Ώρα μηδέν για τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης: Διορίζεται και αναλαμβάνει νέο ΤΑΑ ή υποβιβάζεται

Η ώρα μηδέν έφτασε για το τμήμα βόλεϊ του Εθνικού Αλεξανδρούπολης. Για το απόγευμα της Τετάρτης έχει προγραμματιστεί η κρίσι,η Γενική Συνέλευση που θα κρίνει εν πολλοίς το μέλλον του συλλόγου.

Μοναδικό ουσιαστικό θέμα της έκτακτης συνέλευσης, που θα πραγματοποιηθεί στον γνώριμο πλέον χώρο του Επιμελητηρίου Έβρου, είναι ο ορισμός νέου ΤΑΑ στο τμήμα πετοσφαίρισης.

Από την διοίκηση του Εθνικού διαρρέουν ωστόσο ότι το θέμα «ορισμός» μπορεί να σημαίνει και «μη ορισμός», σε περίπτωση που δεν υπάρξουν ενδιαφερόμενοι να αναλάβουν τις τύχες του συλλόγου. Και μη ορισμός θα σημάνει οικειοθελή υποβιβασμό, ακόμα και στο πρωτάθλημα της ΕΣΠΕΘΡ, δήλωναν πηγές προσκείμενες στον σύλλογο.

Άγνωστο παραμένει το ακριβές χρέος που αφήνει η απερχόμενη διοίκηση του Αντώνη Χατζησταύρου, την ίδια στιγμή που λόγω της διοικητικής αβεβαιότητας δεν έχουν γίνει ακόμα κινήσεις για τη νέα σεζόν. Θα φανεί ωστόσο (ή οφείλει να φανεί) από τον διοικητικό και οικονομικό απολογισμό που θα ανακοινωθεί κατά την Γενική Συνέλευση.

Θεωρείται σίγουρο ότι τα περισσότρα από τα μέλη της απερχόμενης διοίκησης θα αποχωρήσουν, αλλά ενδεχομένως ο πρόεδρος Χατζησταύρου θα επιδιωχθεί να παραμείνει ως συνδετικός κρίκος με τη νέα διάδοχη κατάσταση πραγμάτων, εφόσον φυσικά υπάρξει τέτοια.

Πρόσωπα λέγεται ότι έχουν βρεθεί με βάση κάποιες καταρχήν συζητήσεις, με τον πρόεδρο του ΜΓΣ Εθνικός Αλεξανδρούπολης Αυγερινό Μεσινέζη να έχει κάνει δημόσια έκκληση στον κόσμο του βόλεϊ της Αλεξανδρούπολης να δώσει το παρών στην Γ.Σ. της Τετάρτης.

Οι πληροφορίες λένε ότι η σεζόν που πέρασε κλείνει με έλλειμμα μερικών δεκάδων χιλιάδων ευρώ, αλλά διαχειρίσιμων. Το σημαντικότερο ωστόσο είναι ότι με την εκταμίευση της τελευταίας επιχορήγησης του Δήμου Αλεξανδρούπολης πληρώθηκαν Εφορία και ΙΚΑ και δεν υπάρχουν έτσι χρέη προς το δημόσιο.

Σε σχέση με τους αθλητές θα υπάρξουν διακανονισμοί, αν και συνήθως οι αθλητές είναι σταθερά τα θύματα όλων αυτών των καταστάσεων. Σε κάθε περίπτωση, «ο Εθνικός δεν είναι σε χειρότερη θέση από πολλές άλλες ομάδες της Α1» λένε κάποιοι παράγοντες, αισιοδοξώντας ότι έστω και δύσκολα θα βρεθεί λύση.

Για να βρεθεί όμως λύση, προϋπόθεση είναι να βρεθούν τα άτομα που θα τρέξουν την ομάδα και ενδεχομένως θα κληθούν να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη, δεδομένου ότι μετά τον ΟΠΑΠ υπάρχει σοβαρός κίνδυνος να χαθούν και τα έσοδα από την ΕΡΤ ενώ δεν έχει ξεκαθαρίσει ποια θα είναι η στάση της νέας δημοτικής αρχής στο ζήτημα των επιχορηγήσεων προς το σωματείο και ειδικά το τμήμα βόλεϊ…