Diamond League: Στάση στη Λωζάννη για Παπαχρήστου μαζί με Τεντόγλου-Στεφανίδη

Η Λοζάνη θα είναι η επόμενη στάση του Μίλτου Τεντόγλου, της Βούλας Παπαχρήστου και της Κατερίνας Στεφανίδη, αφού οι δύο πρώτοι θα συμμετάσχουν στο Diamond League που θα γίνει την Παρασκευή (5/7), ενώ η Στεφανίδη θα είναι παρούσα στον αγώνα Street Event που διοργανώνεται στο πλαίσιο της διοργάνωσης, μία ημέρα νωρίτερα (Πέμπτη 4/7).

Ο Τεντόγλου θα πάρει μέρος στο τρίτο Diamond League της σεζόν με στόχο να βελτιώσει το φετινό του 8,18 μέτρα. Ο αθλητής του Γιώργου Πομάσκι είναι σε καλή κατάσταση και μετά τη Λοζάνη θα έχει την ευκαιρία διεκδικήσει το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ23 στο Γκέβλε (11-14/7).

Τη δεύτερη συμμετοχή της στη σειρά αγώνων θα έχει η Βούλα Παπαχρήστου, που ήταν παρούσα και στη διοργάνωση του Όσλο, εκεί όπου “προσγειώθηκε” στα 14,34 μέτρα. Η έμπειρη αθλήτρια και σύζυγος του θρακιωτη ποδοσφαιριστή Λάζαρου Χαριτωνίδη την ερχόμενη εβδομάδα θα αγωνιστεί στο Diamond League του Μονακό κι έπειτα στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα, ενδεχομένως την τελευταία της στάση πριν το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ομάδων του Μπίντγκοζ. Η Κατρίν Ιμπαργκουέν (Κολομβία), η Γιουλιμάρ Ρόχας (Βενεζουέλα) και η Άνα Πελετέιρο (Ισπανία) είναι μονάχα ορισμένες από τις αθλήτριες που ξεχωρίζουν.

Το 4,72 μ. που σημείωσε στο Diamond League της Σανγκάης θέλει να βελτιώσει η Κατερίνα Στεφανίδη, που ωστόσο δεν βιάζεται να κυνηγήσει τα μεγάλα άλματα, δεδομένο του ότι η προετοιμασία και η προσοχή τους έχουν επικεντρωθεί στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Ντόχα, στα τέλη Σεπτεμβρίου. Η Στεφανίδη θα βρεθεί αντιμέτωπη με σπουδαίες αθλήτριες του αγωνίσματος, ανάμεσα σε αυτές η Κέιτ Ναζότ (ΗΠΑ), η Αλίσα Νιούμαν (Καναδάς), η Αντζέλικα Σιντόροβα (Ρωσία) και η Γιάρισλει Σίλβα (Κούβα). Το επί κοντώ γυναικών, το οποίο γίνεται στο κέντρο της πόλης είναι εκτός βαθμολογίας.