Αθλητάμπουρας: Η νέα εποχή της Ξάνθης, τα πέναλτι του Λαμπάκη και η μετονομασία του Πανθρακικού Σταδίου σε… «Γωγώ Μαστροκώστα»

Η νέα εποχή έχει ξεκινήσει στην Ξάνθη και αυτό το σηματοδοτεί και η μεγάλη αλλαγή στον τρόπο της επικοινωνίας της με τον κόσμο αλλά και τους δημοσιογράφους. Από το πρωί της Τετάρτης βρίσκονται στον αέρα οι επισημες σελίδες της στα social media. Μόνο που θέλει μεγάλη προσοχή. Με το ίδιο όνομα θα βρει κάποιος τρία-τεσσερα ίδια προφίλ στο facebook και άλλα τόσα στο instagram, με κίνδυνο να υπάρξουν παρανοήσεις.

* * * * *

Οι πρώτες εντυπώσεις πάντως είναι άκρως θετικές. Οι διαχειριστές τους δεν περιορίζονται μόνο στην αναπαραγωγή όσων αναφέρονται στην επίσημη ιστοσελίδα της ΠΑΕ, αλλά δίνουν τροφή και για επιπλέον υλικό, όπως συνεβη με το συλλυπητήριο μήνυμα για την απώλεια του Μπάμπη Χολίδη στο instagram ή το συγχαρητήριο για τις επιτυχίες της γυναικείας ομάδας μπάσκετ της Ασπίδας στο facebook. Χρειάζεται όμως κάπως καλύτερη συνεργασία με τον ή τους διαχειριστές της ιστοσελίδας της ΠΑΕ. Η ανακοίνωση για τα νέα εισιτήρια διαρκείας βγήκε από το απόγευμα της Τετάρτης αλλά ανέβηκε στα social media το πρωί της Πέμπτης. Η λογική λέει ότι αυτά πρέπει να γίνονται ταυτόχρονα και έτσι θα γίνονται. Καθε αρχή και δύσκολη, αλλά είναι δεδομένο ότι τα social media του ΑΟΞ γρήγορα θα τα βρουν τα πατήματά τους.

* * * * *

Απέκτησε facebook και instagram η ΠΑΕ Ξάνθη και οφείλει πλέον να (απο)δέχεται και την διαδικτυακή κριτικη των φίλων της

«Τα μέσα δικτύωσης αποτελούν κομμάτι της καθημερινότητας των περισσότερων ανθρώπων. Δεν πρόκειται απλά για ένα μέσο επικοινωνίας, είναι και ένα μέσο πληροφόρησης και έκφρασης ιδεών. Σας περιμένουμε σε αυτό το νέο ξεκίνημα», σχολίασε η ίδια η ΠΑΕ. Με την κίνηση αυτή πάντως η διοίκηση και η ιδιοκτησία της βάζουν πλέον και σοβαρούς μπελάδες στο κεφάλι τους. Όπως έγραψαν, social media δεν είναι απλά μέσο επικοινωνίας και πληροφόρησης αλλά και μέσο έκφρασης ιδεών, όχι μόνο από την πλευρά της ΠΑΕ αλλά και από την άλλη πλευρά, αυτή των φιλάθλων, οπαδών ή ακόμα και εχθρών.

* * * * *

Το σημαίνει αυτό; Με απλά λόγια, σημαίνει ότι ο οποιοσδήποτε χρήστης θα μπορεί να κάνει σχόλιο σε οτιδήποτε ανεβαίνει εκεί. Συνεπώς η όποια γκρίνια θα παίρνει σάρκα και οστά με πιο επίσημο και φανερό τρόπο στα επίσημα μέσα της ομάδας. Εφόσον καταγράφονται εκεί, ακόμα και οι κουβέντες καφενείου θα αναβαθμίζονται. Ήδη για παράδειγμα, από τα πρώτα σχόλια, υπάρχουν μεν τα συγχαρητήρια για αυτό το νέο βήμα, δεν λείπει ωστόσο και η γκρίνια. «Καιρός ήταν μέχρι και ο Μέγας Αλέξανδρος Ιάσμου έχει σελίδα εδώ και χρόνια….άντε και μετά από δέκα χρόνια να κάνετε και καμιά μπουτίκ», ανέφερε ένα από τα πρώτα σχόλια.

* * * * *

Μπάλα σε φουλ επίθεση συνεχίζει να παίζει και μετά τις εκλογές ο Βαγγέλης Λαμπάκης – αλλά κινδυνεύει να βάλει νέο αυτογκόλ…

– Γενικά τα social media δίνουν μεγάλη τροφή – και από αυτό δεν εξαιρείται κανείς. Δείτε για παράδειγμα τις αντιδράσεις που υπήρξαν στην είδηση ότι ο Λαμπάκης αποφάσισε να συνεχίσει και μετά τις εκλογές να παίζει μπάλα σε φουλ επίθεση και κατέθεσε ένσταση κατά του Ζαμπούκη ζητώντας την ακύρωση της εκλογής του τελευταίου στον δημαρχιακό θώκο της Αλεξανδρούπολης, επειδή όπως υποστηρίζει, δεν είχε παραιτηθεί από την προεδρία του Δικηγορικού Συλλόγου της πρωτεύουσας του Έβρου. Την είδηση υποδέχθηκαν με… ποδοσφαιρικούς όρους αρκετοί χρήστες του διαδικτύου.

