Έκλεισε για τα γκολπόστ της Ξάνθης και ανακοινώθηκε ως δανεικός από την Τενερίφη ο «νέος Κασίγιας»

Μπορεί η Ξάνθη να μην έχει κάνει ακομα την παραμικρή ανακοίνωση, όμως από τις Κανάριες Νήσους γίνεται γνωστό ότι παίκτης της Ξάνθης θα είναι τη νέα σεζόν ο 24χρονος γκολκίπερ Κάρλος Αμπάντ.

Το βράδυ της Τετάρτης η Τενερίφη, σύλλογος στον οποίο ανήκει ο νεαρός τερματοφύλακας, ανακοίνωσε την επέκταση της συνεργασίας της μαζί του μέχρι το 2022 και την ταυτόχρονη παραχώρησή του στην ομάδα της Θράκης (δείτε σχετικά δημοσιεύματα του radiomarcatenerife με ένα κλικ ΕΔΩ, της ηλεκτρονικής έκδοσης της εφημερίδας As με ένα κλικ ΕΔΩ και της eldorsal με ένα κλικ ΕΔΩ).

O ύψους 1.93μ και βάρους 83 κιλών Αμπάντ την περσινή χρονιά είχε παραχωρηθεί από την Τενερίφη δανεικός στην Κόρντομπα όπου είχε 28 συμμετοχές, ενώ έχει περάσει και από την δεύτερη ομάδα της Ρεάλ Μαδρίτης με 67 εμφανίσεις σε δύο σεζόν. Μάλιστα, εκείνη την περίοδο η As είχε γράψει πως η Ρεάλ είχε βρει στις αναπτυξιακές της ομάδες τον νέο Ίκερ Κασίγιας, στον οποίο έχει επενδύσει από νωρίς η Τενερίφη.

Η ανακοίνωση του Κάρλος Αμπάντ, που δεν είναι πάντως σίγουρο ότι θα προλάβει να είναι το απόγευμα της Παρασκευής στην πρώτη προπόνηση της Ξάνθης, αναμένεται τις επόμενες ώρες από την ΠΑΕ Ξάνθη. Ήδη πάντως μετά τις ανακοινώσεις των Ισπανών, ιστοσελίδες όπως η transfermarkt έχουν περάσει την μεταγραφή κάνοντας λόγω μάλιστα για δανεισμό ενός έτους και σημερινή αξία παίκτη ύψους 400.000 ευρώ.