Ο απόφοιτος της Νομικής Κομοτηνής που εξελέγη για άλλα τρία χρόνια πρόεδρος της ΑΕΚ

Την σύνθεση του Δ.Σ της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ για τα επόμενα τρία χρόνια ανακοίνωσαν οι «κιτρινόμαυροι», με τον Αλέξη Αλεξίου να επεκτείνει τη θητεία του που ξεκίνησε πριν πέντε χρόνια. 

Υπενθυμίζεται ότι ο Αλεξίου λόγω της θέσης του στην Ερασιτεχνική ΑΕΚ έχει θέση αντιπροέδρου τόσο στην ΠΑΕ ΑΕΚ όσο και στην ΚΑΕ ΑΕΚ. Φημισμένος δικηγόρος ο ίδιος, όπως αναφέρεται στο επίσημο βιογραφικό του, «σπούδασε νομικά στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης. Είναι μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών από το 1990 και ειδικεύεται στο εμπορικό δίκαιο, το δίκαιο MME και το ναυτιλιακό δίκαιο και τα τελευταία οκτώ χρόνια ασχολείται ιδιαιτέρως και με το αθλητικό δίκαιο».

Ο Αλέξης Αλεξίου γεννήθηκε στην Αθήνα και μεγάλωσε στον Πειραιά, μέλος πενταμελούς οικογένειας με ρίζες από την Καισάρεια της Μικράς Ασίας και είναι έγγαμος, πατέρας ενός παιδιού. Είναι μέλος διαφόρων επιστημονικών ενώσεων και πολιτιστικών συλλόγων, έχει διδάξει εμπορικό δίκαιο σε ιδιωτικές σχολές και κέντρα επαγγελματικής κατάρτισης και μιλάει έξι ξένες γλώσσες.

Με την ΑΕΚ ασχολείται την τελευταία επταετία, παρέχοντας αφιλοκερδώς νομικές υπηρεσίες και τα τελευταία έτη συνδράμει ποικιλοτρόπως, τόσο από τη θέση του νομικού συμβούλου, όσο και από τη θέση του παράγοντα. Συνέβαλε στις εκκαθαρίσεις των προηγούμενων ΠΑΕ και ΚΑΕ και στη δημιουργία των νέων φορέων, από τα τέλη Μαΐου 2014 προεδρεύει του Αθλητικού Σωματείου, ενώ είναι A’ Αντιπρόεδρος και Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος της ΚΑΕ ΑΕΚ και Γ’ Αντιπρόεδρος της ΠΑΕ ΑΕΚ.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση:
«Η σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου ΑΕΚ για την τριετή θητεία του μέχρι τον Απρίλιο 2022, είναι η εξής: 

Πρόεδρος: Αλέξανδρος Αλεξίου 

Α’ Αντιπρόεδρος-Αναπληρωτής Προέδρου: Σταμάτιος Παπασταμάτης 
Β’ Αντιπρόεδρος: Ελευθέριος Αρχόντης 
Αντιπρόεδρος: Δημήτριος Δεληγιάννης 
Αντιπρόεδρος και Πρόεδρος Οικονομικής Επιτροπής: Λάμπρος Μπέλεσης 
Γενικός Αρχηγός: Νικόλαος Δευτεραίος 
Γενικός Γραμματέας: Γεώργιος Κατσαδήμας 
Ταμίας: Άννα Σπαθή 
Ειδικός Γραμματέας: Ανδρέας Παπασταμάτης 
Μέλη: Γεωργία Λεμονιά 
Κωνσταντίνα Αυγερινού 
Κωνσταντίνος Μάρκου 
Ελένη Κώνστα 
Νικόλαος Παπασταμάτης, 
Βασιλική Πολίτη
».