ΕΠΣ Θράκης: Εύθραυστη πλειοψηφία για την ημέρα διεγαγωγής της Α’ Κατηγορίας

Για το απόγευμα της Τετάρτης προγραμματίζεται η νέα συνάντηση μεταξύ των εκπροσώπων των ομάδων της Α’ Κατηγορίας ΕΠΣ Θράκης για να οριστεί η ημέρα διεξαγωγής των αγώνων.

Υπενθυμίζεται ότι στην πρόσφατη γενική συνέλευση τέθηκε σχετικό αίτημα να αλλάξει μετά από πολλά χρόνια η ημέρα διεξαγωγής και να πάει από το Σάββατο στην Κυριακή και ήδη όλη την περασμένη εβδομάδα άναχαν τα τηλέφωνα μεταξύ των παραγόντων.

Μέχρι τώρα οι αγώνες γίνονταν Σάββατο προς διευκόλυνση του Πανθρακικού αλλά και των ομάδων που μετείχαν στη Γ’ Εθνική ή παλιότερα και στην Δ’ Εθνική. Για την ώρα δείχνει πάντως να διαμορφώνεται μια εύθραυστη αν και οριακή πλειοψηφία υπέρ της Κυριακής.

Σύμφωνα με όσα πληρορείται το ThrakiSportS, λέγεται ότι τόσο ο Πανθρακικός όσο και ομάδες όπως το Νέο Σιδηροχώρι και η Γρατινή δείχνουν να προτιμούν οι αγώνες να διεξάγονται φέτος Κυριακή αντί για Σάββατο.

Ένα τέτοιο ενδεχόμενο πάντως θα δημιουργήσει δύο προβλήματα.

Το πρώτο αφορά τον εκπρόσωπο της Ροδόπης στη Γ’ Εθνική, τον Μέγα Αλέξανδρο Ιάσμου, που ενδεχομένως θα χάσει κόσμο στα εντός έδραας παιχνίδια του, καθώς είναι κοινό μυστικό ότι μεγάλο μέρος των θεατών είναι ερασιτέχνες ποδοσφαιριστές που δεν έχουν εκείνη την ώρα άλλες αγωνιστικές υποχρεώσεις.

Το δεύτερο αφορά τους διαιτητές. Η Κυριακή είναι μια φορτωμένη ημέρα διαιτητικά, καθώς αρκετά είναι τα μέλη του Συνδέσμου Διαιτητών Θράκης που είναι αξιολογημένα για αγώνες εθνικών πρωταθλημάτων. Έτσι θα μειωθεί η δεξαμενή των καλών διαιτητών που θα μπορούν να ορίζονται στα ματς της Α’ Κατηγορίας.

Συνυπολογίζοντας πάντως και αυτήν την πτυχή, οι 12 ομάδες της Α’ Κατηγορίας της ΕΠΣ Θράκης καλούνται να αποφασίσουν οι ίδιες για την ημέρα που θα διεξάγονται οι αγώνες τους, καθώς τους έδωσε αυτήν την ευκαιρία η ΓΣ της ΕΠΣ Θράκης την περασμένη εβδομάδα.

Η τάση δείχνει να διαμορφώνεται υπέρ της Κυριακής, ωστόσο είναι εύθρυστη ενώ δεν αποκλείεται και το ενδεχόμενο να ακολουθηθεί η τακτική της ΕΠΣ Ξάνθης και να πάει ο ένας γύρος Σάββατο και ο άλλος Κυριακή, ενώ μεγάλος στόχος φέτος είναι να περιοριστούν στο ελάχιστο οι εμβόλιμες αγωνιστικές.