Με φαβορί την Φιλία Ορεστιάδας και τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης το Πανελλήνιο Παμπαίδων στην Καβάλα

Μία ακόμα μακρά και δύσκολη αγωνιστική περίοδος στην επιτραπέζια αντισφαίριση φτάνει στο τέλος της. 

Και είναι ό,τι καλύτερο να γράφουν το φινάλε τα παιδιά. Οι καλύτεροι αθλητές μέχρι 12 ετών βρίσκονται ξανά στο προσκήνιο και θα πρωταγωνιστήσουν στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα παμπαίδων-παγκορασίδων.

Η διοργάνωση γίνεται στο τριήμερο του Αγίου Πνεύματος και την ανέλαβε για δεύτερη συνεχή χρονιά η Καβάλα. Η πανέμορφη μακεδονική πόλη, η οποία καλλιεργεί εδώ και χρόνια με μεγάλη επιτυχία την επιτραπέζια αντισφαίριση και μάλιστα αποδίδει ιδιαίτερα στις μικρές ηλικίες.

Το Πανελλήνιο πρωτάθλημα φιλοξενείται στο κλειστό γυμναστήριο Καλαμίτσας, αρχίζει αύριο το πρωί και το διοργανώνει η Ε.Φ.Ο.Επ.Α. με τη συνεργασία του τοπικού Α.Σ.Ε.Α. Καβάλας. Πρόκειται να πάρουν μέρος 58 αγόρια και κορίτσια και θ’ αναδειχτούν οι πρωταθλητές Ελλάδας 2019 σε συνολικά έξι αγωνίσματα.

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν 32 παμπαίδες, 26 παγκορασίδες στο απλό, 20 και 13 ζευγάρια αντίστοιχα στα διπλά, καθώς επίσης 12 ομάδες αθλητών και 8 αθλητριών.

Με τη σειρά που αναφέρονται επισήμως τα φαβορί στο ομαδικό παμπαίδων θ’ αγωνιστούν οι: Φιλία Ορεστιάδας, Εθνικός Αλεξανδρούπολης, Δόξα Πεύκης, Σάρισες Φλώρινας, Ίφιτος Πατρών, Φοίνικες Πάτρας, Ποσειδών Λουτρακίου, Γυμνάσιο, ΜΕΣ Νενήτων Βοκαριά Χίου, Μεσογειακός, Φ.Ε.Α. Ιωαννίνων και ΑΣΕΑ Καβάλας.

Στο ομαδικό παγκορασίδων παίρνουν μέρος οι ΑΣΕΑ Καβάλας, Σάρισες Φλώρινας, ΜΕΣ Νενήτων Βοκαριά Χίου , ΧΑΝ Θεσσαλονίκης, Ρουφ 80, ΔΑΟ Ταύρου, Φοίνικες Πάτρας και Εθνικός Αλεξανδρούπολης.

Στο απλό παμπαίδων τα τέσσερα πρώτα φαβορί είναι οι Κωνσταντίνος Μηλικούδης, Δημήτρης Σωτηρόπουλος, Γιάννης Μαστρογιάννης και Κωνσταντίνος Σωτηρίου, ενώ στο απλό παγκορασίδων έχουμε τη Λεμονιά Γκαϊντατζή, τη Ζωή Καζάκου, τη Βασιλική Μπουλά και τη Χρυσούλα Καμπουράκη αντίστοιχα.

Στο διπλό παμπαίδων τα τέσσερα πρώτα ζευγάρια στα seeding είναι οι Μαστρογιάννης/Σωτηρόπουλος, Μηλικούδης/Γακίδης, Δερνεξής/Κάλλιας και Βαμιανάκης/Ατσίκπασης. Ομοίως στο διπλό παγκορασίδων έχουμε τα δίδυμα Γκαϊντατζή/Καζάκου, Μάλο/Σπανού, Μπουλά/Νουρέ και Καμπουράκη/Κανταρά.

Το Σάββατο στις 10 αρχίζουν οι αγώνες με το ομαδικό κι αφού προηγηθούν οι κληρώσεις. Ολοκληρώνονται το απόγευμα και επαναρχίζουν στις 9 το πρωί την Κυριακή. Οι τελικοί του ομαδικού είναι προγραμματισμένοι για τις 11:00 και στις 14:00 θ’ αρχίσουν τα ατομικά αγωνίσματα με το απλό σε αγόρια και κορίτσια.

Τη Δευτέρα οι αγώνες αρχίζουν στις 09:30 και οι τελικοί υπολογίζεται να γίνουν γύρω στις 13:30 στα διπλά και γύρω στις 14:00 στο απλό.