Ανακοίνωση ΕΣΑΠ κατά Αλεξίου για τις αναφορές στον Εθνικό Αλεξανδρούπολης: «Δεν έχεις δικαίωμα…»

Την έκπληξη της για τις δηλώσεις του προέδρου της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ, Αλέξη Αλεξίου εξέφρασε η ΕΣΑΠ και με Δελτίο τύπου εμμέσως πλην σαφώς του είπε ότι δεν έχει δικαίωμα να αναφέρεται σε ευαίσθητα δεδομένα που αφορούν τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης.

Βέβαια, στην ανακοίνωση η διοργανώτρια αρχή δεν αναφέρεται στον Εθνικό αλλά στις ομάδες στις οποίες αναφέρθηκε ο Αλεξίου στην δήλωσή του, αλλά γεγονός είναι ότι η μόνη ομάδα που αναφέρθηκε ονομαστικά σε αυτήν την δήλωση ήταν ο Εθνικός.

Η ΕΣΑΠ ανακοίνωσε επίσημα ότι ο πρόεδρος της Ένωσης παραιτήθηκε από αντιπρόεδρος του Συνεταιρισμού, υπογραμμίζει πως σέβεται απόλυτα την ΑΕΚ, τονίζει πως δεν αποδέχεται την λογική μηδενισμού, ενώ ξεκαθαρίζει πως λειτουργεί υποστηρικτικά προς όλα τα μέλη της.

Η απάντηση της ΕΣΑΠ στα όσα δήλωσε ο Αλέξης Αλεξίου και κυρίως στην πρόταση του να διαλυθεί η ΕΣΑΠ, όπως διατυπώθηκε σε δελτίο Τύπου της τελευταιας, έχει ως εξής:

Ο Β΄αντιπρόεδρος του Δ.Σ. της ΕΣΑΠ ο Αλέξης Αλεξίου (πρόεδρος Ερασιτεχνικής ΑΕΚ) εξέφρασε τον έντονο προβληματισμό του για τη σημερινή κατάσταση που επικρατεί στην αμοιβόμενη πετοσφαίριση και δήλωσε πως δεν επιθυμεί να δηλώσει τη συμμετοχή της ΑΕΚ στο πρωτάθλημα 2019-20 εφόσον δεν αλλάξουν οι συνθήκες. Αποχώρησε στο μέσον της συνεδρίασης και παραιτήθηκε από το αξίωμα του Β΄αντιπροέδρου της ΕΣΑΠ.

Το Δ.Σ. της ΕΣΑΠ με έκπληξη πληροφορήθηκε τις δηλώσεις του προέδρου της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ στον Τύπο την ώρα που βρίσκονταν σε εξέλιξη η συνεδρίαση του Δ.Σ. και αφού προηγουμένως είχε αποχωρήσει. Το Δ.Σ. της ΕΣΑΠ σέβεται απόλυτα το όνομα και την ιστορία της ΑΕΚ αλλά δεν αποδέχεται τη λογική μηδενισμού που προβάλει η τοποθέτηση του κυρίου Αλεξίου και δεν έχει κανένα δικαίωμα να αναφέρεται σε ζητήματα και ευαίσθητα δεδομένα που αφορούν άλλα σωματεία του Συνεταιρισμού.

Η Ε.Σ.Α.Π. σε όλη της την πορεία έχει αποδείξει πως αντιμετωπίζει υποστηρικτικά τα σωματεία μέλη της και επιλύει όλα τα μεγάλα προβλήματα με τη δύναμη της ομαδικής προσπάθειας και της αλληλεγγύης.