Πώς φτάσαμε ο Μάνταλος να περισσεύει στην ΑΕΚ και να ψάχνει ομάδα στο εξωτερικό

Ο Κομοτηναίος αρχηγός της ΑΕΚ Πέτρος Μάνταλος είναι πολύ πιθανό να μην συνεχίσει στην ομάδα – και ας έχει συμβόλαιο μέχρι το 2022. Δεν έχουν περασει πολλές μέρες από το μπαράζ δημοσιευμάτων, που ξεκίνησε από το ThrakiSportS, σχετικά με την αναζήτηση από μανατζερικά γραφεία προτάσεων από το εξωτερικό.

Ο Μιγκελ Καρντόσο φαίνεται ότι ήρθε στην ΑΕΚ για να δημιουργήσει μια νέα κατάσταση κι όχι να διαχειριστεί στην υφιστάμενη. «Είναι πολύ νωρίς να βγουν συμπεράσματα για το αν θα τα καταφέρει ο Πορτογάλος στην Τρίτη έξοδό από την πατρίδα του. Τις δυο προηγούμενες σε Γαλλία και Ισπανία δεν τα κατάφερε. Αυτό δεν σημαίνει ότι το ίδιο θα του συμβεί και στην Ελλάδα. Υποθέτω ότι αυτοί που τον φώναξαν θα έχουν βάλει τα πράγματα σε μια σειρά. Πρώτα φτιάχνουμε μια καλή ομάδα και μετά ζητάμε τίτλους και επιτυχίες. Αν στον Καρντόσο ζητηθεί να γίνουν όλα μαζί τότε θα υπάρχει πρόβλημα», σχολιάζει ο εθνικός σπορκάστερ Γιώργος Χελάκης στην ιστοσελίδα to10 που αναδεικνύει το θεμα με τον Μανταλο.

Το άρθρο συνεχίζει με την διαπίστωση ότι ο κόουτς έχει ξεκαθαρίσει ότι θα φτιάξει μια επιθετική ομάδα με στόχο να συνδυάζει το καλό θέαμα με την επικράτηση. Θέλει η ΑΕΚ να μπαίνει στο γήπεδο και να επιβάλλει τον ρυθμό της. Η άμυνα να προκύπτει από την αδυναμία του αντιπάλου να κρατήσει την μπάλα και να επιτεθεί. Πρόκειται για δύσκολη δουλειά που δεν μπορεί να γίνει από τη μια μέρα στην άλλη.

«Στα δικά μου μάτια ο κόουτς ξεκίνησε με ένα αιφνιδιασμό. Πρόκειται για τον Ζεράλδες, έναν παίκτη που διακρίνεται όταν παίζει πίσω από τον κλασσικό προωθημένο. Ο κόουτς επιμένει πολύ στην απόκτησή του. Μετά από τον Ζεράλδες ζήτησε έναν κλασσικό εξτρέμ θέλοντας να διορθώσει μια χτυπητή αδυναμία στο παιχνίδι της Ένωσης. Προφανώς ο Καρντόσο έχει δει και δεν έχει πειστεί από την ΑΕΚ που έπαιζε έχοντας στις πτέρυγες της τον Μπακασέτα και τον Μάνταλο», σχολιάζει ο Χελάκης.

Ο πρώτος που κατάλαβε τις αλλαγές που έρχονται ήταν ο ίδιος ο Μπακασέτας. Αντιλήφθηκε ότι ο Καρντόσο θέλει να παίζει με εξτρέμ στις πτέρυγες και φέρνει και κλασσικό μεσοεπιθετικό στον άξονα. Όλα αυτά σημαίνουν ότι χώρος και χρόνος για τον 25χρονο Έλληνα διεθνή δεν θα υπήρχε. Κάπως έτσι αποδέχτηκε την πρόταση της Αλάνιασπορ και μετακομίζει στην Τουρκία.

Με τον Ζεράλδες στην θέση του κλασσικού οργανωτή πίσω από τον φορ με δυο «οκτάρια» πίσω του φαίνεται πως η Ένωση θα παρουσιαστεί με σχήμα που προσιδιάζει στο 4-3-3 η στο 4-2-3-1. Σε αυτές τις περιπτώσεις ο καθένας αναρωτιέται που θα παίζουν ο Μάνταλος και ο Λιβάγια. Ο μεν Κροάτης έχει δυσκολία να παίξει στις άκρες διότι δεν τον ευνοεί η ταχύτητα και ο τρόπος του παιχνιδιού του.

Ο δε Μάνταλος θα πρέπει να συμβιβαστεί με την ιδέα ότι ή θα παίζει στις άκρες αν δεν βρεθούν δυο εξτρέμ ή θα υπολογίζεται ως εναλλακτική λύση πίσω από τον Ζεράλδες. Όχι και ότι καλύτερο για τον παίκτη που σήκωσε στις πλάτες του την ομάδα από την άγονη γραμμή της Γ Εθνικής μέχρι σήμερα.

«Ο Μπακασέτας που πήρε χαμπάρι τι πάει να γίνει προτίμησε να φύγει με την πρώτη πρόταση που έφτασε για εκείνον αν και η Αλάνια δεν αντιπροσωπεύει κάτι εξαιρετικό για το πρωτάθλημα της Τουρκίας. Το ερώτημα είναι τι θα κάνει ο Μάνταλος που τώρα πια αισθάνεται ότι δεν είναι απαραίτητος στη νέα ΑΕΚ που επιχειρεί να δημιουργήσει ο Καρντόσο…», καταλήγει το άρθρο του Γιωργου Χελάκη στην ιστοσελίδα to10.