Αθλητάμπουρας: Το «ξεκατίνιασμα» στον βολεϊκό Εθνικό και ο «άγριος κόσμος» του ποδοσφαίρου

Η Γενική Συνέλευση για την ανάδειξη νεου ΤΑΑ στον Εθνικό Αλεξανδρουπολης είχε όλα τα δραματικά στοιχεια για να γίνει ταινία ή τουλάχιστον ένα όμορφο μυθιστόρημα. Εντάσεις, υψηλούς τόνους, σασπένς, ανατροπή καταστάσεων όταν όλα έδειχναν αδιέξοδο αλλά και ένα… ωραιοτητατο ξεκατίνιασμα στα social media αμέσως μετά.

* * * * *

Η κορυφαία στιγμή αναμφισβήτητα ήταν όταν εντελώς ξαφνικά και ενώ όλα έδειχναν ότι δεν υπήρχε επιστροφή με τον καθένα να λέει το μακρύ του και το κοντό του και τους πάντες να κατηγορούν τους πάντες για την κατάντια του τμήματος, η Χρύσα Λουπασάκη κατέθεσε πρόταση να αναλάβει την διοίκηση του ΤΑΑ αφού βέβαια πρώτα παραιτηθεί από την Εξελεγκτική Επιτροπή του συλλόγου, στην οποία μόλις πριν ενάμισι μήνα εκλέχθηκε. Η παύση ορισμένων δευτερολέπτων που υπήρξε από άπαντες στην αίθουσα όταν έλαβε τον λόγο και είπε όσα είπε, είναι μνημειώδη. Όπως μνημειώδης είναι και η προσπάθειά της να σωθεί ή τουλάχιστον να επιχειρηθεί να σωθεί μια κατάσταση που δείχνει στους πολλούς ότι δεν σώζεται.

* * * * *

Το ένα ερωτηματικό είναι αν ξέρει τι κάνει. Η απάντηση είναι ναι. Ως πρόεδρος της Εξελεγκτικής Επιτροπής αλλά και άνθρωπος που προέρχεται από το τμήμα βόλεϊ, γνωρίζει πολύ καλά σε μεγάλο βαθμό τι παραδίδει η απερχόμενη διοίκηση, έστω και αν απολογισμός δεν έγινε. Το δεύτερο ερωτηματικό είναι αν μπορεί να τα καταφέρει. Εδώ τα πράγματα περιπλέκονται. Η ιδια δεν φαίνεται να έχει την οικονομική επιφάνεια αλλά έχει όλη την διάθεση να τρέξει να να βρει χρηματοδότες, σε μια περίοδο πάντως που είναι όχι απλά στενή οικονομικά για την χώρα συνολικά αλλά και βρίσκει αποξενωμένο το βόλεϊ του Εθνικού από την κοινωνια της Αλεξανδρούπολης. Το αν θα τα καταφέρει είναι μεγάλο ζήτημα, πάντως οι κακές γλώσσες λένε ότι αν υπάρχει ένα πρόσωπο από τον Εθνικό που θα μπορούσε να ανοίξει δίαυλο επικοινωνίας με τον νέο δήμαρχο Γιάννη Ζαμπούκη για να συνεχίσει ο Δήμος Αλεξανδρούπολης να αποτελεί τον μεγάλο χορηγό του Εθνικού είναι η ίδια. Και προσθέτουν ότι δεν θα πρέπει με τη νέα πολιτική τάξη πραγμάτων σε τοπικό αλλά και εθνικό επιπεδο να δούμε ως λύση και μια ενδεχόμενη επιστροφή των χρυσοθήρων, που τόσο είχαν διχάσει τον κόσμο του Εθνικου τα προηγουμενα χρόνια. Ιδωμεν.

* * * * *

Για την ώρα, ο κόσμος του Εθνικού διχάζεται με τη μη παρουσία οποιουδήποτε στελέχους του απερχόμενου διοικητικού συμβουλίου του ΤΑΑ στην γενική συνέλευση, στην οποία υποτίθεται ότι θα έκαναν απολογισμό του έργου τους. Χατζησταύρου και λοιποί προτίμησαν να «δραπετεύουν» από την διαδικασία με μια επιστολή, όπου δηλώνουν απλά ότι δεν επιθυμούν να συνεχίσουν αλλά δεν κάνουν και τον οικονομικό απολογισμό που ζητηθηκε. Το γεγονός προκάλεσε την αντίδραση των φίλων του Εθνικου και την άμεση απάντηση του Αντώνη Τελόπουλου, μέλος της απερχόμενης διοίκησης και του ΤΑΑ και του ΜΓΣ Εθνικός, που έτρεχε όσο κανείς άλλος για το τμήμα και είχε αναλάβει υπό την σημαία του διοικητικές θέσεις και σε ΕΣΑΠ και ΕΟΠΕ. Μιλάμε για απόλυτο ξεκατίνιασμα σε δημόσια θέα, στο facebook.

