«Κρέμασαν» τα παπούτσια και έπιασαν τις ρακέτες οι Στέλιος Ξενάκης και Γιάννης Γιαπρακτσής

Τέλος στην ποδοσφαιρική τους καριερα εβαλαν την φετινη σεζόν ο Στέλιος Ξενάκης, εκ των αρχηγών του Πανθρακικού αλλα και ο Γιάννης Γιαπραξής – και το έριξαν στο… τένις.

Ο 34χρονος Ξενακης βρίσκεται στην Κομοτηνή εδώ και 15 χρόνια και έχει κατακτήσει ουκ ολίγους τίτλους στην ΕΠΣ Θρακης με Μέγα Αλέξανδρο Ιάσμου, ΠΑΟΚ Κοσμίου και Δόξα Προσκυνητών (5 πρωταθλήματα και 3 κύπελλα). Είχε όμως πιο πριν ακόμα πέντε χρόνια ποδοσφαιρικής καριέρας, καθώς ξεκίνησε στις Σέρρες στην ομάδα του χωριού του, στον Πυθαγόρα Καλών Δένδρων και συνέχισε στην Ροδόπη σε Νέα Καλλίστη, Κοσμιο, Προσκυνητές, Ίασμο, πάλι Προσκυνητές, ξανά Κόσμιο, ενώ κάνοντας πράξη ενα όνειρό του, φόρεσε για το τελευταίο ένα εξαμηνο την φανέλα του Πανθρακικού έστω και στο φινάλε της καριερας του.

Ο Γιαννης Γιαπραξής, γνωστότερος ο ο «Γιαπρα» του Ροδοπίτικου ποδοσφαίρου, απο τα καλυτερα μπακ του Νομου που προσφατα εγινε και πατερας έχει παρελθόν σε Πανθρακικό, ΑΠΟΚ Αστόρια, Αξιό Αξιοχωρίου, Αετό Βασιλικών, Ορφέα Σουρωτής, Δοξα Προσκυνητων, Μέγα Αλέξανδρο Ιασμου και ΠΑΟΚ Κοσμίου. Ενώθηκε πριν δυο χρόνια με τα δεσμά του γάμου με την Λίζα Παναγιωτίδου στο Φανάρι παρουσία πολλών συγγενών και φίλων αλλά και ανθρώπων του ποδοσφαίρου.

Οι δυο τους, καλοί φίλοι πάνω από όλα, βρέθηκαν λοιπόν για έναν ξεχωριστό αγώνα τένις στις εγκαταστάσεις του Πανθρακικού Ομίλου Αντισφαίρισης, στην περιοχή του Εθνικού Πανθρακικού Σταδίου Κομοτηνής. Οι δυο τους συμμετέχουν στις προπονήσεις κανονικά στα τμήματα ενήλικων του ΠΟΑΚ και θα αρχίσουν σιγά σιγά να παίρνουν μέρος και σε αγώνες του συλλόγου αντισφαίρισης της Κομοτηνής. Ακούγεται μάλιστα ότι και άλλοι θρακιώτες ερασιτεχνικές ποδοσφαιριστές σκέφτονται να ακολουθήσουν την μόδα του τένις, το οποίο έχει κερδίσει μεγάλο μερίδιο στις προτιμήσεις των Ελλήνων χάρη στις επιτυχίες των Στέφανου Τσιτσιπά και Μαρίας Σάκαρη…