* * * * *

«Πρωτάθλημα στα χαρτιά θέλει να πάρει ο Λαμπάκης», σχολιάζει ένας χρήστης του διαδικτύου με έναν άλλον να υπερθεματίζει τονίζοντας ότι ο Λαμπάκης είναι ΑΕΚ και ακολουθεί την ίδια τακτική με την οποία η ομάδα του κατάφερε να στεφθεί πρωταθλήτρια έναν χρόνο πριν σε βάρος του ΠΑΟΚ. «Τώρα θύμωσα, θα πάρω την μπάλα που είναι δικια μου και θα φύγω», λέει ένας άλλος. Ενας τρίτος σχολιάζει: «Να το πάνε στα πέναλτι, όλοι οι σύμβουλοι να βαρέσουν από ένα και όποιος βάλει τα περισσότερα (να πάρει την δημαρχεία)».

Και ένας τέταρτος προσθέτει, αποσπώντας και τις περισσότερες αντιδράσεις: «Ούτε στο δημοτικό που χάναμε στα πεναλτάκια δεν ζητούσαμε επανάληψη…».

Στην ουσία της υπόθεσης πάντως, ειδικοι εκτιμούσαν ότι η ένσταση Λαμπάκη όχι απλά δεν έχει τύχη, αλλά αντιθέτως κατεβάζει ακόμα περισσότερο τον απερχόμενο δήμαρχο στα μάτια των πολιτών, που τον τιμώρησαν με αυτόν τον ηχηρό τρόπο στις εκλογές.

* * * * *

Καποιοι θυμίζουν οτι και ο ίδιος ο Λαμπάκης ήταν πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αλεξανδρούπολης όταν κατέβηκε πρώτη φορά για δήμαρχος. Κυρίως όμως τονίζουν ότι και ο νεος περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης ήταν και εξακολουθεί να είναι πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου της Αθήνας αλλά και συνολικά της Ελλάδας και αυτό συνέβαινε και όσο ήταν δήμαρχος Αμαρουσίου. Με τη λογική Λαμπάκη, θα έπρεπε προ πολλού να έχει εκπέσει του αξιωμάτός του. Εκτός και αν αποδειχθεί ότι ο Λαμπάκης έχει βρει το σουπερ παραθυράκι στον νόμο που δεν είχαν ανακαλύψει τόσα χρόνια χρόνια όλοι οι υπόλοιποι. Πάντως ο Ζαμπούκης ξύπνησε δεχόμενος ένα δωράκι από τον Κυριακο Μητσοτάκη, αν και από διαφορετικές πολιτικές καταβολές. Ο Κούλης είπε ότι μόλις γίνει κυβέρνηση, κάτι που είναι θέμα χρόνου δηλαδή, ο πρώτος νόμος που θα περάσει θα δίνει αυξημένες αρμοδιότητες στους δημάρχους και τους περιφερειάρχες να αποφασίζουν σε μια σειρά από θέματα και χωρίς την σύμφωνη γνώμη του δημοτικού ή περιφερειακού συμβουλίου, ώστε να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με την απλή αναλογική και το φαινόμενο πολλοί περιφερειάρχες και δήμαρχοι (και στην Θράκη) να διαθέτουν μειοψηφία συμβούλων.

* * * * *

– Στο στόχαστρο των χρηστών του facebook έχει μπει και ο Δήμος Κομοτηνης, μετά τα όσα έγιναν γνωστά με την πρόθεση να μετονομαστεί το ιστορικό ΡΕΞ σε «Λάκης Λαζόπουλος».

Η πρόταση, την οποία ανακοίνωσε ο ίδιος ο καλλιτέχνης στο τελευταίο Αλ Τσαντίρι, μάλλον δεν έγινε δεκτή με καλό μάτι από τους περισσότερους Κομοτηναίους που αναρωτιούνται γιατί δεν δίνεται αυτή η τιμή σε κάποιον ντόπιο καλλιτέχνη και όχι σε καποιον που μπορεί μεν να ξεκίνησε την πορεία του από την πόλη, αλλά δεν έλκει την καταγωγή του από αυτήν. Μάλιστα, ένας το προχώρησε παραπάνω και όπως μπορείτε να δείτε και αριστερά, πρότεινε σε περίπτωση που υλοποιηθεί κάτι τέτοιο, η επόμενη κίνηση του Δήμου να είναι η μετονομασία του Πανθρακικού Σταδίου σε… Γωγώ Μαστροκώστα.

mastrokosta4_b.jpg
Το κορίτσι του ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής που έγινε η μεγαλύτερη φαντασίωση των σημερινών 40ρηδων

Υπενθυμίζεται ότι η τελευταία ήταν φοιτήτρια του ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής και ξεκίνησε από εκεί την όλη πορεία της, πουν την κατέστησε γυμνάστρια – σύμβολο του σεξ την δεκαετία του ’90 και του 2000 (χαρακτηριστική η δεξιά φωτογραφία από τις απαγορευμένες πλέον συλλογές της τότε σεξοβόμβας, που εξακολουθεί να εντυπωσιάζει στα 50 της).

Μια πρόταση που ως Αθλητάμπουρας προσυπογράφω με χέρια, πόδια και ό,τι άλλο μπορείτε να φανταστείτε.

Να ανέβει κάποια στιγμή ξανά και ο Πανθρακικός στις μεγάλες κατηγορίες, να έρθει αντίπαλος ο Τραϊανός Δέλλας στην Κομοτηνή και να ακούμε τον σπήκερ στην τηλεόραση να λέει: «Καλησπέρα από το Γωγώ Μαστροκώστα, όπου ο Τραϊανός Δέλλας και οι παίκτες του έχουν δύσκολη αποστολή απέναντι στην αρμάδα του Κώστα Γεμενετζή…».

Ο Αθλητάμπουρας