Επαίνεσε Λουτσέσκου, μίλησε για την ζωή του στη Ξάνθη και σχολίασε την περσινή σεζόν ο Χρήστος Λισγάρας

Ο Χρήστος Λισγάρας είναι εκ των παλαιοτέρων του Συλλόγου της Ξάνθης και δεύτερος αρχηγός πλέον μονάχα πίσω από τον Δήμο Μπαξεβανίδη.

Βρισκόμαστε στις τελευταίες ίσως ημέρες πριν την έναρξη της προετοιμασία για την νέα σεζόν, και ο Ηπειρώτης στην καταγωγή στόπερ, μίλησε με συνέντευξή του στην ιστοσελίδα passports.gr, για την περσινή πορεία της Ξάνθης, την νέα σεζόν, το τι έπαιξε ρόλο για να έρθει και να μείνει στη Θράκη για 5ο πλέον χρόνο, τον Ραζβάν Λουτσέσκου, αλλά και διάφορα άλλα θέματα.

Συγκεκριμένα σε ερώτηση για την πορεία της Ξάνθης την περσινή σεζόν και το εάν είναι ευχαριστημένος από αυτή, είπε: «Το πρώτο εξάμηνο θα έλεγα ότι ήμασταν πολύ καλά. Το δεύτερο εξάμηνο δεν πήγαμε καθόλου καλά. Δεν είμαι ευχαριστημένος από το αποτέλεσμα γιατί έχω μάθει με την ομάδα να είμαστε πολύ ανταγωνιστικοί και όπως κάναμε τον πρώτο γύρο έτσι τελειώναμε όλη τη χρονιά. Σε όλα τα χρόνια που είμαι στην Ξάνθη παλεύαμε να είμαστε κοντά στην πεντάδα, αλλά φέτος δεν κάναμε καλό φίνις. Συμβαίνουν και αυτά στο ποδόσφαιρο».

Όσον αφορά τις αιτίες αυτού του δεύτερου μισού ανέφερε: «Πάντα όταν κάτι δεν πάει καλά κάτι φταίει. Πιστεύω ότι αυτά είναι εσωτερικά δικά μας και τα έχουμε λύσει ώστε να είμαστε έτοιμοι για τη νέα χρονιά».

Όταν ρωτήθηκε για τον λόγο που πείστηκε να έρθει στη Ξάνθη και να μείνει εδώ για 5 χρόνια, απάντησε: «Ήταν ένα δύσκολο καλοκαίρι όταν είχα φύγει από τον Αστέρα Τρίπολης. Με είχαν πλησιάσει τέσσερις ομάδες, αλλά η Ξάνθη με αυτά που γνώριζα μου έκανε το κλικ. Με τα γήπεδα με τη σταθερότητα, όλα αυτά μου έδωσαν το κίνητρο για να πάω στη Ξάνθη. Από τη διοίκηση της Ξάνθης είχαν έρθει πολύ πιο νωρίς και με είχαν προσεγγίσει. Υπήρχε ένα φλερτ πολύ παλιό και τελικά συμφωνήσαμε εκείνη τη χρονική στιγμή ».

Αναφορικά με τη πιο ευχάριστη και πιο δυσάρεστη στιγμή του με τη φανέλα της ομάδας της Θράκης, δήλωσε: «Θέλω να ξεχάσω τους τελευταίους μήνες του φετινού πρωταθλήματος, δεν μου άρεσε καθόλου αυτό που έβλεπα. Όσο για την ευχάριστη στιγμή ήταν η συμμετοχή στον τελικό του κυπέλλου και μακάρι να με αξιώσει ο Θεός να το ξαναζήσω. Πέρυσι τερματίσαμε πέμπτοι αλλά δεν μπορέσαμε λόγω διαφοράς γκολ να βγούμε στην Ευρώπη και αυτό μένει, είναι κάτι σπάνιο».

