Πρωτιά Νικολαΐδη μεταξύ 200 δρομέων στα 15 χιλιόμετρα του «Μονοπατιού της Παναγιάς» στη Ροδόπη

Με περισσότερους από 200 δρομείς και μηνύματα για την Γενοκτονία των Ποντίων πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής 12 Μαΐου στην Κομοτηνή «Το Μονοπάτι της Παναγίας». Πρόκειται για τον αγώνα δρόμου, μήκους 15 χλμ., που διοργάνωσε και φέτος το Γραφείο Εσωτερικής και Εξωτερικής Ιεραποστολής της Ιεράς Μητροπόλεως Μαρωνείας και Κομοτηνής.

Ο αγώνας έγινε στο πλαίσιο των Ελευθερίων Θράκης 2019. Λίγο μετά τις 11.30 το πρωί δόθηκε η εκκίνηση του αγώνα με αφετηρία το ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου και σημείο τερματισμού ήταν η μονή Παναγίας Φανερωμένης Βαθυρρύακος.

Το μήνυμα μνήμης των προγόνων που θέλουν να στείλουν τα Ποντιακά Σωματεία νομού Ροδόπης, μετέφερε μέσω της εφημερίδας “Χρόνο” η Χρύσα Μαυρίδου πρόεδρος του συλλόγου Ποντίων Θρυλορίου “Η Κερασούντα και το Γαρς”. Παρόντα ήταν και μέλη των συλλόγων με παραδοσιακές ποντιακές φορεσιές.

Η κα Μαυρίδου έκανε γνωστό ότι τις επόμενες μέρες θα ακολουθήσουν κι άλλες εκδηλώσεις με αφορμή την συμπλήρωση εκατό ετών από την γενοκτονία. Ο μητροπολίτης ευλόγησε την έναρξη του αγώνα, ευχαριστώντας όλους για την συμμετοχή τους και ήταν παρών στον τερματισμό στη μονή Παναγίας Φανερωμένης. 

Εκεί επιβράβευσε όλους, προσέφερε αναμνηστικά και μετάλλια στους πρώτους τρεις τερματίσαντες της κάθε κατηγορίας. Παράλληλα ευχαρίστησε τον Εμμανουήλ Γαλανάκη, τα μέλη του Γραφείου Εσωτερικών και Εξωτερικής Ιεραποστολής της Μητρόπολης, ακολούθως δε τις  τοπικές αρχές, την Αστυνομική Διεύθυνση και την Τροχαία Ροδόπης, τον Δήμο Κομοτηνής και όλους όσους συνετέλεσαν στην επιτυχή διεξαγωγή του αγώνα. 

Οπως φαίβεται και στη φωτογραφία της εφημερίδας “Χρόνος”, την πρώτη θέση στον αγώνα κατέκτησε ο γνωστός κομοτηναίος αθλητής μεγάλων αποστάσεων Κώστας Νικολαΐδης.