Επίλαρχος που υπηρετεί στον Έβρο μας κάνει υπερήφανους στο διεθνές συνέδριο CISM του Εκουαδόρ

Μια ελληνική παρουσία στο συνέδριο του διεθνούς συμβουλίου στρατιωτικού αθλητισμού (CISM) που γίνεται στο Εκουαδόρ, είναι ιδιαίτερα τιμητική για την χώρα μας.

Ο επίλαρχος Αθηνόδωρος Μοσχόπουλος, που υπηρετεί στην 50 Μ/Κ ΤΑΞ στο Σουφλί Έβρου προσκλήθηκε από τον διεθνή οργανισμό και παρουσίασε εισήγηση για την ιστορία του CISM, η οποία αποτελεί και το αντικείμενο της διδακτορικής του διατριβής.

Στο συνέδριο παίρνουν μέρος 500 σύνεδροι από 19 χώρες, για να παρακολουθήσουν επιστημονικές εργασίες από όλο τον κόσμο. Η ελληνική συμμετοχή αποκτά ιδιαίτερο ενδιαφέρον, καθώς φαίνεται η χώρα μας ιδιαίτερα ενεργή και πρωταγωνιστής στα διεθνή δρώμενα.

Άλλωστε πέρυσι τον Απρίλιο ο διευθυντής του ΑΣΑΕΔ Πλοίαρχος Σπυρίδων Ανδριόπουλος, εξελέγη μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου στο Διεθνές Συμβούλιο Στρατιωτικού Αθλητισμού.

Το CISM, δηλαδή το Διεθνές Συμβούλιο Στρατιωτικού Αθλητισμού (ΔΣΣΑ, Conseil International du Sport Militaire στα γαλλικά), ιδρύθηκε το 1948 και είναι μία από τις μεγαλύτερες διεπιστημονικές οργανώσεις στον κόσμο.

Το CISM είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος αθλητικός οργανισμός μετά τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή, διεξάγωντας πάνω από 20 αγώνες ετησίως.