Στον αέρα η τελική φάση του Πανελληνίου Δικηγορικών Συλλόγων με τη συμμετοχή και της Ροδόπης λόγω των πρόωρων εκλογών

Στον αερα βρίσκεται η τελική φάση του Πανελληνίου Πρωταθήματος Δικηγορικών Συλλόγων, όπου έχει προκριθεί αυτός της Ροδόπης, καθώς είχε προγραμματιστεί την ίδια περίοδο που θα διεξαχθούν οι βουλευτικές εκλογές.

Με δεδομένο ότι οι δικηγόροι είναι οι δικαστικοί αντιπρόσωποι που διεξάγουν τις εκλογές, γίνεται αντιληπτό ότι δημιουργούνται πολλαπλά προβλήματα. Υπήρξαν σκέψεις αναβολής, αλλά τελικά αποφασίστηκε η τελική φάση να διοργανωθεί σε δύο δόσεις.

Η τελική φάση θα ξεκινήσει τέλη Ιουνίου με τους ομίλους αλλά όσες ομάδες προκριθούν στο φάιναλ φορ, θα φύγουν και θα επιστρέψουν Σεπτέμβριο.

Ήδη αυτή η σκέψη όμως προκαλεί αντιδράσεις και πολλές δυσκολίες, αφού δεδομένου και του φόρτου εργασίας με τις αυτοδιοικητικές και μετά τις βουλευτικές εκλογές, πάνε πίσω όλες οι υπόλοιπες δουλειές και άρα υπάρχει κίνδυνος κάποιοι να ακυρώσουν την συμμετοχή τους, καθώς και το ταξίδι στη Ρόδο ούτε εύκολο είναι ούτε κάτι που μπορούν κάποιοι να κάνουν δύο φορές μέσα στο ίδιο καλοκαίρι (χώρια τα όποια άλλα ταξίδια για τις εκλογές).

Αναμένεται να ξεκαθαρίσει η στάση του Δικηγορικού Συλλόγου Ροδόπης τις επόμενες ημέρες, αν και θεωρείται δεδομένη η συμμετοχή του στην τελική φάση αφού με τόσο κόπο κατακτήθηκε. Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

Λόγω των ραγδαίων πολιτικών εξελίξεων η Οργανωτική Επιτροπή συνεδρίασε εκτάκτως σήμερα, 29 Μαΐου, και αποφάσισε τα εξής:
α) Το Πρωτάθλημα θα ξεκινήσει κανονικά στις 26 Ιουνίου και θα συνεχίσει, όπως έχει ανακοινωθεί, μέχρι και τη φάση των Προημιτελικών (Τετάρτη, 3 Ιουλίου).
β) Μετά τους αγώνες των Προημιτελικών θα διακοπεί λόγω των εκλογών. Οι ημιτελικοί θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή, 6 Σεπτεμβρίου και ο τελικός την Κυριακή, 8 Σεπτεμβρίου 2019. 
γ) Οι ομάδες που θα έχουν περάσει στα ημιτελικά δε θα έχουν το δικαίωμα να αλλάξουν το ρόστερ τους (ούτε με επιπλέον ποδοσφαιριστές δικηγόρους-ασκούμενους) μετά τις 3 Ιουλίου. Θα ισχύει το ρόστερ, το οποίο θα έχει δηλωθεί το αργότερο έως τις 3 Ιουλίου.
δ) Όσες ομάδες δεν καταβάλουν το παράβολο συμμετοχής της τελικής φάσης το αργότερο αυστηρά μέχρι την Παρασκευή, 31 Μαΐου, θα αντικατασταθούν άμεσα από άλλη ομάδα με wild card, η οποία θα πάρει τη θέση της στον όμιλο. Λεπτομέρειες για την καταβολή του παράβολου συμμετοχής έχουν αποσταλεί στους εκπροσώπους των ομάδων.
Η Οργανωτική Επιτροπή ζητά την κατανόηση όλων των ομάδων για τη δύσκολη αυτή απόφαση και εύχεται σε όλες τις ομάδες καλή αντάμωση στο νησί μας.