Euro 2020: Χωρίς Τόρο αλλά με Μάνταλο, Σιώπη, Σιόβα, Πασχαλάκη και… Κώτσιρα οι κλήσεις στην Εθνική Ανδρών

Είκοσι δύο ποδοσφαιριστές περιλαμβάνονται στην πρόσκληση του Άγγελου Αναστασιάδη για την προετοιμασία της Εθνικής Ανδρών  στο Απελντορν της Ολλανδίας από τις 22 έως τις 29 Μαΐου και, εν συνεχεία, για τον φιλικό αγώνα με την Τουρκία στην Αττάλεια (στις 30/5).

Ανάμεσα σε αυτούς, έκπληξη για πολλούς η κλήση του Γιάννη Κώτσιρα του Αστέρα Τρίπολης που καλείται για πρώτη φορά στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα. Επίσης, εκτός αποστολής μένει ο αρχηγός Βασίλης Τοροσίδης, προφανώς λόγω του τραυματισμού του.

Στην αποστολή καλούνται ο Κομοτηναίος αρχηγός της ΑΕΚ Πέτρος Μάνταλος, ο Εβρίτης μέσος του Άρη Μανώλης Σιώπης, ο τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ και πρώην του Πανθρακικού Αλέξανδρος Πασχαλάκης και ο αμυντικός της Λεβάντε και πρώην της Ξάνθης Δημήτρης Σιόβας.

Αναλυτικά, οι ποδοσφαιριστές που θα συμμετάσχουν στην αποστολή του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος, καθώς επίσης και πότε θα ενσωματωθούν σε αυτήν, ανάλογα με τις αγωνιστικές υποχρεώσεις τους:

22 Μαΐου: Μάνταλος, Μπάρκας, Μπακασέτας, Πέλκας, Πασχαλάκης, Κουρμπέλης, Βαλεριάνος, Σιώπης, Κούτρης, Μπουχαλάκης, Φορτούνης, Μασούρας, Κουλούρης, Ντουρμισάι, Κώτσιρας.

24 Μαΐου: Μαυρίας, Κολοβός

25 Μαΐου: Σταφυλίδης

27 Μαΐου: Σάμαρης, Βλαχοδήμος, Σιόβας, Ζέκα

Σημειώνεται ότι ήδη έχουν προσκληθεί οι Παπασταθόπουλος, Μανωλάς, Δώνης για τις 3 Ιουνίου, οπότε θα αρχίσει το τελικό στάδιο προετοιμασίας της Εθνικής για τους αγώνες με την Ιταλία (8/6, ΟΑΚΑ) και την Αρμενία (11/6, ΟΑΚΑ) στο πλαίσιο των European Qualifiers για το Euro2020.