Super League: Πρωτιά σε ορισμούς στο σύνολο της χρονιάς ο Ξανθιώτης Χασάν Κούλα!!!

Τις συμμετοχές των διαιτητών και των βοηθών έφερε στην επιφάνεια έρευνα που έκανε τοsdna.

Σύμφωνα με αυτό στους βοηθούς διαιτητές την πρωτοκαθεδρία έχει ο Κούλα Χασάν της ΕΠΣ Ξάνθης με 16 ματς πρωταθλήματος και 4 κυπέλλου στο ενεργητικό του (μαζί με αυτό στον επαναληπτικό αγώνα μπαράζ ΟΦΗ-Πλατανιά), παρότι μπήκε τον Οκτώβριο στους ορισμούς (είχε κοπεί αρχικά στα τεστ).

Πρόκειται αναμφισβήτητα για κορυφαία επιτυχία για τον Ξανθιώτη βοηθό, που αποδεικνύεται ότι χαίρει της εμπιστοσύνης του Μέλο Περέιρα και των συνεργατών του (οι οποίοι θα μείνουν διορισμένοι από την FIFA στην ΚΕΔ για ακόμα έναν χρόνο, όπως ανακοινώθηκε το πρωί της Τετάρτης).

Δώδεκα διαιτησίες ως επόπτης που τον έφερε στην 21η θεση έκανε ο Χρηστος Τζιώτζιος της ΕΠΣ Θράκης από τις οποίες οι 9 στο πρωτάθλημα και οι υπόλοιπες τρεις στο Κύπελλο.

Στους διαιτητές 8ος ήταν ο Στέφανος Κουμπαράκης με 14 συνολικά διαιτησίες (10 στο πρωτάθλημα και 4 στο κύπελλο), εχοντας και 13 ως τέταρτος διαιτητής (εκ των οποίων οι 12 πρωτάθλημα).

Την πρωτοκαθεδρία στους ρέφερι την έχει ο διεθνής Γιώργος Κομίνης, που θα σφυρίξει και το τελευταίο ματς της σεζόν, τον επαναληπτικό στα μπαράζ διαβάθμισης μεταξύ ΟΦΗ και Πλατανιά το βράδυ της Τετάρτης (22/5). Αυτό θα είναι είναι το 16ο παιχνίδι του ως πρώτος διαιτητής στο πρωτάθλημα, εχοντας άλλα 4 στο κύπελλο και όπως προαναφέρθηκε θα έχει ως βοηθό του τον Χασάν Κούλα.

Εκείνος πάντως που πήρε συνολικά τους περισσότερους ορισμούς ανεξαρτήτως “θέσης” και διοργάνωσης είναι ο Θανάσης Σέζος που βρέθηκε σε 30 παιχνίδια, αλλά στα περισσότερα εξ αυτών ως τέταρτος διαιτητής (16 στο πρωτάθλημα και 2 στο Κύπελλο).

Δείτε τον πίνακα που δημοσίευσε το sdna. Η σειρά των ονομάτων είναι με βάση τα παιχνίδια που σφύριξαν στο πρωτάθλημα (σε παρένθεση τα παιχνίδια που ορίστηκαν ως πρώτοι διαιτητές).