Γ’ Εθνική: Αναλαμβάνει τον Πανσερραϊκο με στόχο την άνοδο ο Νίκος Νεντίδης

Την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας του Πανσερραϊκού από το Νίκο Νεντίδη αναμένεται να ανακοινώσει σύντομα η διοίκηση του Σερραϊκού συλλόγου.

Όπως αναφέρει η ΕΡΑ ΣΕΡΡΩΝ και ο Βασιλης Αναστασιάδης στο πρόσωπο του 53χρονου προπονητή οι «κόκκινοι» βρήκαν τον άνθρωπο που θα οδηγήσει τον Πανσερραϊκό στην φετινή Γ’ Εθνική. Οι παράγοντες του Πανσερραϊκού θα έχουν μια τελική συνάντηση με τον Νίκο Νεντίδη τις επόμενες μέρες και ίσως μέχρι τη Δευτέρα, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, να ανακοινωθεί η συνεργασία τους.

Ο Νίκος Νεντίδης γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη στις 7 Ιουνίου 1966 και ξεκίνησε την ποδοσφαιρική του καριέρα από τον ΠΑΟ Κουφαλίων, ενώ στη συνέχεια αγωνίστηκε στην Α Εθνική (119 συμμετοχές και 3 γκολ) με τον Απόλλωνα Καλαμαριάς (1985-1988), τον Ολυμπιακό (1988-1993) κατακτώντας δύο κύπελλα και ένα σούπερ καπ, τον Ηρακλή (1993-94), στη Β εθνική με Απόλλωνα Καλαμαριάς (1994-1996), και στη Γ εθνική με Ναυπακτιακό Αστέρα (1996-97) και Αγροτικό Αστέρα (1997-98) όπου κρέμασε τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια.

Ο Νίκος Νεντίδης υπήρξε μέλος της Εθνικής Ελπίδων που είχε φτάσει μέχρι τον διπλό τελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Εθνικών Ομάδων Ελπίδων, το 1988 όταν η Ελληνική ομάδα αντιμετώπισε τη μεγάλη Γαλλία του Ερίκ Καντονά και του Λοράν Μπλαν (MVP της διοργάνωσης) με προπονητή της ομάδας τον Ανδρέα Σταματιάδη και συμπαίκτες τους Νίκος Νιόπλια, Άρη Καρασαββίδη (πρώτος σκόρερ της διοργάνωσης), Θόδωρο Παχατουρίδη, Αλέκο Αλεξανδρή, Παναγιώτη Μολακίδη, Στέφανο Μπορμπόκη, Παγώνη Βακαλόπουλο, Γιώργο Βαΐτση, Γιώργο Καπουράνη, Κώστα Οικονομίδη, Σωτήρη Μαυρομάτη, Γιάννη Χατζηνικολάου, Γιώργο Παπαδόπουλο και Γιώργο Κούτουλα.

Ξεκίνησε την προπονητική του καριέρα στα τμήματα υποδομής του Ολυμπιακού και στη συνέχεια ανέλαβε προπονητής στον ΠΑΟ Κουφαλίων, στον Καμπανιακό, στην ομάδα Κ17 του Ολυμπιακο, στο τμήμα σκάουτιγκ του Ολυμπιακού επί θητείας Ερνέστο Βαλβέρδε μαζί με Νινιάδη και Μπάντοβιτς, διετέλεσε βοηθός του Όλεγκ Προτάσοφ στον Ηρακλή, του Μπόζινταρ Μπάντοβιτς στην Κέρκυρα και των Ρατσβάν Λουτσέσκου και Μίλαν Ράσταβατς στη Ξάνθη. Ο Νίκος Νεντίδης κάθισε στον πάγκο της Ξάνθης ως πρώτος προπονητής σε δύο παιχνίδια την περίοδο 2014-15, ήταν προπονητής στη Β εθνική με τον Αγροτικό Αστέρα την περίοδο 2016-17 και στη Γ εθνική με τον Εθνικό την περίοδο 2017-18.