Ξαφνικό ζήτημα με Τοροσίδη και το μέλλον του στην Εθνική Ομάδα του Άγγελου Αναστασιάδη

Αρκετά σοβαρό φαίνεται πως είναι αυτό που προκύπτει τις τελευταίες ώρες αναφορικά με δυσαρέσκεια του Ολυμπιακού για την μη κλήση του Βασίλη Τοροσίδη στην Εθνική Ομάδα.

Το θέμα προκύπτει καθυστερημένα ομολογουμένως, αν αναλογιστεί κανείς το πότε έγιναν οι κλήσεις της Εθνικής για το μίνι-καμπ που ξεκινάει την Τετάρτη, αν και είχε επισημάνει το ThrakiSportS από την πρώτη στιγμή το περίεργο θέμα της απουσίας του Τόρο από τις κλήσεις.

Ο βασικός αρχηγός της Εθνικής είχε επιστρέψει από τον τραυματισμό που τον ταλαιπώρησε το τελευταίο διάστημα «και προφανώς και περίμενε την κλήση από τον Αγγελο Αναστασιάδη», σχολιάζει το Sportdog, που αναφέρεται στο θέμα με βραδινή του ανάρτηση.

Ωστόσο, ο εκλέκτορας επέλεξε, παρότι και ο έτερος των λογιζόμενων για βασικός δεξιός μπακ Μιχάλης Μπακάκης δεν θα είναι διαθέσιμος αφού θα υποβληθεί σε επέμβαση στους κοιλιακούς, να καλέσει, ως μόνο καθαροαίμο δεξιό μπακ, τον… Κώτσιρα του Αστέρα Τρίπολης, κρατώντας στις επιλογές του τον κατ’ ανάγκη στη συγκεκριμένη θέση στην 7η του κυπριακού πρωταθλήματος, Ομόνοια, Χάρη Μαυρία.

«Προφανή τα ερωτηματικά που έχουν δημιουργηθεί, δεδομένη η δυσαρέσκεια για την συγκεκριμένη επιλογή και από τον Ολυμπιακό, αλλά κυρίως και από την πλευρά του πολύπειρου διεθνή αμυντικού», σχολιάζει το Sportdog και προσθέτει: «Τόση μάλιστα που δεν αποκλείεται να… διογκωθεί. Μην ξεχνάτε πως επίκεινται οι κλήσεις για τα επίσημα παιχνίδια του Ιουνίου».

Το Sportdog αναφορικά με το θέμα αυτό σχολιάζει: «Αυτές που έγιναν τώρα, ναι μεν είναι πρόκριμα των εν λόγω αναμετρήσεων, αλλά επ’ ουδενί δεν είναι δεσμευτικές. Και, αυτή ήταν η «απάντηση» από πλευράς Αναστασιάδη ως προς την μη κλήση Τοροσίδη (πως δηλαδή μπορεί να κληθεί για τα παιχνίδια), είναι όμως άγνωστο αν αρκεί στον Ελληνα αμυντικό και πως ο ίδιος θα θελήσει να δείξει τη δεδομένη δυσαρέσκεια του…».

Σε κάθε περίπτωση, το ThrakiSportS οφείλει να επισημάνει ότι με την μη κλήση στην παρούσα φάση του Τοροσίδη, μοιραία δεν θα μπορεί να είναι παρών στο παιχνίδι της Εθνικής Ανδρών με την Τουρκία στην Αττάλεια την άλλη εβδομάδα.

Ωστόσο και οι Παπασταθόπουλος, Μανωλάς και Δώνης που επίσης δεν θα είναι παρόντες στην Τουρκία, έχει ήδη ανακοινωθεί από την ΕΠΟ ότι έχουν κληθεί για τις 3 Ιουνίου, οπότε θα αρχίσει το τελικό στάδιο προετοιμασίας της Εθνικής για τους αγώνες με την Ιταλία (8/6, ΟΑΚΑ) και την Αρμενία (11/6, ΟΑΚΑ) στο πλαίσιο των European Qualifiers.

Για τον Τόρο, η παρουσία του οποίου είναι αντιληπτό στον οποιονδήποτε ότι είναι απαραίτητη όχι μόνο λόγω ποιότητας και αγωνιστικότητας παίκτη αλλά και λόγω προσωπικότητας που συγκρατεί τα αποδυτήρια, δεν υπήρξε καμία ανακοίνωση για καμία κλήση ούτε σε αυτό το επίπεδο, οπότε η δικαιολογία που φέρεται να έχει πει ο Άγγελος Αναστασιάδης δεν φαίνεται να έχει πραγματική βάση…