* * * * *

«Έλαμψαν με την απουσία τους….», τιτλοφόρησε σχετικό της άρθρο η Λέσχη Φιλων Βόλεϊ Εθνικού και έγραψε μεταξύ άλλων: «Θυμό και αγανάκτηση προκάλεσε η απουσία της απελθούσας διοίκησης για τον απολογισμό της θητείας της για τη χρονιά που πέρασε. Με μια επιστολή προσπάθησαν να δικαιολογήσουν την απουσία όλων τους. Δεν ήρθε ούτε ένα μέλος να πει μια καλησπέρα δείχνοντας ασέβεια στα όργανα τον κόσμο και την ιστορία του συλλόγου. Ο οικονομικός απολογισμός δεν έχει κλείσει από την εξελεγκτική επιτροπή καθώς δεν έχει όλα τα στοιχεία.  Μέσα σε τεταμένο κλίμα αναβλήθηκε η Γενική συνέλευση και ορίστηκε η 8η Ιουλίου 2019 ως νέα ημερομηνία ΓΣ του συλλόγου…». 

* * * * *

Στο σχόλιο αυτό απάντησε ο Τελόπουλος: «Είστε πολύ λίγοι για να μιλήσετε για την Διοίκηση του ΤΑΑ , που ήσασταν όλοι εσείς το καλοκαίρι του 2016 που χρειαζόμασταν 100.000€ για να παίξει η ομάδα και όντως μέσα σε έναν μήνα καταφέραμε να πάρουμε την άδεια , που ήσασταν όταν εμείς αναλάβαμε χρέος άνω των 350.000€ ευρώ και παραδώσαμε 90.000€ , ποιοι είστε εσείς που θα τολμήσετε να πείτε ότι δεν σεβόμαστε τα όργανα και τον κόσμο του Εθνικού. Γνωρίζετε ποσα χρήματα έχουμε βάλει; Γνωριζετε πόσες ώρες από την ζωή μας έχουμε ξοδέψει για την ομάδα !!!! Κανεις μας δεν είπε ότι τα κάναμε τέλεια , εμείς πρώτοι κάναμε αυτοκριτική αλλά αυτό διαφέρει από το να μας κρίνετε εσείς που δεν έχετε κάνει απολύτως τίποτα για τον Εθνικό. Μόνο φωτογραφίες και βίντεο για το προσωπικό σας αρχείο , υποσχεθήκατε ότι θα συνεισφέρετε οικονομικά και δεν κάνατε τίποτα μόνο λόγια. Αα για να μην σας αδικώ πληρώσετε δυο λεωφορεία όλη την χρονια, χρήματα δηλαδή που δίναμε εμείς μηνιαία για την ανάγκη της ομάδας μας. Να κάνετε κριτική είναι δικαίωμα σας αλλά όταν μιλάτε για ανθρώπους όπως ο Χατζησταυρου , ο Σιδηρόπουλος , ο Παλακιδης , ο Δριβαλας , ο Αρχοντιδης και αφήνω την αφεντομουτσουναρα μου εκτός θα είστε πολύ προσεκτικοί γιατί όλοι αυτοί προσέφεραν κόπο , πόνο και πραγματική αγάπη για την ομάδα. Μέχρι τώρα σε όλες τις αηδίες που έχουν γραφτεί δεν έχω απαντήσει , οφείλω όμως πια να απαντήσω για την προσπάθεια που έχουμε καταβάλει όλοι όλα αυτά τα χρόνια .Στο κάτω κάτω πως τολμάτε να μιλάτε για οικονομικά στοιχεία όταν υπάρχουν τρεις εκθέσεις της εξελεγκτικής επιτροπής που εκθειάζουν τον τρόπο που έχουμε διαχειριστεί τα οικονομικά της ομάδας. Πείτε λοιπόν ό,τι θέλετε αλλά να ξέρετε από εδώ και πέρα θα παίρνετε τις απαντήσεις».

* * * * *

Το σχόλιο αυτό προκάλεσε αντιδράσεις επώνυμων φίλων του Εθνικού. «Αυτο δεν αναιρει την υποχρεωση σας να τα πειτε στην γενικη συνελευση ελεος σεβασμος στον εθνικο», έγραψε ένας. «Επαγγελματικές υποχρεώσεις έχει και η επαγγελματική ομάδα όμως!!!!», έγραψε ένας αλλος για να λάβει πληρωμένη απάντηση από τον Τελόπουλο: «Και εσυ που το ξέρεις ασχολήθηκες με καμια υποχρέωση της ομάδας ποτε και δεν το ξέρουμε». Για να συνεχιστεί ο διάλογος, με τον Τελόπουλο να συνεχίζει σε επόμενη ανάρτηση: «Εμείς παραιτηθηκαμε κάναμε τον κύκλο μας και θα κριθεί. Εσείς που τα κόβεται «χοντρά» γιατί δεν αναλαμβάνεται την ομάδα να δούμε πως θα τα πάτε αφού είστε ικανοί να πετυχαίνετε τους στόχους που βάζετε». Και τον φίλαθλο να ανταπαντά: «Προσπαθώ να απλώνω τα πόδια μου μέχρι εκεί που φτάνει το πάπλωμα. Εσύ δεν κατάλαβες οτι αυτό που πήραξε ήταν η μη παρουσία σας σε μια συγκέντρωση που κρίνοταν το μέλλον της ομάδας… Φίλος της ομάδας ειμαι πληρωνω το εισητηριο μου και δεν μπορώ να καταλάβω τι προσπαθεις να καταφερεις απο το πληκτρολογιο …. αυτα μπορείς να τα πεις σε 2 βδομαδες προς όλους όσους θεωρείς οτι σου την μπαίνουν!!!».

