Μειώθηκε η διαφορά Λαμπάκη – Ζαμπούκη στις αποδόσεις των στοιχηματικών εταρειών

Σημαντική μείωση της διαφοράς μεταξύ του απερχόμενου δημάρχου Αλεξανδρούπολης Βαγγέλη Ζαμπάκη και του Γιάννη Ζαμπούκη παρατηρείται τις τελευταίες ώρες στις στοιχηματικές εταιρείες.

Φαβορί παραμένει ο Λαμπάκης, αλλά ο Ζαμπούκης από εκεί που ξεκίνησε στον δεύτερο γύρο με απόδοση 5,00 πλέον παίζεται στο 3,70 που σημαίνει ότι αν ένας βάλει σήμερα 100 ευρώ, θα πάρει πίσω 370 κι όχι 500 που θα έπαιρνε μέχρι πριν λίγες ώρες. Την ίδια στιγμή ανέβηκε η απόδοση Λαμπάκη από το 1,15 στο 1,25.

Η αλλαγή αυτή μπορεί να οφείλεται σε δύο παράγοντες. Ο ένας είναι να υπάρχουν κρυφές δημοσκοπήσεις κυλιόμενες που δείχνουν αλλαγή στις τάσεις, πράγμα πάντως που μάλλον θα πρέπει να αποκλείσουμε. Ο δεύτερος είναι αρκετά πονταρίσματα να υπάρχουν τις τελευταίες ώρες υπέρ του Ζαμπούκη και για αυτό να αναπροσαρμόζονται οι αποδόσεις, όπως συμβαίνει και πριν από τους αγώνες.

Ο Λαμπάκης στον πρώτο γύρο έλαβε το 37,6% και πάει με αυτό το προβάδισμα στον δεύτερο γύρο, έχοντας όμως χάσει σχεδόν 20 μονάδες σε σχέση με τον περίπατο που είχε κάνει πέντε χρόνια πριν. Ο Ζαμπούκης που αναδείχθηκε δεύτερος έλαβε το 23,88% αλλά τα πάντα μπορούν να ανατραπούν αν ιδίως οι ψηφοφόροι του Μιχαηλίδη και του Μυτιληνού, για τους οποίους έχει καταφερθεί με τα χειρότερα λόγια ο Λαμπάκης τους προηγούμενους μήνες, επιλέξουν Ζαμπουκη στον δεύτερο γύρο.

Μέσα σε αυτό το σκηνικό, μείζον ζήτημα έχει προκληθεί και με ένα ντιμπέιτ που διοργάνωσε η Δέλτα Τηλεόραση αναμεσα στον Λαμπάκη και μια… άδεια καρέκλα, αφού ο Ζαμπούκης αρνήθηκε να συμμετάσχει. Παρά την άρνηση του τελευταίου η Δέλτα Τηλεόραση με μια αμφιλεγόμενη κίνηση που προκάλεσε πολλά σχόλια και αντιδράσεις, προχώρησε κανονικά σε μετάδοση του ντιμπέιτ, όπως το βάφτισε, με τον κόσμο να καλείται να κρίνει αν νικητής από αυτό ήταν ο μονόλογος του απερχόμενου δημάρχου ή η άδεια καρέκλα του Ζαμπούκη.

Σε κάθε περίπτωση, είτε εκλεγεί ο Λαμπάκης είτε ο Ζαμπούκης, το σημαντικό είναι ότι θα πρέπει να υπάρχουν συνεργασίες για να επιτυγχάνονται αποφάσεις στα δημοτικά συμβούλια, αφού με βάση τον νέο νόμο κανείς δεν θα έχει την απόλυτη πλειοψηφία. Οι πολίτες κατά συνέπεια καλούνται να ψηφίσουν ποιος από τους δύο μπορεί να τις πετύχει καλύτερα αυτές τις συγκλίσεις και τις συνεργασίες με την αντιπολίτευση, για το καλό όλου του πληθυσμού.

Σε σχέση με τις αποδόσεις στις στοιχηματικές εταιρείες, πάντως, πλην της Αλεξανδρούπολης παραμένουν ίδιες με την Τετάρτη τόσο στην Περιφέρεια ΑΜ-Θ όσο και στον Δήμο Κομοτηνής, όπου ήδη είχαμε πριν 24 ώρες αναπροσαρμογή σε σχέση με τις αρχικές. Για την Ξάνθη και τους μικρότερους δήμους δεν υπήρξαν ποτέ αποδόσεις στις στοιχηματικές εταιρείες, καθώς δεν προσφέρθηκαν ποτέ γα ποντάρισμα.

Τα πονταρίσματα επιτρέπονται μέχρι και το κλείσιμο της καλπης, τις 7.00 το απόγευμα της Κυριακής.