππίδης θα δώσει και φέτος το παρών στον αγώνα που θα γίνει την Κυριακή (7/7) σε λίμνη στο Ρόταχ Έγκερν σε ένα από τα ομορφότερα event εκτός στίβου, δεδομένου του ότι το στρώμα του επί κοντώ είναι στημένο μέσα στη λίμνη. Ο Φιλιππίδης προέρχεται από την καλή εμφάνιση στο Athens Street Pole Vault, όπου ξεπέρασε τα 5,61 μ. και στοχεύει σε άλματα πάνω από το φετινό του 5,63 μέτρα.