* * * * *

Πιο πριν είχε παρέμβει με νέο σχόλιό του ο διαχειριστής της σελίδας του Εθνικού και είχε τονίσει: «Εμείς λέμε και ξαναλέμε ότι έπρεπε στη γενική συνέλευση να είναι παρών κάποιος από την διοίκηση . Σε αυτό συμφώνησαν όλοι οι παρόντες εχθές. Αν όλοι εμείς κάνουμε λάθος κι εσείς έχετε δίκιο θα το κρίνει ο κοσμος. Όλα τα άλλα που λέτε δεν ζήτησαμε να μας απολογηθειτε για κάτι. Εάν θέλετε να πείτε οτιδήποτε σας περιμένουμε στις 8 Ιουλίου. Και δεν επιτρέπω να μιλάς απαξιωτικά για τη λέσχη. Υπάρχουν ανάμεσα μας άνθρωποι που εμεις είμαστε πολύ μικροί για να τους κρίνουμε». Σχόλιο που προκάλεσε νέα απάντηση από τον Τελόπουλο: «Λέσχη Φίλων Εθνικός Αλεξανδρούπολης Volleyball Team ποιοι είστε εσείς που θα μας περιμένετε κιόλας στην Γενική Συνέλευση του συλλόγου μας , ποιος σας έκανε οικοδεσπότες; Φυσικά και δεν θα απολογηθώ σε εσάς, ποιοι είστε στο κάτω κάτω; Και τον όρο Λέσχη τον χρησιμοποιείτε καταχρηστικά, ο αθλητικός νόμος περιγράφει πως πρέπει να είναι οι Λέσχες ομάδων και το πλαίσιο είναι πολύ αυστηρό από το οποίο τίποτα δεν έχετε τηρήσει , προφανώς και παρανόμως με την ανοχή των αρμοδίων αρχών. Εγώ τουλάχιστον γράφω επώνυμα και κρίνομαι για τα λεγόμενα μου, εσείς κρύβεστε πίσω από την ανομία της δήθεν Λέσχης».

* * * * *

Την ώρα που πάντως το βόλεϊ του Εθνικού Αλεξανδρούπολης ψυχορραγεί (και ακόμα δεν έχει ειπωθεί ότι φταίνε οι κακοί δημοσιογράφοι που γράφανε το προηγούμενο διάστημα για τα κακώς κείμενα που βγαίνουν σήμερα στην επιφάνεια, αλλά δεν θα αργήσει και αυτή η ώρα), το ποδοσφαιρικό τμήμα του ίδιου συλλόγου που υποτίθεται βρήκε υπό τον Τζανίδη διοικητική σταθερότητα αναστατώθηκε με το πρόσφατο δημοσίευμα του ThrakiSportS για όσα συμβαίνουν στο τμήμα και την μη συνέχιση με αυτό των πιο πολλών στελεχών της απερχόμενης ομάδας.

* * * * *

Αν και είναι θέμα χρόνου η επιβεβαίωση των πληροφοριών του ρεπορτάζ, όπως και της ανάληψης της τεχνικής ηγεσίας από παλιό προπονητή, στέλεχος της νέας διοίκησης του ποδοσφαιρικού τμήματος, που στο όχι μακρινό παρελθόν έχει υπηρετήσει τον σύλλογο του Εθνικού και από την θέση του μέλους της διοίκησης του Ερασιτέχνη αλλά και του γενικού αρχηγού στο τμήμα βόλεϊ, αποφάσισε να επιτεθεί με τον δικό του τρόπο μέσω του προφίλ του στο facebook σε όσους ανέδειξαν αυτήν την είδηση. Δεν την διαψεύδει μεν, ωστόσο κάνει προτροπές και υποδείξεις προς το αναγνωστικό κοινό της Θράκης, απειλώντας με μηνύσεις και αγωγές, υπενθυμίζοντας επίσης ότι «ο κόσμος του ποδοσφαίρου είναι πιο άγριος από αυτόν του βόλεϊ» και διευκρινίζοντας στο τέλος οτι η ανάρτησή του δεν αφορά την έτερη μεγάλη του αγάπη, τον Ολυμπιακό. Άρα συμπεραίνουμε ότι αφορά τον Εθνικό και μάλλον την ανάρτηση του ThrakiSportS, κρίνοντας και από τον χρόνο της δημοσίευσης. Νέο ήθος…

Ο Αθλητάμπουρας