ΕΠΣ Θράκης: Ο Βάσκος ξανά στην κορυφή των σκόρερ! Οι πρώτοι στα πλέι οφ αλλά και συνολικά στην Α’ Κατηγορία

Ολοκληρώθηκε το πρωτάθλημα στην Α’ ΕΠΣ Θράκης με τον Μέγα Αλέξανδρο Ιάσμου που ήταν και το μεγαλο φαβορί για το πρωτάθλημα αλλά και το κύπελλο να κάνει το νταμπλ με την αντίπαλό του Δόξα Ν. Σιδηροχωρίου να χάνει στα σημεία και από κρίσιμα λάθη με την σειρά της τους δυο τίτλους.

Η ομάδα του Νίκου Μπαχαρίδη είχε την καλύτερη επίθεση με 82 τέρματα (μέσο όρο 2,6) σε 32 συνολικά αγώνες, έχοντας και την καλύτερη άμυνα με μόλις 15 παθητικό, ενώ η Δόξα Ν. Σιδηροχωρίου είχε την δεύτερη καλύτερη άμυνα με 17 τέρματα αλλα και επίθεση με 81 τέρματα, έχοντας ένα λιγότερο από τον Ιασμο.

Δυνατές επιθέσεις είχαν με 64 τέρματα συνολικά η Δόξα Γρατινής του εκπληκτικού 16χρονου Νάση Στοίνοβιτς και του Γιάννη Γαβριήλ που ήταν φοβερός στα πλέι οφ αντικαθιστώντας επάξια τον τραυματια και πρωτο σκόρερ της ομάδας Παύλο Μορφακιδη. Η Αναγεννηση Παγουρίων που απογοήτευσε στα πλέι αουτ είχε συνολικά 53 τέρματα, αναγέννησε ωστοσο τον Κώστα Πασχάλη που ήταν «καυτός» μετά το β’ γύρο, ενω 52 ειχε ο Πανθρακικός και 51 η Ελπίδα Σαπών του Δημήτρη Μπόζη.

Όπως είναι λογικό οι παικτες των παραπάνω ομάδων ξεχωρίζουν και στο σκοράρισμα. Μαλιστα 9 παίκτες του Ιάσμου έχουν πετύχει πάνω από 4 τέρματα (ανάμεσά τους ο πρώην του Πανθρακικού Κάρδαρης που έχει αποχωρήσει το Γενάρη για την Προοδευτική και ο Παγώνης που έχασε την χρονιά λόγω τραυματισμού πριν τις γιορτές των Χριστουγέννων).

Ωστόσο στην κορυφή δεν βρέθηκε καποιος παίκτης του Μέγα αλλα ο συνήθης ύποπτος πριν τα 2 χρόνια του στην Γ’ Εθνική και πρώην πια αρχισκόρερ μια πενταετια της Δόξας Προσκυνητών Χρήστος Βάσκος με 26 τέρματα και δύο φορές κατά το παρελθόν πρώτος σκόρερ της ΕΠΣ Θράκης που φορά πλέον την φανέλα της Δόξας Ν. Σιδηροχωρίου.

Ακολούθησαν με 16 τέρματα ο Χρήστος Γιαννακιτζίδης του Ιάσμου, ένας από τους πρωτους της κατηγορίας την τελευταία τετραετία Δημήτρης Μπόζης της Ελπίδας Σαπών και πρώτος στα πλει οφ με 8 γκολ και ο «αναγεννημένος» μετά την φυγή του από το Ν. Σιδηροχώρι παίζοντας στην … Αναγέννηση Παγουρίων Κώστας Πασχάλης που σκοραρε 7 στα πλέι οφ και 15 συνολικά με την νέα του ομάδα.

Στα 13 έμεινε ο τραυματίας Παύλος Μορφακίδης της Γρατινής, που έλειψε σχεδόν στο μισό πρωτάθλημα, με τους Γιάννη Γαβριήλ της Γρατινής και Μπερτράντ Ρομπέρ, που μετά μια μεγάλη καριέρα στα γήπεδα Γαλλίας, Ελλάδας και Κύπρου με την φανέλα του Μέγα Αλέξανδρο Ιάσμου να εχουν τον ίδιο αριθμό γκολ.

Δώδεκα τέρματα είχε ο πρώτος σκόρερ του Πανθρακικού Βαγγέλης Γρίβας, ενω 10 είχε ο Ημαθιώτης Γιώργος Παπακωνσταντίνου της Δόξας Ν. Σιδηροχωρίου. 

Στα 9 έμεινε ο Πασχάλης Δραγανίδης, παίκτης και αυτός του Μέγα Αλέξανδρου Ιάσμου που λόγω τραυματισμού έχασε αρκετά παιχνίδια, όσα είχαν ο Δημήτρης Κεφαλούκος και Χρήστος Κοσίης της Δόξας Ν. Σιδηροχωρίου και ο εκπληκτικός νεαρός Νάσης Στοϊνοβιτς της Δόξας Γρατινής.

