Super League: Οριστικά με δύο παίκτες στο Copa Africa η Ξάνθη

Μετά τον Κασά Καμαρά, η Ξάνθη και με την βούλα της FIFA απέκτησε ακόμα έναν… «εκπρόσωπο» στην τελική φάση του Κόπα Άφρικα.

Ο λόγος Μίκαελ Ντίρεσταμ που ήρθε τον Ιανουάριο στα Πηγάδια και θα παραμείνει και τη νέα σεζόν στην ομάδα.

Οι περισσότεροι τον γνωρίσαμε ως διεθνή Σουηδό αλλά είχε από καιρό καταθέσει τα απαραίτητα έγγραφα, ώστε να αποκτήσει δικαίωμα συμμετοχής στην Εθνική Γουινέας, από όπου κατάγεται.

Ο Ντίρεσταμ έχει παίξει 10 φορές και με τα χρώματα της Σουηδίας, μόνο σε φιλικούς όμως και όχι σε επίσημους αγώνες, οπότε ζήτησε να του δοθεί άδεια να αγωνιστεί με την Εθνική Γουινέας.

Όπως έγραψε στις αρχές της εβδομάδας το ThrakiSportS, ο Ντιρεστάμ δέχθηκε κλήση για την Εθνική Γουϊνέας. Ωστόσο ήταν αμφίβολη η συμμετοχή του χωρίς την απαραίτηση άδεια της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας.

Μόλις την Πέμπτη η FIFA άναψε το «πράσινο φως» και έτσι ο 28χρονος αμυντικός θα συμμετάσχει στο Κόπα Άφρικα που θα διεξαχθεί φέτος στην Αίγυπτο από την 21η Ιουνίου.

Είναι το πρώτο Κόπα Άφρικα μετά από πολλά χρόνια που θα διεξαχθεί καλοκαίρι. Μέχρι πρόσφατα η διοργάνωση φιλοξενούνταν τον Ιανουάριο προκαλώντας προβλήματα στους ευρωπαϊκούς συλλόγους.