Αποφεύγει τα συγχαρητήρια στον Ζαμπούκη και δηλώνει ότι δεν του αφήνει ελεύθερο το γήπεδο ο Λαμπάκης

Δύο ημέρες μετά τις εκλογές ο απερχόμενος δήμαρχος της Αλεξανδρούπολης Βαγγέλης Λαμπάκης με γραπτό του μήνυμα ευχαρίστησε τους πολίτες του δήμου, για την στήριξη που παρείχαν στον συνδυασμό «Πόλη & Πολίτες» στις αυτοδιοικητικές εκλογές.

Ωστόσο ούτε στην προσωπική του ανακοίνωση ούτε σε αυτήν που εξέδωσε η παράταξή του, δεν δίνει συγχαρητήρια στον αντίπαλό του αλλά αντίθετα τονίζει ότι με τις 15 έδρες που θα διαθέτει στο νέο δημοτικό συμβούλιο και θα αποτελούν την πλειοψηφία, δεν προτίθεται να αφήσει ελεύθερο γήπεδο, σύμφωνα με την ποδοσφαιρική ορολογία που ο ίδιος υιοθετεί.

Η προσωπική δήλωση Λαμπάκη έχει ως εξής:

«Με βαθιά συγκίνηση αισθάνομαι την ανάγκη να επικοινωνήσω με όλο τον λαό του διευρυμένου Δήμου της Αλεξανδρούπολης για να του πω ένα μεγάλο ευχαριστώ. Γιατί η αλήθεια είναι πως η επαφή μαζί του ευαισθητοποίησε περισσότερο την ψυχή μου και το συναίσθημα μου. Διείσδυσα σε μέγιστο βαθμό στην υπηρέτηση του δημόσιου συμφέροντος, στοιχείο που είναι απαραίτητο να υπάρχει σε έναν αυτοδιοικητικό. Γνώρισα τον πόνο των ανθρώπων, ιδιαίτερα εκεί που περίσσευε. Προσπάθησα με εντιμότητα να λύσω περισσότερα προβλήματα και να διοικήσω με σωφροσύνη.Θύμωσα και πικράθηκα πολλές φορές και χάρηκα λιγότερες. Τελικά διαπιστώνοντας ότι όλα αυτά είναι η αληθινή ζωή, θεωρώ ότι ανταμείφθηκα, συνεχίζοντας με το κεφάλι ψηλά και την συνείδησή μου ήσυχη.».

Η ανακοίνωση της παράταξης «Πόλη και Πολίτες»:

«Οι εκλογές τελείωσαν και ο λαός του Δήμου Αλεξανδρούπολης ανέθεσε σε άλλη παράταξη την διοίκηση του.
Ο νόμος του Κλεισθένη καθορίζει με τραγελαφικό τρόπο την σύνθεση του νέου δημοτικού συμβουλίου στην 1/9/2019. Εκεί η παράταξη μας «Πόλη & Πολίτες» θα είναι ουσιαστικά η πλειοψηφούσα παράταξη αφού θα διαθέτει 15 έδρες σε σχέση με την νικήτρια παράταξη της β΄ Κυριακής που θα διαθέτει μόνο 10. Την δύναμη που μας δίνει αυτός ο νόμος (που πολεμήσαμε να μη ψηφισθεί) θα την χρησιμοποιήσουμε για ασφυκτικό έλεγχο της οικονομικής υπόστασης του δήμου σε όλες τις εκφάνσεις του και σε συνδυασμό με πρόσωπα που βρίσκονται τυπικά ή ουσιαστικά στο επιτελείο του νέου δημάρχου.
Θα μείνουμε προκειμένου να υποστηρίξουμε το τεράστιο έργο μας (σε υποδομές και ανάπτυξη) και να διασφαλίσουμε την ολοκλήρωσή του.
Η αυτοδιοικητική μας συνείδηση καθορίζει την αναγκαιότητα πλαισίου συνεργασιών όπως επικαλέσθηκαν όλοι προεκλογικά με υπηρέτηση προγραμματικές συγκλίσεις.
Όσοι πίστεψαν ότι θα αφήσουμε το γήπεδο ελεύθερο, μάλλον δε μας γνώρισαν ακόμη.
Θα παρακολουθήσουμε ενδεχόμενες συνέργειες που δε θα αποσκοπούν στο δημοτικό συμφέρον, έχοντας την δυνατότητα ακτινογραφίας προσώπων και προθέσεων.
Η παράταξη «Πόλη & Πολίτες Βαγγέλης Λαμπάκης» συνεχίζει 
ΕΝΩΜΕΝΗ για να διατηρηθεί ο Δήμος μας πρώτος μεταξύ των πρώτων».