ΕΠΣ Θράκης: Σκέψεις για αλλαγές στις ημέρες διεξαγωγής των πρωταθλημάτων

Η σκέψη να αλλάξει η μέρα διεξαγωγής των πρωταθλημάτων και να πάει η Α’ Κατηγορία την Κυριακή με αντίστοιχη μεταφορά της Β’ Κατηγοριας το Σάββατο ήταν η σημαντικότερη είδηση που βγήκε από την Γενική Συνέλευση της ΕΠΣ Θράκης.

Το συγκεκριμένο θέμα τέθηκε εκτός ημερήσιας διάταξης και οριστική απόφαση θα παρθεί σε επόμενη συνέλευση, καθώς οι ομάδες έδειξαν μοιρασμένες προς αυτήν την κατεύθυνση.

Η Α’ ΕΠΣ Θράκης διεξαγόταν παραδοσιακά τα τελευταία χρόνια το Σάββατο για να είναι ελεύθερες οι Κυριακές να πηγαίνει ο κόσμος να δει τον Πανθρακικό, όταν μετείχε στα εθνικά πρωταθλήματα.

Ωστόσο πλέον ο Πανθρακικός μετέχει στο τοπικό και το πείραμα των προηγούμενων χρονιών έδειξε ότι η διατήρηση των αγώνων το Σάββατο δεν βοήθησε στο να γεμίζει το ΔΑΚ Κομοτηνής πέρυσι στα ματς του Κοσμίου, παλιότερα της Δόξας Προσκυνητών και της Δόξας Νέου Σιδηροχωρίου.

Πλέον με μοναδική εκπρόσωπο της Ροδόπης στα εθνικά πρωταθλήματα τον Μέγα Αλέξανδρο Ιάσμου, που έχει το δικό του κοινό, εκτιμάται ότι θα μπορούσαν τα ματς να διεξάγονται Κυριακή απόγευμα, που είναι η παραδοσιακή ποδοσφαιρική ημέρα, ώστε να διευκολυνθούν και όσοι ερασιτέχνες ποδοσφαιριστές εργάζονται Σάββατο.

Απόφαση δεν ελήφθη αλλά θα υπάρξει σχετική συζήτηση και ψηφοφορία την επόμενη φορά. Στις γειτονικές ΕΠΣ πάντως, σε Έβρο και Ξάνθη, δεν υπάρχει συγκεκριμένη ημέρα διεξαγωγης της Α’ Κατηγορίας. Στον Έβρο ως βάση είναι η Κυριακή αλλά τα ματς διεξάγονται σπασμένα και Σάββατο και (ενίοτε) Δευτέρες, στην Ξάνθη ο ένας γύρος διεξάγεται Σάββατο και ο άλλος Κυριακή αλλά αυτά αλλάζουν ανάλογα με το πρόγραμμα του ΑΟ Ξάνθη.