Μέτιος ξανά περιφερειάρχης, Τσέπελης, Γκαράνης και Ζαμπούκης οι νέοι δήμαρχοι στις πρωτεύουσες των τριών νομών της Θράκης

Με μεγάλη αποχή και αρκετές εκπλήξεις, σε σχέση με τις εκτιμήσεις των στοιχηματικών εταιρειών, ολοκληρώθηκε η διαδικασία των επαναληπτικών αυτοδιοικητικών εκλογών στην Θράκη.

Ο Χρήστος Μέτιος αναδείχθηκε εκ νέου περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονιας και Θράκης, μετά από σκληρή μάχη με τον Χριστόδουλο Τοψίδη. Ο επίσημος υποψήφιος της ΝΔ οριακά κέρδισε στο νήμα τον «αντάρτη» γαλάζιο διεκδικών την θέση του περιφερειάρχη.

Υπενθυμίζεται ότι όπως είχε αποκαλύψει το ThrakiSportS, ο Χρηστος Μέτιος στα μαθητικά του χρόνια είχε ασκήσει και το επάγγελμα του… αθλητικού συντάκτη, καταγράφοντας στον τοπικό Τύπο της Κομοτηνής τα δρώμενα της ομαδας του χωριού του, της Δοξας Γρατινής.

Ο περιφερειάρχης ΑΜ-Θ είναι γνωστός οπαδός της ΑΕΚ και συχνά πυκνά κάνει την εμφάνισή του στο γήπεδο των Πηγαδίων της Ξάνθης, συνήθως όποτε παίζει ο ΑΟΞ με την ομάδα της Ένωσης (όπως στις φωτογραφίες αρχειου του ThrakiSportS)

Σε ό,τι αφορά τους Δήμους, αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι και στις τρεις πρωτεύουσες των τριών νομών της Θράκης έχουμε αλλαγή σκυτάλης. Στην Κομοτηνή ξέραμε βέβαια ότι θα έχουμε νέο δήμαρχο, με τον Γιάννη Γκαράνη να κερδίζει τον Αντώνη Γραβάνη στον δεύτερο γύρο και να διαδέχεται τον Γιώργο Πετρίδη.

Στην Ξάνθη και στην Αλεξανδρούπολη ωστόσο έχουμε αλλαγές και ανατροπές. Ο Μπάμπης Δημαρχόπουλος στην Ξάνθη χάνει από τον Μανώλη Τσέπελη, ενώ στην Αλεξανδρούπολη ο Βαγγέλης Λαμπάκης χάνει από τον Γιάννη Ζαμπούκη. Χαρακτηριστικό στην εκλογική διαδικασία το μεγάλο ποσοστό αποχής.