Ο αρχηγός της Εθνικής Βόλεϊ του 2004 δεν είδε ποτέ τον τελικό της Εθνικής Ποδοσφαίρου στο EURO!!!

«Πρέπει να είμαι από τους ελάχιστους Έλληνες που δεν είδαν ποτέ αυτόν τον αγώνα». Αυτό απάντησε ο Μάριος Γκιούρδας, όταν κλήθηκε από το ThrakiSportS να μοιραστεί με τους αναγνώστες τις αναμνήσεις του από την βραδιά της 4ης Ιουλίου του 2004.

«Ήταν μια δύσκολη περίοδος για εμένα, παραμονές των Ολυμπιακών Αγώνων. Θυμάμαι, αντιμετώπιζα ένα πρόβλημα τραυματισμού και είχα τρελαθεί. Δεν συμμετείχα εκείνη την περίοδο στις προπονήσεις, όλη μου η αγωνία ήταν πως θα αποκατασταθώ γρήγορα ώστε να προλάβω τους Ολυμπιακούς. Έτσι, δεν υπήρχε ούτε όρεξη ούτε κουράγιο ούτε οτιδήποτε για κάτι διαφορετικό. Το θυμάμαι το κλίμα, αλλά εγώ ήμουν απορροφημένος στα δικά μου. Ετσι, τον τελικό δεν τον είδα. Μόνο στιγμιότυπα έχω δει μετά. Χάρηκα βεβαίως, αλλά η δική μου αγωνία δεν με άφηνε να χαρώ όπως θα συνέβαινε υπό άλλες συνθήκες», θυμάται ο ιστορικός αρχηγός της Εθνικής Βόλεϊ.

Αλεξανδρουπολίτης στην καταγωγή και ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα που έβγαλε διαχρονικά η ελληνική πετοσφαίριση, τελικά ο Μάριος Γκιούρδας όχι απλά πρόλαβε να λάβει μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας αλλά κατάφερε και να στεφθεί μαζί της ολυμπιονίκης, καταλαμβάνοντας την 5η θέση και χάνοντας στον αλησμόνητο προημιτελικό με τις ΗΠΑ την ευκαιρία για είσοδο στην τετράδα και ένα ενδεχόμενο μετάλλιο.

Ο Μάριος Γκιούρδας μάλιστα αποκαλύπτει ότι εκείνη την περίοδο προετοιμασίας για την Εθνική Βόλεϊ ενόψει των Ολυμπιακών, είχε πάει για αγώνα στην Πορτογαλία. «Ο αγώνας συνέπιπτε με τα ματς της ποδοσφαιρικής Εθνικής στο Euro και θυμάμαι είχαν αλλάξει κάπως το πρόγραμμα και νομίζω είχε πάει όλη η ομάδα να δει ένα παιχνίδι της ποδοσφαιρικής Εθνικής, αλλά επειδή δεν ήμουν εκεί και είχα τα δικά μου, ειλικρινά δεν θυμάμαι ποιο ματς ήταν αυτό. Γενικά, είναι από τις δύσκολες και περίεργες περιόδους της ζωής μου, κλεισμένος έντονα στον εαυτό μου και με την αγωνία να προλάβω να είμαι έτοιμος στους Ολυμπιακούς να με κυριεύει», σχολιάζει ο σημερινός τιμ μάνατζερ της Εθνικής Βόλεϊ στο ThrakiSportS.

Όσο για τη σημερινή Εθνική που έφτασε μέχρι τον τελικό του Sliver European League και προετοιμάζεται για συμμετοχή σε τελική φάση Ευρωβόλεϊ για πρώτη φορά μετά από μια δεκαετία; «Τώρα έχει οιλιγοήμερες διακοπές για τους παίκτες. Υπάρχουν ανάμεικτα συναισθήματα, ικανοποίηση για την αρχική πορεία, απογοήτευση για την ήττα από την Ρουμανία αλλά και αισιοδοξία ότι γίνεται καλή δουλειά και θα παρουσιάσουμε καλό πρόσωπο στα τελικά της Γαλλίας, που είναι ο μεγάλος στόχος. Σιγά σιγά θα αρχίσουμε από τις 20 του μηνός να μαζευόμαστε και ελπίζω να μπορέσουμε να προσφέρουμε ως Εθνική Βόλεϊ και εμείς συγκινήσεις τους Έλληνες φιλάθλους…».