Στον αέρα τα «δεδομένα» χρήματα της ΕΡΤ στον Εθνικό Αλεξανδρούπολης λόγω των πολιτικών εξελίξεων

Στον απόηχο του All Star Game και λίγες ημέρες μετά την ανακοίνωση του πακέτου των διοργανώσεων της ΕΟΠΕ, είχε γίνει γνωστό ότι η ΕΣΑΠ συμφώνησε με την ΕΡΤ για την επόμενη διετία.

Στις 18/2 η ΕΡΤ είχε ανακοινώσει τη συμφωνία για όλο το ελληνικό βόλεϊ, αν και στο Δελτίο Τύπου αναφερόταν μόνο στα πρωταθλήματα της ΕΟΠΕ (συν τις εθνικές ομάδες), ωστόσο λίγο αργότερα είχε μεταφερθεί ότι η διετής συμφωνία ισχύει και για την Volley League. Μάλιστα η συμφωνία προέβλεπε ίδια οικονομικά ανταλλάγματα, δηλαδή 550.000 ευρώ για κάθε χρόνο (διετούς διάρκειας) κι αυτό το ποσό ήταν που ουσιαστικά είχε σώσει τη φετινή χρονιά καθώς η τραγική πολιτική της ΕΣΑΠ (και) στο θέμα του ΟΠΑΠ οδήγησε τον οργανισμό εκτός βόλεϊ και το μοναδικό της έσοδο ήταν τα λεφτά της τηλεόρασης.

«Δυστυχώς όμως οι εξελίξεις στο πολιτικό τοπίο της χώρας φαίνεται ότι μας οδηγούν σε ένα καλοκαίρι όπου οι ομάδες της βόλεϊ λιγκ θα ζήσουν τη δική τους αγωνία καθώς η συμφωνία δεν έχει υπογραφεί και πλέον είναι ξεκάθαρο ότι δεν θα υπογραφεί μέχρι και τις εκλογές. Ειδικά μετά το σάλο που ξέσπασε με τα τελευταία ζητήματα (μετατάξεις, τροπολογίες, κλπ) ουδείς αναλαμβάνει την ευθύνη να υπογράψει μια τέτοια σύμβαση και πλέον όλα είναι στον αέρα καθώς μόνο σίγουρο δεν είναι ότι εφόσον προκύψει νέα κυβέρνηση θα προχωρήσει στην υλοποίηση της», σχολιάζει ο Δημήτρης Τυχάλας στο Sportsfeed.

Κι αυτό είναι ένα εφιαλτικό σενάριο καθώς αν συμβεί, το πρωτάθλημα με… μηδέν έσοδα θα τιναχθεί κυριολεκτικά στον αέρα, αφού ο ΟΠΑΠ πλέον δεν υπάρχει (κι αν τυχόν προκύψει επαναπροσέγγιση τα χρήματα είναι εξαιρετικά λίγα). Το πρόβλημα γίνεται αντιληπτό ότι είναι πιο έντονο για τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης, που εφόσον παραμείνει στην Α1 Κατηγορία, θα πρέπει οι ιθύνοντές του να αναζητήσουν αλλού τα (δεδομένα όπως νόμιζαν) 50.000 ευρώ από τα τηλεοπτικά έσοδα των μεταδόσεων της ΕΡΤ, έστω και αν η τελευταία εμφανίστηκε ελάχιστες φορές στην Αλεξανδρούπολη για να καλύψει αγώνες.

Δεδομένου επίσης ότι πέρα από την πολιτική κατάσταση στην χώρα που ενδεχομένως οδηγήσει σε περιορισμό ή και μηδενισμό των εσόδων από την κρατική ΕΡΤ, επήλθε και αλλαγή στον Δήμο Αλεξανδρούπολης με άμεσο κίνδυνο η νέα διοίκηση να μην συνεχίσει να δίνει τις δεκάδες χιλιάδες ευρώ που δαπανούσε ο Λαμπάκης για το επαγγελματικό τμήμα βόλεϊ (προκαλώντας την αντίδραση άλλων ομάδων αλλά ακόμα και ανθρώπων του Εθνικού από άλλα αθλήματα), γίνεται αντιληπτό ότι το καλοκαίρι για το βόλεϊ Αλεξανδρούπολης, ακόμα και αν αποφασιστεί την άλλη εβδομάδα η κάθοδος στο νέο πρωτάθλημα της Volley League, θα είναι ιδιαίτερα θερμό…