Η προκήρυξη για τα «Βικος Street Relays» του ερχόμενου Σαββάτου στην Ξάνθη

Όπως έχει αποκαλύψει το ThrakiSportS, φέτος αποφασίστηκε να επιστρεψουν μετά από σχεδόν πέντε χρονια τα Βικος Street Relays στην Θράκη και να φιλοξενηθούν για πρώτη φορά στην Ξάνθη.

Η διοργάνωση είχε φιλοξενηθεί τις δυο πρώτες χρονιές της στην Κομοτηνή. Αποτελεί το μεγαλύτερο δρομικο γεγονος σκυταλοδρομιών στη χώρα. Η προκήρυξη για τον αγώνα έχει ως εξής:

Ο Δήμος Ξάνθης σε συνεργασία με τον ΑΠΣ ΔΙΟΜΗΔΗ ΞΑΝΘΗΣ την υποστήριξη των Xanthi Runners και τον αρχαιότερο ελληνικό σύλλογο Ερμής 1877, προκηρύσσουν τον πέμπτο αγώνα του φετινού 6ου πανελλήνιου πρωταθλήματος σκυταλοδρομιών δρόμου Βίκος Street Relays ο οποίος θα διεξαχθεί το Σάββατο 22 Ιουνίου στην και ώρα 6.30μμ. στην Κεντρική Πλατεία της Ξάνθης.

Τα Βίκος Street Relays είναι μια πρωτοποριακή, πρωτότυπη, καινοτόμα αθλητική δράση με κοινωνική διάσταση, που έχουν και μουσικό πρόγραμμα κατά την διάρκεια της εκδήλωσης, ενώ και οι αθλητικές εκδηλώσεις έχουν πολλά νέα στοιχεία να επιδείξουν, όπως η οικογενειακή σκυταλοδρομία Family Relay 4×1000 καθώς και ο αγώνας των 5 χιλιομέτρων. Τα έσοδα από τους αγώνες σκυταλοδρομίας θα διατεθούν για την αγορά αθλητικού υλικού για σχολεία και σωματεία της Ξάνθης.

Αναλυτικά το πρόγραμμα στην Ξάνθη συμπεριλαμβάνει τα εξής αγωνίσματα:

– 5 χιλιόμετρα τρέξιμο (ανδρών, γυναικών) 16 ετών και άνω

-4×1 χιλιόμετρο σκυταλοδρομία (οικογενειακή, ανδρών, γυναικών, μικτή) 10 ετών και άνω)

-4×100μ. μικτή παιδική σκυταλοδρομία (γ’ δημοτικού, δ’ δημοτικού, ε’ δημοτικού, στ’ δημοτικού)

-4×50μ. μικτή παιδική σκυταλοδρομία (προνήπια, νήπια, α’ δημοτικού, β’ δημοτικού)

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ & ΩΡΕΣ

Σάββατο 22/06/2019 :

Έναρξη αθλητικού προγράμματος 18:30 – Λήξη αθλητικού προγράμματος 20:30

ΤΟΠΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ & ΑΓΩΝΙΣΜΑΤΑ

Εκκίνηση & Τερματισμός: Κεντρική Πλατεία Ξάνθης

Street Run 5 χιλιόμετρα

Street Relays 4×1000 μέτρα

Kids Relays 4×50 και 4×100 μέτρα

Στους αγώνες μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή όλοι ανεξαιρέτως, αθλητές, αθλούμενοι και απλοί πολίτες ανεξαρτήτου επιπέδου φυσικής κατάστασης, καθώς έχουν κοινωνικό και ψυχαγωγικό χαρακτήρα.

Στον αγώνα των παιδικών σκυταλοδρομιών Kids Relays 4×100μ. μπορούν να πάρουν μέρος παιδιά γεννημένα τα έτη 2007-2008-2009-2010 και στα Kids Relays 4×50μ. παιδιά γεννημένα τα έτη 2011-2012-2013-2014.

Στον αγώνα της σκυταλοδρομίας 4×1000μ. απαραίτητη προϋπόθεση για συμμετοχή αποτελεί οι αιτούντες να είναι γεννημένοι το 2007 και πριν.

Στον ατομικό αγώνα δρόμου των 5 χιλιομέτρων θα βγει ξεχωριστή κατάταξη ανά φύλο (άνδρες και γυναίκες), ενώ για να εγκριθεί η συμμετοχή στον αγώνα οι αιτούντες πρέπει να είναι γεννημένοι το 2003 και πριν.

Στο αγώνισμα 4×1000μ. υπάρχουν τέσσερις κατηγορίες για τις οποίες θα βγει ξεχωριστή κατάταξη:

α) Κατηγορία Οικογενειών (μπορεί να συμμετέχει οικογένεια με τουλάχιστον δύο μέλη που πρέπει να είναι πρώτου βαθμού συγγένειας, ενώ όποιο μέλος τρέξει διπλή διαδρομή πρέπει να το κάνει εναλλάξ – το ηλικιακό όριο είναι από 10 ετών και πάνω).

β) Κατηγορία Ανδρών (μπορούν να συμμετέχουν ενήλικες άνω των 10 ετών με τουλάχιστον δύο άτομα, ενώ όποιος τρέξει διπλή διαδρομή πρέπει να το κάνει εναλλάξ).

γ) Κατηγορία Γυναικών (μπορούν να συμμετέχουν ενήλικες άνω των 10 ετών με τουλάχιστον δύο άτομα, ενώ όποιος τρέξει διπλή διαδρομή πρέπει να το κάνει εναλλάξ).

δ) Μικτή Κατηγορία (μπορούν να συμμετέχουν ενήλικες άνω των 10 ετών με τουλάχιστον ένα άτομο διαφορετικού φύλου στην ομάδα που πρέπει να απαρτίζεται από τουλάχιστον δύο άτομα, ενώ όποιος τρέξει διπλή διαδρομή πρέπει να το κάνει εναλλάξ).