Μετά τους Xanthi Runners δημιουργήθηκαν (και) οι… Rodopi Runners

Στην κατάμεστη αίθουσα στο πολυλειτουργικό κέντρο Κομοτηνής πραγματοποιήθηκε, το απόγευμα της Τετάρτης η πρώτη εκδήλωση του νεοσύστατου συλλόγου Rodopi Runners με ομιλητές τους Κώστα Νικολαΐδη (εργοφυσιολόγος) και Χρήστο Κούτρα (φυσιοθεραπευτής).

Στο Ράδιο Χρόνος φιλοξενήθηκε ο Μιχάλης Παπαδόπουλος εκ μέρους του συλλόγου για να ενημερώσει για την προ μηνός σύσταση του νέου αυτού συλλόγου, που «δεν μένει μόνο στους αγώνες, αλλά κάνει κι άλλες εκδηλώσεις αθλητικού χαρακτήρα», όπως είπε στον Δήμο Μπακιρτζάκη.

Με δεδομένο ότι φέτος έπαψε να λειτουργεί ο σύλλογος Σπάρτακος που συνδιοργανώνει και τον γνωστό αγώνα δρόμου στο οχυρό Νυμφαίας, ήταν αναμενόμενη η σύσταση ενός άλλου συλλόγου που κλήθηκε να αναπληρώσει το κενό.

«Εμείς σκεφτήκαμε να δημιουργήσουμε έναν δυνατό σύλλογο, με όλο τον αθλητικό κόσμο της Κομοτηνής, για να κάνουμε αγώνες και εκδηλώσεις αθλητικού χαρακτήρα», λέει ο κος Παπαδόπουλος, κάνοντας λόγο ήδη για 53 μέλη τον πρώτο μήνα επίσημης λειτουργίας του συλλόγου.

Αναφορικά με τα προσεχή σχέδια του συλλόγου, ο πρώτος αγώνας θα είναι στο οχυρό Νυμφαίας – σε συνεργασία με τον ελληνικό στρατό. Πρόκειται για τον γνωστό ετήσιο αγώνα με πανελλήνια εμβέλεια, που προβάλλει την Κομοτηνή και την Θράκη ευρύτερα.

Στην συνέχεια ακολουθεί τα δρομικό κίνημα komorun που είναι εκδήλωση – θεσμός, ένας λαϊκός αγώνας για όλο τον κόσμο με πολλούς συνδιοργανωτές. Τέλος, στα σχέδια του συλλόγου είναι η θεσμοθέτηση ενός νυχτερινού αγώνα τρεξίματος στην Κομοτηνή, όπως έχουν πολλές γειτονικές πόλεις.

«Θέλουμε να αναδείξουμε τόσο την ορεινή Ροδόπη όσο και τις πόλεις μας», διαμηνύει ο κος Παπαδόπουλος, υπογραμμίζοντας «η Ροδόπη έχει πολλά να δείξει και θέλουμε να βάλουμε ένα μικρό λιθαράκι στην προβολή της». Τέλος, όσον αφορά το τρέξιμο καθαυτό, σας προσκαλεί να το βάλετε στην ζωή σας, γιατί ακόμη και σε ερασιτεχνικό επίπεδο προσφέρει σωματική και ψυχική υγεία.