Η χρονιά του Βασίλη Μαυρίδη: Νταμπλούχος με ΠΑΟΚ, πρωταθλητής με Ορέστη και μόνος δήμαρχος στην Θράκη από την πρώτη Κυριακή

Την επανεκλογή του από την πρώτη Κυριακή πέτυχε ο δήμαρχος Ορεστιάδας Βασίλης Μαυρίδης, βάζοντας το κερασάκι μια ιδιαίτερα χαρούμενη για τον ίδιο χρονιά.

Είναι ο μόνος δήμαρχος στην Θράκη που επιτυγχάνει κάτι τέτοιο αφού οι υπόλοιποι τέσσερις Δήμου του Έβρου (Αλεξανδρούπολης, Διδυμοτείχου, Ορεστιάδας, Σαμοθράκης), οι τέσσερις Δήμοι της Ροδόπης (Κομοτηνής, Μαρωνείας – Σαπών, Ιάσμου, Αρριανών) και οι τέσσερις της Ξάνθης (Ξάνθης, Αβδήρων, Τοπείρου) θα κριθούν στην δεύτερη Κυριακή.

Για τον Μαυρίδη, που προέρχεται από τον αθλητισμό και είναι από τους δημάρχους που έχουν δώσε έμφαση στον αθλητισμό στην διάρκεια της θητείας του, πρόκειται για έναν θρίαμβο αφού με την νίκη του από τον πρώτο γύρο θα είναι ο μόνος αυτοδιοικητικός παράγοντας της Θράκης που δεν θα χρειάζεται συμμαχίες συμφωνίες για να πετύχει πλειοψηφίες στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Για τον ίδιο όμως είναι όπως προαναφέρθηκε το κερασάκι στην τούρτα μιας μαγικής όπως εξελίσσεται χρονιάς. Δυο εβδομάδες πριν τις εκλογές είδε την ομάδα στην οποία είχε διατελέσει πρόεδρος, τον Ορέστη Ορεστιάδας, να κατακτά το πρωτάθλημα της ΕΠΣ Έβρου και να προβιβάζεται έπειτα από πολλά χρόνια στην Γ’ Εθνική Κατηγορία όπου τη νέα χρονιά θα εκπροσωπήσει συνολικά τον νομό σε εθνικά πρωταθλήματα.

Κυρίως όμως, ως φανατικός οπαδός του ΠΑΟΚ, έζησε (σε ορισμένες περιπτώσεις και από κοντά, μέσα στην Τούμπα) την ξεφρενη πορεία μέχρι την κατάκτηση του πρωταθλήματος μετά από 36 χρόνια, ενός αήττητου πρωταθλήματος που συνοδεύτηκε και από το τρίτο σερί κύπελλο του δικεφάλου του βορρά. Γενικά η χρονιά εξελίσσεται μαγικά για τον Βασίλη Μαυριδη – και δεν έχουμε καν φτάσει στη μέση της…