Κυρίαρχος στην επιτραπέζια αντισφαίριση ο Έβρος στους Παμπαίδες! Πρωταθλήτρια η Φιλία Ορεστιάδας, φιναλιστ ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης

Η Φιλία Ορεστιάδας, μετά από χρόνια παρουσίας της στην Α1 κατηγορία ανδρών, έφτασε πρώτη φορά στην ιστορία της σε πανελλήνιο τίτλο, έστω και στους παμπαίδες.

Εξ’ αρχής ήταν το 1ο φαβορί και το επιβεβαίωσε. Ο τελικός ήταν υπόθεση της… Θράκης, καθώς η Φιλία έκαμψε με 3-1 τον δυνατό και σχεδόν ισάξιο Εθνικό Αλεξανδρούπολης. Εκτόςτης Φιλιας Ορεστιάδας ο Α.Σ.Ε.Α. Καβάλας στα κορίτσια αναδείχτηκε νικητής στο ομαδικό του Πανελληνίου πρωταθλήματος επιτραπέζιας αντισφαίρισης παγκορασίδων, αφού στον τελικό νίκησε με 3-1 τις Σάρισες Φλώρινας.

Στον τελικό των παμπαίδων έφτασαν τα δύο πρώτα φαβορί κι αυτό αποτέλεσε κορυφαία στιγμή για την επιτραπέζια αντισφαίριση της Θράκης, που πρώτη φορά είδε δύο ομάδες της να διεκδικούν πανελλήνιο τρόπαιο! Η Φιλία έχασε τον εναρκτήριο αγώνα από τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης, στη συνέχεια όμως επιβλήθηκε με 3-0 σετ στα επί μέρους ματς κι έφτασε στη νίκη με 3-1. Πέρα από τους τρεις αθλητές, που αγωνίστηκαν στον τελικό, οι πρωταθλητές είχαν στη σύνθεση και τον Δημήτρη Τζιαμαλίδη. Ο νεαρός προπονητής της Φιλίας Αναστάσιος Καριοφυλλίδης πανηγύρισε την πρώτη του μεγάλη διάκριση.

Για την Αλεξανδρούπολη επισημαίνεται το εντυπωσιακό στοιχείο ότι είχε ομάδα της στον τελικό των παμπαίδων για 4η χρονιά στη σειρά! Πέρσι ήταν ο Φαρος, τις δύο προηγούμενες ο Εθνικός. Πέρα από το δίδυμο του τελικού ο προπονητής Άγγελος Τσίμας είχε στο ρόστερ τον Μάριο Δελάκη και τον Σωτήρη Σωτηρόπουλο.

Στην πορεία της μέχρι τον τελικό η Φιλία κυριάρχησε αρχικά στο 1ο γκρουπ όταν κατέβαλλε με 3-1 τη Βοκαριά Χίου και με 3-0 τον Α.Σ Το Γυμνάσιο. Στα προημιτελικά απέκλεισε με 3-1 τους Φοίνικες Πάτρας και στα ημιτελικά με 3-0 τον ΦΕΑ Ιωαννίνων.

Αντίστοιχα ο Εθνικός πρώτευσε στο 2ο γκρουπ επικρατώντας των Φ.Ε.Α. Ιωαννίνων με 3-1 και του Ποσειδώνα Λουτρακίου με 3-0. Στην 8άδα έκαμψε τις Σάρισες Φλώρινας με 3-2 και στην 4άδα τη Δόξα Πεύκης με 3-1.

Αναλυτικά η εξέλιξη του τελικού Εθνικός Αλεξανδρούπολης-Φιλία Ορεστιάδας 1-3:

Γιώργος Κάλλιας-Γιάννης Γακίδης 3-1 (11-5, 10-12, 11-5, 11-9)

Ευάγγελος Δερνεξής-Κωνσταντίνος Μηλικούδης 0-3 (7-11, 5-11, 5-11)

Δερνεξής/Κάλλιας-Κωνσταντίνος Γκαϊτατζής/Μηλικούδης 0-3 (5-11, 9-11, 7-11)

Κάλλιας-Μηλικούδης 0-3 (7-11, 10-12, 7-11)