Ανατροπή στην υπόθεση εκλογής Κοτόπουλου! Οι καραμπόλες τον αφήνουν τελικά εκτός Περιφερειακού Συμβουλίου

Μια εβδομάδα πριν, μετά την ανακοίνωση των ανεπίσημων αποτελεσμάτων για τις Περιφερειακές Εκλογές, είχε γίνει γνωστό ότι ο Πάρης Κοτόπουλος λαμβάνοντας πάνω από 4.000 σταυρούς εκλεγόταν περιφερειακός σύμβουλος Ξάνθης.

Μια εβδομάδα μετά και ενώ εκλέχθηκε περιφερειάρχης και ο επικεφαλής του συνδυασμού Χρήστος Μέτιος, η επίσημη ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της σταυροδοσίας από το Πρωτοδικείο Ροδόπης έκρυβε εκπλήξεις.

Ο Κοτόπουλος διατήρησε την 4η θέση στην Ξάνθη, ωστόσο η ανακατανομή των 17 εδρών που κατέκτησε η Περιφερειακή Αναγέννηση στους πέντε νομούς της ΑΜ-Θ έκρυθβε εκπλήξεις αφού τελικά ο συνδυασμός εκλέγει 3 και όχι 5 έδρες στην Ξάνθη, όπως αρχικά είχε εκτιμηθεί.

Αποτέλεσμα αυτής της εξέλιξης είναι να κερδίζουν τις τρεις έδρες της Ξάνθης οι Νίκος Ευφραιμίδης, Κώστας Κουρτίδης και Δημήτρης Γαλανόπουλος.

Εμεινε έτσι πρώτος αναπληρωματικός ο Κοτόπουλος αφού η έδρα της Ξάνθης ταξίδεψε ανατολικότερα, σε Ροδόπη και Έβρο, όπου ο συνδυασμό εξέλεξε 4 και 6 συμβούλους αντίστοιχα ενώ αρχικά εξέλεγε εκεί λιγότερους.