Τα 8 τέρματα έφτασαν οι Πολυχρόνης Μουρατίδης του Πανθρακικού, Βασίλης Αντωνιάδης του Μέγα Αλέξανδρου Ιάσμου) και Θοδωρής Λεφής της Δόξα Νέου Σιδηροχωρίου. Τέλος 7 είχαν οι Σάββα του Ορφέα Στρύμης, Γεωργιάδης του Ορφέα Ξυλαγανής, Παγώνης του Μέγα Αλέξανδρου Ιάσμου, Κωνσταντής, Κεφής, Μαυράκης, Τοτονίδης της Αναγέννηση Παγουρίων, Εμρέ της Ελπίδας Σαπών και Ματζιούνης του Σπάρτακου Αγίων Θεοδώρων.

Οι πρώτοι σκόρερς της ΕΠΣ Θρακης στα πλέι οφ:

8 τέρματα:  Μπόζης (Ελπίδα Σαπών)

7 τέρματα: Βάσκος (Δόξα Νέου Σιδηροχωρίου), Πασχάλης (Δοξα Ν. Σιδηροχωρίου / Αναγεννηση Παγουρίων), Γαβριήλ (Δόξα Γρατινής)

5 τέρματα: Κοσιης (Δόξα Νέου Σιδηροχωρίου), Παππας (Ορφέας Στρύμης)

4 τέρματα: Βουλγαρίδης (Ορφέας Ξυλαγανής)

3 τέρματα: Γιαννακιτσίδης, Ρομπερ (Μέγας Αλέξανδρος Ιάσμου), Παπακωνσταντινου, Κεφαλούκος (Δόξα Νέου Σιδηροχωρίου), Ματζιούνης (Σπάρτακος Αγίων Θεοδώρων), Σαμιώτης (Ορφέας Ξυλαγανής), Στοϊνοβιτς, Νεαζή Αλή (Δόξα Γρατινής)

Οι πρώτοι σκόρερς της ΕΠΣ Θρακης συνολικά σε κανονική περίοδο και πλέι οφ:

26 τέρματα: Βάσκος (Δόξα Νέου Σιδηροχωρίου)

16 τέρματα: Γιαννακιτσίδης (Μέγας Αλέξανδρος Ιάσμου), Μπόζης (Ελπίδα Σαπών), Πασχάλης (Δοξα Ν. Σιδηροχωρίου / Αναγεννηση Παγουρίων)

13 τέρματα: Μορφακίδης (Δόξα Γρατινής), Ρομπέρ (Μέγας Αλέξανδρος Ιάσμου), Γαβριήλ (Δόξα Γρατινής)

12 τέρματα: Γρίβας (Πανθρακικός)

10 τέρματα: Παπακωνσταντινου (Δόξα Νέου Σιδηροχωρίου)

9 τέρματα: Δραγανίδης (Μέγας Αλέξανδρος Ιάσμου), Κεφαλούκος, Κοσιης (Δόξα Νέου Σιδηροχωρίου), Στοϊνοβιτς (Δόξα Γρατινής)

8 τέρματα: Μουρατίδης (Πανθρακικός), Αντωνιάδης (Μέγας Αλέξανδρος Ιάσμου), Λεφής (Δόξα Νέου Σιδηροχωρίου)

7 τέρματα: Σάββα (Ορφέας Στρύμης), Γεωργιάδης (Ορφέας Ξυλαγανής), Μαυράκης (Δοξα Ν. Σιδηροχωρίου / Αναγεννηση Παγουρίων), Παγώνης (Μέγας Αλέξανδρος Ιάσμου), Κωνσταντής, Κεφής, Τοτονίδης (Αναγέννηση Παγουρίων), Εμρέ (Ελπίδα Σαπών), Ματζιούνης (Σπάρτακος Αγίων Θεοδώρων)

6 τέρματα: Παπαχρόνης, Νεαζή Αλή (Δόξα Γρατινής), Πυλαρινός (Δόξα Σώστη), Αμέτ Ερκάν (Ελπίδα Σαπών), Χατζίδης, Σαμιώτης (Ορφέας Ξυλαγανής), Τριαντόπουλος (Δόξα Προσκυνητών), Παππας (Ορφέας Στρύμης)

5 τέρματα: Καρδάρης (Μέγας Αλέξανδρος Ιάσμου), Στριγκώνης (Δόξα Σώστη), Μαυράκης (Πανθρακικός), Αθανασαρος (Δόξα Προσκυνητών), Ανδρίκου (Δόξα Σώστη), Ραμαδαν Σ., Θεοδωρίδης (Βιστωνίδα Κοπτερού), Βουλγαριδης (Ορφέας Ξυλαγανής)

4 τέρματα: Γ. Αραμπατζής (Βιστωνίδα Κοπτερού), Θωμας (Πανθρακικός), Καραπάτσιος (Δόξα Σώστη), Αθανασιάδης (Δόξα Νέου Σιδηροχωρίου), Λειβαδιώτης, Ξενάκης, Τσιανάκας (Μέγας Αλέξανδρος Ιάσμου), Καμζέλας (Δόξα Γρατινής), Χαινάκης (Σπάρτακος Αγ. Θεοδώρων)