Μέχρι πριν 4 χρόνια έπαιζε με Ασπίδα Ξάνθης και ΓΑΣ Κομοτηνή, σήμερα προκρίθηκε στον τελικό της Basket League!!!

Ο Προμηθέας Πατρών έκανε την πολύ μεγάλη έκπληξη και νικώντας στην παράταση στο πέμπτο και τελευταίο παιχνίδι των ημιτελικών την ΑΕΚ μέσα στο ΟΑΚΑ, κατάφερε να προκριθεί στον τελικό της Basket League όπου θα αντιμετωπίσει τον Παναθηναϊκό.

Πρόκειται για την απόλυτη δικαίωση μιας ομάδας και των ανθρώπων της, που μέχρι πριν τέσσερα χρόνια την έβρισκαν απέναντί τους ως αντίπαλο οι ομάδες της Θράκης. Ήταν την σεζόν 2014-2015, μόλις τέσσερα χρόνια πριν δηλαδή, όταν ο Προμηθέας αγωνιζόταν στον ίδιο όμιλο με την Ασπίδα Ξάνθης και τον ΓΑΣ Κομοτηνή, στο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής.

Από τότε φαινόταν για όλους όσους είχαν παρακολουθήσει εκείνα τα παιχνίδια η εντυπωσιακή δουλειά που γινόταν στην Πάτρα. Δεν ήταν τόσο το αγωνιστικό ζήτημα, με τον Προμηθέα να κερδίζει μέσα – έξω τόσο τον ΓΑΣ Κομοτηνή όσο και την Ασπίδα Ξάνθης. Ήταν κυρίως το εξωαγωνιστικό που απέπνεε από τότε ότι κάτι δυνατό χτιζόταν με την ομάδα αυτή στην Πάτρα.

Ενας ισχυρός χρηματοδότης που αγαπά την ομάδα και τον τόπο του, ένα επιτελείο που δουλεύει ρολόι με τον καθέναν να έχει τον δικό του ρόλο και να μην μπλέκεται στα πόδια του άλλου, έμφαση στις ακαδημίες (όπου εργάζεται και ένα δικό μας παιδί, ο απόφοιτος του ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής Νίκος Νάκης) αλλά και στο σκάουτινγκ, προσεκτικές μεταγραφικές κινήσεις, έμφαση και στην επικοινωνία, τα social media το μάρκετινγκ, και πάνω από όλα οικογένεια.

Αυτά είναι τα μυστικά της επιτυχίας για μια ομάδα, η οποία δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι έχει στο ρόστερ της και έναν θρακιώτη, τον Εβρίτη Χρυσόστομος Σανδαμάνη (που πάντως δεν είχε συμμετοχή στον αγώνα του ΟΑΚΑ). Μια ομάδα που θα πρέπει να αποτελέσει το παράδειγμα προς μίμηση για τις ομάδες της Θράκης, αν κάποια στιγμή πραγματικά επιθυμούν να ξεφύγουν από τις χαμηλές κατηγορίες και να πάνε μπροστά.

Άλλωστε είπαμε: πριν τέσσερα χρόνια ο Προμηθέας έπαιζε απέναντι σε Ασπίδα και ΓΑΣ και σήμερα διεκδικεί πρωτάθλημα απέναντι στον Παναθηναϊκό. Τι πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα ότι θα μπορούσε να έχει γίνει και μια αντίστροφη πορεία, από μια ομάδα της Θράκης, αν φυσικά υπήρχαν οι κατάλληλες συνθήκες;