Γ’ Εθνική: Οριστικά με οκτώ ομίλους και πέντε συνολικά ομάδες από την Θράκη! Σέντρα τον Σεπτέμβριο…

Για τις 22 Σεπτεμβρίου όρισε τη σέντρα του πρωταθλήματος της Γ΄Εθνικής η ΕΠΟ, το οποίο θα πραγματοποιηθεί με 8 ομίλους.

Αυτό αποφάσισε το μεσημέρι η αρμόδια Επιτροπή Πρωταθλήματος της ΕΠΟ, βάζοντας ταφόπλακα στα όποια όνειρα υπήρχαν σε δευτεραθλητές Ενώσεων να ανέβουν στη Γ’ Εθνική ή σε υποβιβασμένες ομάδες να παραμείνουν στην Κατηγορία.

Στην συνεδρίαση της Επιτροπής Πρωταθλήματος, η οποία έγινε την Παρασκευή (7/6) στα γραφεία της ΕΠΟ αποφασίστηκε οι όμιλοι του νέου πρωταθλήματος να είναι και πάλι οκτώ, ενώ όσον αφορά τις ομάδες έχουν προθεσμία μέχρι τις 5 Ιουλίου προκειμένου να δηλώσουν συμμετοχή.

Σε περίπτωση που η πρωταθλήτρια ομάδα μιας ΕΠΣ δεν δηλώσει συμμετοχή, τότε την θέση της θα την πάρει η ομάδα που τερμάτισε δεύτερη, ενώ εάν και αυτή δεν δηλώσει συμμετοχή το δικαίωμα πηγαίνει στην ομάδα που κατέλαβε την τρίτη θέση.

Η απόφαση αυτή πρακτικά σημαίνει σε ό,τι αφορά τη Θράκη οριστικά υποβιβάζονται στα τοπικά πρωταθλήματα Εθνικός Αλεξανδρούπολης, Ασπίδα Ξάνθης και ΠΑΟΚ Κοσμίου ενώ την ίδια στιγμή στο νέο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής θα λάβουν μέρος πέντε ομάδες από το γεωγραφικό μας διαμέρισμα: ο Ορφέας Ξάνθης, ο Άρης Αβάτου και οι πρωταθλητές των ΕΠΣ Ηρακλής Νέου Ζυγού, Μέγας Αλέξανδρος Ιάσμου και Ορέστης Ορεστιάδας.

Αν κάποια από τις τρεις τελευταίες ομάδες δεν λάβει μέρος, θα αποκτήσουν δικαίωμα συμμετοχής οι δευτεραθλητές των ΕΠΣ, εν προκειμένω Αναγέννηση Θαλασσιάς, Δόξα Νέου Σιδηροχωρίου και Ένωση Άνθειας Αρίστεινου αντίστοιχα…