Όταν Λαμπάκης και Ζαμπούκης ήταν καλοί φίλοι και συμπαίκτες στην ίδια ομάδα (+photo)

Ένα όμορφο ντοκουμέντο που ενώνει τους δυο υποψήφιους Δημάρχους Αλεξανδρούπολης Γιάννη Ζαμπούκη και το Βαγγέλη Λαμπάκη δημοσίευσε ο Ηλίας Τζιώρας και η σελίδα Γειτονιές και Αναμνήσεις της Αλεξανδρούπολης.

Πρόκειται για αρμονικές στιγμές που έπαιζαν μαζί μπάλα στον Δικηγορικό σύλλογο Αλεξανδρούπολης προ μιας δεκαετίας, με τον διαχειριστή της σελίδας να εκφράζει την ελπίδα οτι οι δυο τους ανεξαρτήτως αποτελέσματος την Κυριακή των επαναληπτικών εκλογών για το Δήμο θα μπορέσουν να συνεργαστούν.

Στην φωτογραφία – ντοκουμέντο του 2006 εικονίζεται η Ποδοσφαιρική Ομάδα του Δικηγορικού Συλλόγου Αλεξανδρούπολης, μέλη της οποίας είναι οι δυο «μονομάχοι»-υποψήφιοι δήμαρχοι.

Διακρίνονται όρθιοι από αριστερά οι Χρήστος Δετσαρίδης, Γιώργος Λιανίδης, Δήμος Μάλλιος, Βαγγέλης Λαμπάκης, Φώτης Σταμπουλίδης, Δημήτρης Νάκος, Δημήτρης Τσάκας, Παύλος Καλεντερίδης και ο coach Γιώργος Μαργιώλας. Καθιστοί είναι οι Γιάννης Ζαμπούκης, Σταυρος Κανελλάκης, Γιώργος Γιαννούλης, Φάνης Ντουζόπουλος, Γιάννης Καραλής και Απόστολος Πουτουλούδης.

Γράφει ο Ηλίας Τζιώρας:

1 μέρα πριν την εκλογή Δημάρχου στην Αλεξανδρούπολη θα διηγηθώ μια ιστορία που ενώνει το Γιάννη Ζαμπούκη και το Βαγγέλη Λαμπάκη. Πρόκειται για αρμονικές στιγμές που έπαιζαν μαζί μπάλα (κυριολεκτικά..) για το καλό μιας ομάδας και εύχομαι να επαναληφθεί την επομένη των εκλογών ανεξαρτήτως νικητή. Πριν από 20 σχεδόν χρόνια, στις αρχές του αιώνα, ο Δικηγορικός σύλλογος της Αλεξανδρούπολης είχε φτιάξει μία ποδοσφαιρική ομάδα που έπαιρνε μέρος και στο πανελλήνιο πρωτάθλημα δικηγορικών συλλόγων. Στην ομάδα αυτή ήταν αρκετοί νέοι δικηγόροι της πόλης όπως ο Γιάννης Ζαμπούκης αλλά και μεγαλύτεροι σε ηλικία όπως ο Βαγγέλης Λαμπάκης. Οι προπονήσεις γίνονταν στο γήπεδο των Λουτρών στον προφήτη Ηλία και συμμετείχα συχνά γιατί χρειάζονταν περισσότερα άτομα για να παίζουν διπλά αλλά και γιατί είχα στενή φιλία με αρκετούς δικηγόρους (να το κοιτάξω αυτό..). Μάλιστα δεν θα ξεχάσω ως Αρειανός το παιχνίδι με το δικηγορικό σύλλογο Θεσσαλονίκης που έγινε στο ΚΛΕΑΝΘΗΣ ΒΙΚΕΛΙΔΗΣ, στο ναό του ΑΡΗ και είχα την χαρά να πατήσω στο ιερό χορτάρι! 

Όλοι οι αγώνες αλλά ακόμα περισσότερο οι προπονήσεις ήταν μια καλή ευκαιρία για γυμναστική, πολύ γέλιο, χαβαλέ, πειράγματα και μετά φαγητό και ποτό σε ταβέρνες αντί για αποθεραπεία και φυσικούς χυμούς. Όλοι οι δικηγόροι και φυσικά οι 2 αυριανοί μονομάχοι ήταν καλοί φίλοι και είχαν σεβασμό ο ένας για τον άλλο. Με αυτή την υπενθύμιση, ήθελα να απευθύνω ένα κάλεσμα ενότητας για την επόμενη μέρα. Ας το διαβάσουν και ας συνετιστούν και οι υποστηρικτές τους γιατί συχνά είναι βασιλικότεροι του Βασιλέως. Ο λόγος που το κάνω αυτό είναι προφανής! Πρέπει να σταματήσει ο διχασμός των τοπικών κοινωνιών από τις δημοτικές παρατάξεις. Ιδιαίτερα όταν αυτός ο διχασμός ευθύνεται για την αδυναμία της αυτοδιοίκησης να επιλύσει προβλήματα και τα αισθήματα πικρίας, απογοήτευσης και θυμού που προκαλεί στους πολίτες.