Στους κορυφαίους Ευρωπαίους τεσσάρηδες ο 15χρονος Θρακιώτης Αλπασλάν Ταχσίν

Για μια ακόμη φορά ο 15χρονος παίκτης του ΠΑΟΚ Κομοτηνής Αλπασλάν Ταχσίν φιλοξενείται στα μεγαλύτερα ποδοσφαιρικά αθλητικά μέσα ενημέρωσης της Ιταλίας με παίκτες γεννηθέντες το 2004.

Ο Αλπασλάν Ταχσίν, βρίσκεται σύμφωνα με το worldfootballscouting στα 8 σπουδαιότερα ταλέντα ανάμεσα σε παίκτες της Μίλαν, Ντορτμουντ, ‘Αγιαξ και Μάντσεστερ Γιουναιτεντ.

Πρόσφατα, ο τουρκικός Τύπος ανέφερε οτι οι σπουδαιότερες ιταλικές ομάδες, η Γιουβέντους, η Μίλαν και η Ρόμα, ξεκίνησαν συνομιλίες με τον εκπρόσωπό του Iσαακ Λοπεζ, με τις Ρεάλ Μαδρίτης, Μπεσίκτας, Γαλατασαράι και Ατλέτικο Μαδρίτης να σημειώνουν το όνομα του 15χρονου Θρακιώτη.

Η Ρόμα ήταν κοντά στην απόκτησή του αλλά η αποχώρηση του Μόντσι για την Σεβίλλη πήγε πίσω το θέμα της απόκτησης του. Ο Ταχσίν μίλησε στο “Siamolaroma.it”: “Διάβασα για το ενδιαφέρον πολλών ευρωπαϊκών συλλόγων, μου αρέσει πολύ και αυτή τη στιγμή δεν έχω ιδιαίτερες προτιμήσεις: Νομίζω ότι θα μπορούσα να παίξω σε κάθε πρωτάθλημα. Εν ολίγοις, δεν θα ήταν πρόβλημα για μένα. Είμαι μεγάλος οπαδός του Φραντζέσκο Τότι. Ονειρεύομαι να τον συναντήσω μια μέρα. παρακολουθώ τα παιχνίδια της Ρόμα και μου αρεσει πολύ ο Γκεντιζ Ουντερ και το στυλ του παιχνιδιού του. “

“Ο πράκτοράς μου (Isaac Lopez) φροντίζει αυτά τα πράγματα. Έχω διαβάσει κάποια άρθρα σχετικά με τον Mόντσι και ξέρω ότι επέστρεψε στη Σεβίλλη. Λατρεύω την Ιταλία, την Ισπανία, τη Ρόμα και τη Σεβίλλη είναι δύο μεγάλα κλαμπ. Θα ήμουν πολύ χαρούμενος αν φορέσω τέτοιες φανέλες “.

Το ταλέντο της Κομοτηνής όπως γραφει το άρθρο είναι ένας επιθετικός γρήγορος μέσος, ο οποίος συνδυάζει την τεχνική με τη φυσικότητα, σκοράροντας 24 γκολ και δίνοντας 30 ασίστ κατά τη διάρκεια της περασμένης σεζόν. Είναι τεχνίτης παίκτης και του αρέσει να έχει την μπάλα στα πόδια του, και το μεγάλο βάρος του παιχνιδιού της ομάδας του να περνά σε αυτόν , να διανέμει το παιχνίδι με ακρίβεια, δίνοντας καλά κάθετες και οριζόντιες πάσες και είναι ένας καλός σκόρερ, λόγω των ισχυρών σουτ από μακρινή απόσταση.

Μπορεί να βελτιωθεί στην αμυντική συμπεριφορά του, και να αναπτυχθεί στο σώμα του και να διαχειριστεί καλύτερα τις ενέργειές του κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού. Στις διάφορες κατηγορίες ακόμη και αν ήταν μικρότερος αποδείχθηκε ηγέτης ομάδας , παίρνοντας πάντα την ευθύνηστο παιχνίδι. Ο ρόλος του είναι αυτός του εσωτερικού παίκτη, αλλά μπορεί επίσης να ενεργήσει ως μέσος σε ένα 4-2-3-1.

Τελική ανάλυση
Πλεονεκτήματα: Τεχνική, ταχυτητα, σουτ, ντρίμπλα, διαβάζει παιχνιδι, αίσθηση σκορερ,.
Αδυναμίες: Πρεπει να ενισχύσει τη δομή του σώματος, να βελτιώσει τη διαχείριση της ενέργειας και το παιχνίδι στον αέρα.
Μοιάζει με: Leon Goretzka της Μπάγερν