Πρώτο επίσημο παιχνίδι για Σιώπη με την Εθνική Ανδρών αλλά σε… κόντρα ρόλο

Ο Μανώλης Σιώπης αγωνίστηκε το Σάββατο για πρώτη φορά σε επίσημο παιχνίδι (όχι φιλικό) με την φανέλα της Εθνικής κόντρα στην Ιταλία, μπαίνοντας αλλαγή στο 46′ αντί του Κουρμπέλη.

Ο Εβρίτης διεθνής μέσος του Άρη πέρασε πιο μπροστά από το δίδυμο αμυντικών μέσων – οι Ζέκα και Ανδρέας Σάμαρης το συνέθεσαν στο δεύτερο ημίχρονο – σε κόντρα ρόλο που σπάνια έχει υπηρετήσει σε συλλογικό επίπεδο.

Ο Σιώπης ξεχώρισε φέτος με τους κιτρινόμαυρους, αγωνιζόμενος ως κλασικό εξάρι, με πολλά τρεξίματα και πολύ ενέργεια στο ανασταλτικό κομμάτι, ρόλο που δεν είχε ωστόσο στην αναμέτρηση της Εθνικής με την Ιταλία.

Ο Άγγελος Αναστασιάδης επέλεξε να τον τοποθετήσει σε μια άγνωστη γι αυτόν θέση.

Ο Σιώπης παρόλα αυτά προσπάθησε να δώσει λύσεις, αλλά η μπάλα δεν πέρασε από τα πόδια του και φάνηκε σε δυο-τρεις περιπτώσεις, όταν λειτούργησε περισσότερο ανασταλτικά, αλλά και πάλι τα δημιουργικά καθήκοντα δεν είναι το ατού του, με αποτέλεσμα να μην κάνει την διαφορά στο εθνικό “ναυάγιο”.

Στην φωτογραφία ο Σιώπης με τον Ινσίνιε, από τους κορυφαίους της Ιταλίας, σε διεκδίκηση μπάλα στον… αέρα. Υπενθυμίζεται ότι προ δεκαημέρου ο Σιώπης είχε κάνει στην Αττάλεια το ανεπίσημο ντεμπούτο του στην Εθνική Ανδρών, στο φιλικό με την Τουρκία.