Μέγας είσαι Ίασμε! Κυπελλούχος ξανά μετά από πέντε χρόνια, λύγισε στην παράταση με Ρομπέρ και Ξενάκη το Σιδηροχώρι

Ο Μέγας Αλέξανδρος Ιάσμου είναι κυπελλούχος της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Θράκης για τη σεζόν 2018-2019 μπροστά σε 2000 φιλάθλους που παραβρέθηκαν στο ΔΑΚ Κομοτηνής.

Για τρίτη φορά στην ιστορία του και πρώτη μετά από πέντε χρόνια, το συγκρότημα του Νίκου Μπαχαρίδη που βρίσκεται κοντά στην κατάκτηση και του πρωταθλήματος, λύγισε με 2-1 στην παράταση την Δόξα Νέου Σιδηροχωρίου και κατέκτησε το πρώτο τρόπαιο της χρονιάς.

Σε ένα ισορροπημένο παιχνίδι, ο Ίασμος κατάφερε να προηγηθεί με τον Ρομπέρ στο τέλος του ημιχρόνου και χάρη σε τέρμα του Ξενάκη, που αποδείχθηκε χρυσή αλλαγή, έκανε το 2-1 στο ξεκίνημα της παράτασης. Πέντε λεπτά πριν το τέλος της κανονικής διάρκειας του αγώνα είχε ισοφαρίσει ο Γάιδας.

Η Δόξα μπήκε καλύτερα στον αγώνα και στο 2′ έχασε μεγάλη ευκαιρία με τον αρχισκόρερ της Χρήστο Βάσκο που από πλεονεκτική θέση δεν βρήκε καλά την μπάλα και σούταρε άουτ. Ο Ίασμος απάντησε με δυο σουτ, ένα άστοχο φαουλ του Γιαννακιτσιδη στο 5′ και σουτ του Τσανάκα στο 27′ που μπλόκαρε ο Κορωνάκης. Στο 36′ η Δόξα είχε με την σειρά της μια καλή ευκαιρία όταν το μακρινό σούτ του Βάσκου ανάγκασε τον Τσομπανόπουλο σε δύσκολη απέκρουση σε κόρνερ.

Ακολούθησε ένα δίλεπτο με τον Μέγα στο 39′ να προειδοποιεί όταν αρχικά το σουτ Βιοπουλου κόντραρε στον Αντρεόυ και ο Ρομπέρ που βρήκε την μπάλα έστειλε την μπάλα στο δεξί κάθετο δοκάρι αλλα στο 41′ είχε το γκολ μετά από τραγικό λάθος του Κορωνάκη που δεν έπιασε την μπαλα που του γλίστρησε μετά από σέντρα του Ρομπέρ.

Στο β’ μέρος η Δόξα μπήκε και πάλι καλύτερα και στο 48′ απέιλησε αλλα ο Λεφής δεν κατάφερε να ισοφαρίσει από καλή θέση. Στο 54′ ο Γιαννακιτσίδης έκανε ωραία προσπαθεια αλλα το σουτ του μπλοκαρε εύκολα ο Κορωνάκης, ενω στο 56′ ο Παπακωνσταντίνου εκτέλεσε φάουλ, ο Τσομπανόπουλος αιφνιδιαστηκε αλλά έδιωξε δύσκολα την μπάλα, με την Δόξα να έχει ακόμα μια καλή φαση στο 68′ αλλα τον Αθανασιάδη μετά από πάσα του Κεφαλούκου να μην μπορεί να ισοφαρίσει.

Στο 70′ μεγάλη ευκαιρία είχε ο Ιασμος σε αντεπίθεση αλλά ο Γιαννακιτσιδης έκανε το κάτι παραπάνω και ο Κορωνάκης βγήκε και έδιωξε την μπάλα, με τον Αθανασιάδη στο 74′ να σουταρει αουτ για την Δόξα, όπως και ο Παπακωνσταντίνου στο 84′ ένα λεπτο πριν το γκολ της ισοφαρισης. Ο Γάιδας ο σκόρερ με κεφαλιά, μετά από ωραία σέντρα του Βάσκου που ξεφυγε από πλάγια των αντιπάλων του με το ματς να οδηγείται στην παράταση.

Με το ξεκίνημα της παράτασης ο Ξενάκης που πέρασε ως αλλαγή μετά από πάσα του Γιαννακιτσίδη πέτυχε το γκολ κάνοντας το 2-1.  Στο 101′ ο Βάσκος έβγαλε την ασίστ στον Αθανασιάδη αλλά ο τελευταίος δεν κατάφερε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα. Το ματς ολοκληρώθηκε με μια δύσκολη επέμβαση από τον Τσομπανόπουλο σε καλό φάουλ του Παπακωνσταντίνου που εδιωξε κόρνερ με τον Μέγα να σηκώνει το κύπελλο και να φτάνει κοντά στο δεύτερο νταμπλ της ιστορίας του.

ΔΟΞΑ ΝΕΟΥ ΣΙΔΗΡΟΧΩΡΙΟΥ (Κουτσογιάννης): Κορωνάκης, Αντρέου (67΄ Στοϊνοβιτς), Κελεσίδης, Λεφής, Κυπιρτόγλου (82΄ Παπαδόπουλος), Κούτρας, Κεφαλούκος (119΄ Καρβουνιάρης), Γάϊδας, Κοσίης (59΄ Αθανασιάδης), Βάσκος, Παπακωνσταντίνου.

ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΙΑΣΜΟΥ (Μπαχαρίδης): Τσομπανόπουλος, Καλογρανάς (76΄ Γεωργαμλής, 90΄ Μαμούτ Σεϊδάν), Δημητριάδης, Σιδηρόπουλος, Λειβαδιώτης, Τσιανάκας, Γιαννακιτσίδης, Βελή Μεμέτ Χακάν (91΄Μυλωνάς), Δραγανίδης, Βιόπουλος (83΄ Ξενάκης)