Ώρα τελικού στην ΕΠΣ Θράκης! Μια 11άδα tips για τον μεγάλο τελικό του Κυπέλλου ανάμεσα σε Νέο Σιδηροχώρι και Ίασμο

Ημέρα γιορτής η σημερινή λόγω Ελευθερίων, ωστόσο οι ποδοσφαιρόφιλοι της Ροδόπης έχουν έναν λόγο παραπάνω να γιορτάζουν, αφού το απόγευμα διεξάγεται στο ΔΑΚ Κομοτηνής ο μεγάλος τελικός του Κυπέλλου.

Όπως πριν από κάθε σημαντικό παιχνίδι, το ThrakiSportS σας βάζει από νωρίς το πρωί στο κλίμα της μεγάλης γιορτής παρουσιάζοντας μια 11άδα tips για τον τελικό.

1. Η αναμέτρηση φέρνει αντιμέτωπες τις δυο κατά τεκμήριο κορυφαίες ομάδες της Ροδόπης, οι οποίες είναι και αυτές που μάχονται για το πρωτάθλημα. Εκεί βέβαια, μετά και την εκτός έδρας νίκη του προ δεκαημέρου στο Νέο Σιδηροχώρι, ο Μέγας Αλέξανδρος Ιάσμου είναι πλέον το ακλόνητο φαβορί απέναντι στη Δόξα αφού έχει διαφορά έξι βαθμών τρεις αγωνιστικές πριν το τέλος και ενώ οι δυο ομάδες ξαναπαίζουν την τελευταία αγωνιστική, αυτή τη φορά στον Ίασμο.

2. Η νικήτρια ομάδα θα εκπροσωπήσει τον Νομό Ροδόπης στο Κύπελλο Ελλάδος της σεζόν 2019-2020, στο οποίο ως γνωστόν υπάρχει το γνωστό πάντρεμα των επαγγελματικών με τις ερασιτεχνικές ομάδες. Εννοείται ότι από την στιγμή που μιλάμε για τελικό, σε περίπτωση ισόπαλου αποτελέσματος θα ακολουθήσει παράταση μισής ώρας και στην ανάγκη πέναλτι. Σε κάθε περίπτωση, το Κύπελλο της ΕΠΣ Θράκης θα βρει νέο κάτοχο. Πέρυσι το είχε πάρει η Δόξα Προσκυνητών.

3. Τόσο ο Μέγας Αλέξανδρος Ιάσμου όσο και η Δόξα Νέου Σιδηροχωρίου έχουν σχετικά πρόσφατες κατακτήσεις του τροπαίου, την τελευταία πενταετία. Ο Ίασμος το κατέκτησε το 2014 και έχει άλλη μια κατάκτηση το 2008, η Δόξα Νέου Σιδηροχωρίου αναδείχθηκε κυπελλούχος το 2016.

4. Πολυνίκης του θεσμού με εννέα κατακτήσεις ο Πανθρακικός και ακολουθεί με πέντε ο Αστέρας Αιγείρου, μια ομάδα που δεν υπάρχει πλέον στον ποδοσφαιρικό χάρτη της Ροδόπης. Αναλυτικά η λίστα με τους τροπαιούχους με ένα κλικ ΕΔΩ.

5. Η τυπικά γηπεδούχος Δόξα Νέου Σιδηροχωρίου προκρίθηκε στον τελικό έχοντας κερδίσει στην φάση των ομίλων τον Αετό Μίσχου εκτός με 6-1, τον Σπάρτακο Αγίων Θεοδώρων εντός με 4-1 και την Αναγέννηση Παγουρίων εκτός με 5-3, στα προημιτελικά απέκλεισε τον ΠΑΟΚ Κοσμίου με 3-0 στο Σιδηροχώρι και 2-0 στο Κόσμιο, ενώ στα ημιτελικά νίκησε με 3-0 εντός τον Ορφέα Ξυλαγανής και ήρθε ισόπαλη χωρίς τέρματα στο εκτός έδρας παιχνίδι.

6. Ο Μέγας Αλέξανδρος Ιάσμου προκρίθηκε στον τελικό έχοντας κερδίσει στον όμιλο με 3-0 εντός τον Ορφέα Στρύμης, με 2-0 εκτός την Ελπίδα Σαπών και τον Πανθρακικό εντός με 4-1. Στα προημιτελικά κέρδισε δύο φορές με το ίδιο σκορ, 4-1, την Αναγέννηση Παγουρίων ενώ στα ημιτελικά νίκησε επίσης δυο φορές την Δόξα Γρατινής, με 2-0 στον Ίασμο και με 2-1 στην Γρατινή.

7. Πάνοπλες και χωρίς απουσίες οι δυο φιναλίστ έχουν προετοιμαστεί για τον τελικό. Ενόψει της αναμέτρησης, την περασμένη Πέμπτη η διοργανώτρια αρχή πραγματοποίησε συνέντευξη Τύπου όπου μίλησαν οι αρχηγοί, οι προπονητές και παράγοντες των δύο ομάδων (θυμηθείτε με ένα κλικ ΕΔΩ). Επίσης, οι δυο ομάδες δείπνησαν μαζί επίσης με πρωτοβουλία της διοργανώτριας.

8. Ο αγώνας ξεκινά στις 5.00 το απόγευμα αλλά το τελετουργικό θα ξεκινήσει μισή ώρα νωρίτερα. Στο πλαίσιο αυτού θα τιμηθούν τα μέλη της Μεικτής Παίδων της ΕΠΣ Θράκης που πριν από 10 χρόνια είχε αναδειχθεί πρωταθλήτρια Ελλάδος στην τότε διοργάνωση της Future League.

9. Διαιτητής της αναμέτρησης έχει οριστεί ο Στέφανος Κουμπαράκης με βοηθούς τους Χούσκογλου και Γκιόση, ενώ αξίζει να αναφερφεί ότι συνολικά έχει οριστεί εξάδα, αφού θα υπάρχουν και επιπρόσθετοι στις περιοχές αλλά και τέταρτος. Αναλυτικά οι ορισμοί της Επιτροπής Διαιτησίας με ένα κλικ ΕΔΩ.

10. Η γενική είσοδος έχει οριστεί στα 2 ευρώ, ενώ το παιδικό εισιτήριο είναι μόλις ένα ευρώ, όπως συμβαίνει σε όλους τους τελικούς των τελευταίων ετών. Τα έσοδα θα διατεθούν για φιλανθρωπικό σκοπό και συγκεκριμένα σε συμπολίτη, παλιό παράγοντα ομάδας, που σταθερά βρίσκεται κοντά στο ποδόσφαιρο και έχει προσφέρει πολλά στο άθλημα και τώρα έχει ανάγκη.

11. Η αναμέτρηση θα έχει απευθείας τηλεοπτική κάλυψη από την Δέλτα Τηλεόραση αλλά και από το ThrakiSportS, που θα έχει διαρκεί ενημέρωση και μέσω live blogging μέχρι και την ανάδειξη του μεγάλου νικητή που θα αναδειχθεί κυπελλούχος για τη σεζόν 2018-2019. Με τον τελικό αυτόν κορυφώνονται και οι φετινές εκδηλώσεις του Δήμου Κομοτηνής για τα Ελευθέρια 2019. Σε εξέλιξη μέχρι την έναρξη του αγώνα και ο διαγωνισμός του ThrakiSportS. Προβλέψτε το σκορ και κερδίστε…