Γ’ Εθνική: Παράταση ενός μήνα στις δηλώσεις συμμετοχής και υποχρεωτική συμμετοχή millenial παίκτη

Την απόφαση να παραταθεί κατά έναν ολόκληρο μήνα η προθεσμία για δήλωση συμμετοχής στη νέα Γ’ Εθνική έλαβε η αρμόδια επιτροπή της ΕΠΟ το πρωί της Πέμπτης.

Επισήμως, αφορμή αποτελούν οι πολιτικές εξελίξεις αλλά ανεπισήμως αναμένεται αφενός να φανεί ποια θα είναι η τυχη του Ηρακλή, αφετέρου παρατηρείται κύμα αποχωρήσεων και υπάρχει φόβος ότι αν έμεναν οι αρχικές ημερομηνίες, το κύμα αυτό θα γιγαντωνόταν τις επόμενες μέρες.

Υπενθυμίζεται ότι μόνο αναφορικά με τον πρώτο όμιλο όπου μετέχουν οι ομάδες της Θράκης, ήδη ανακοίνωσε την απόρυρσή της η ομάδα του Αλέξανδρου Κιλκίς, δύσκολα θα κατέβει και ο Κιλκισιακός ενώ προβλήματα αντιμετωπίζουν όπως έχει αποκαλύψει το ThrakiSportS τόσο ο Μεγας Αλέξανδρος Ιάσμου όσο και ο Ορέστης Ορεστιάδας.

Πλέον, αποφασίστηκε από τους ανθρώπους της ΕΠΟ ως καταληκτική ημερομηνία των δηλώσεων συμμετοχής στην Γ’ Εθνική να είναι η Δευτέρα 5 Αυγούστου (ενώ αρχικά είχε προβλεφθεί η 5η Ιουλίου και δινόταν μικρή παράταση για συμμετοχή σε ομάδες που θα καταλάβουν τυχόν κενά ως δευτεραθλήτριες, τριταθλήτριες κλπ)!

Από κει και πέρα, εξαιρετικά σημαντικό είναι ότι αποφασίστηκε ακόμη στην ενδεκάδα των ομάδων που θα συμμετέχουν στο νέο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής θα πρέπει να παίζει ένας ποδοσφαιριστής γεννηθείς την 1/1/2000 τουλάχιστον ή νεώτερος και μάλιστα να αγωνίζεται καθ’ όλη τη διάρκεια του ματς! Σε περίπτωση που τραυματιστεί θα πρέπει να αντικατασταθεί από έναν συνομήλικο του ή και μικρότερο!

Από κει και πέρα, από το συμβούλιο της ΕΠΟ εγκρίθηκε η προκήρυξη για το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής 2019-2020, κάτι το οποίο αναμένεται να αναρτήσει σε ανακοίνωση της, η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία μέχρι την Παρασκευή. Δεν υπάρχει καμία αλλαγή αναφορικά με τον αριθμό των ομίλων που παραμένουν οκτώ, αλλά και αυτό που ισχύει με τις ομάδες που έχουν δικαίωμα συμμετοχής στο νέο πρωτάθλημα.