Σχετικά με τη ζωή του στην πόλη της Θράκης, την τελευταία πενταετία και το γεγονός πως στην ομάδα είναι εκ των αρχηγών και αγαπημένων παικτών του κόσμου, είπε: «Με τιμάει που είμαι αρχηγός σε μια ομάδα όπως είναι η Ξάνθη που είναι ιστορική ομάδα και έχω καταφέρει με την προσπάθεια να είμαι πέντε χρόνια εκεί. Όσον αφορά το πώς περνάω στη Ξάνθη, η Ξάνθη με έχει αγκαλιάσει από την πρώτη μέρα που πήγα εκεί, έχω κάνει πάρα πολύ καλούς φίλους, με έχουν και τους έχω αγαπήσει. Δεν έχω πολύ χρόνο ελεύθερο λόγω των οικογενειακών υποχρεώσεων, πηγαίνουμε για ένα φαγητό, αλλά ότι και να κάνουμε στη Ξάνθη είναι όλα μέσα σε οικογενειακό κλίμα και πολύ όμορφα».

Άναφορικά με τις αλλαγές στον τρόπο διοίκησης της ομάδας και τα νέα πρόσωπα στο αγωνιστικό τμήμα, απάντησε: «Η διοίκηση που ήταν αυτά τα πέντε χρόνια που είμαι στην ομάδα, αυτή είναι και τώρα. Εμείς έχουμε να κάνουμε με τον κ. Πανόπουλο, τον κ. Παπαδημητρίου. Η ομάδα της Ξάνθης θέλει να είναι πάντα ανταγωνιστική και αυτό θα χτίσουμε από 3 Ιουλίου που θα ξεκινήσει η προετοιμασία. Για το νέο προπονητή δεν μπορώ να έχω άποψη, ακούμε θετικά σχόλια και αυτά περιμένουμε να δούμε. Έχω εμπιστοσύνη στην ομάδα μου και στον κ. Παπαδημητρίου που δουλεύει 24 ώρες το 24ωρο και πιστεύω για να έκανε αυτός αυτή την κίνηση σίγουρα κάτι ξέρει».

Τέλος, με βάση τις εμπειρίες του σχολίασε και επάινεσε τον παλιό προπονητή του Ραζβάν Λουτσέσκου (αλλά και τον πρώην του ΑΟΞ, Μίλαν Ράσταβατς), λέγοντας: «Με τον κ.Λουτσέσκου γίναμε άντρες. Ο κ. Λουτσέσκου είναι ένας άνθρωπος που είναι πολύ απαιτητικός, είναι «άρρωστος» με την προπονητική και τη δουλειά και έτσι έκανε και εμάς. Ο κ. Ράσταβατς ήταν και αυτός ένας προπονητής με όρεξη, δούλευε και αυτός, τον πρώτο χρόνο πήγαμε πέμπτοι, το δεύτερο αυτό το τελευταίο εξάμηνο μας τα χάλασε όλα. Και οι δύο προπονητές είναι πολύ καλοί».

Παράλληλα, είπε ότι παρακολουθεί αρκετά παιχνίδια των ακαδημιών της Ξάνθης, και σε ερώτηση για το ποια συμβουλή θα έδινε σε αυτά τα παιδιά, είπε: «Όταν έχεις να κάνεις με μικρούς και εγώ το ίδιο μπορεί να έκανα να μην σκεφτόμουν όπως σκέφτομαι τώρα. Εγώ προσπαθώ τους μικρούς που έχουμε στη Ξάνθη να τους βοηθήσω, να δουλεύουν, να έχουν πολύ υπομονή, να ακούνε. Αν έχουν αυτά τα τρία πράγματα να ακούνε τους προπονητές, να δουλεύουν πάνω σε αυτό και να έχουν υπομονή αυτοί θα τα καταφέρουν».

Δείτε αναλυτικά όλη την υπόλοιπη συνέντευξη του Χρήστου Λισγάρα στο www.passports.gr με ένα κλικ ΕΔΩ.