Γ’ Εθνική: Οι πρώτες εκτιμήσεις για τις 15(+1;) ομάδες που θα μετέχουν στον Α’ Όμιλο με τις πέντε εκπροσώπους της Θράκης

Μετά την αποτυχία του Νέστου Χρυσούπολης στο μπαράζ της Κυριακής να ανέβει στην Football League αλλά και με δεδομένο ότι κατέκτησαν τους τίτλους σε Έβρο και Ξάνθη οι Ορέστης Ορεστιάδας και Ηρακλής Ζυγού, μια αγωνιστική πριν το τέλος των πρωταθλημάτων, αρχίζει να σχηματίζεται το παζλ του νέου Α’ Ομίλου της Γ’ Εθνικής.

Σε αυτόν δεν θα μετέχει κάποια ομάδα από ανώτερη κατηγορία, αφού όλες οι ομάδες που υποβιβάστηκαν από την Football League είναι από τη Νότιο Ελλάδα, πλην του Ηρακλή που ακόμα ελπίζει πάντως να πετύχει την παραμονή του στην κατηγορία, την ίδια στιγμή που φημολογούνται και πιθανές εξελίξεις που θα τον φέρουν ακόμα και στην Super League.

Στο νέο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής δεν θα μετέχουν οι Εθνικός Σιδηροκάστρου, ΠΑΟΚ Κοσμίου, Ασπίδα Ξάνθης. Εθνικός Αλεξανδρούπολης και ΑΕ Καλαμπακίου που υποβιβάστηκαν.

Αντ’ αυτών θα βρεθούν στην Γ’ Εθνική οι πρωταθλητές των ΕΠΣ Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, δηλαδή ο Ορέστης από τον Έβρο, ο Ηρακλής Ζυγού από την Ξάνθη, η Δόξα Θεολόγου από την Καβάλα, ο Πανδραμαϊκός από την Δράμα και κατά πάσα πιθανότητα ο Μέγας Αλέξανδρος Ιάσμου από την Ροδόπη (εχει έξι βαθμούς διαφορά από τη Δόξα Νέου Σιδηροχωρίου τρεις αγωνιστικές πριν το τέλος).

Επίσης, πρωταθλήτρια ομάδα στις Σέρρες πριν ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα έχει αναδειχθεί η Δόξα Κάτω Καμήλας. Από εκεί και πέρα, αν η ΕΠΟ στον καθορισμό των ομίλων ακολουθήσει τη λογική που είχε και φέτος ο όμιλος, βάζοντας σε αυτόν και το Κιλκίς, τότε πέρα από τον Αλέξανδρο Κιλκίς θα μετέχει και ο ιστορικός Κιλκισιακός που κατέκτησε εκεί το πρωτάθλημα.

Υπάρχει ωστόσο και το σενάριο να προστεθούν αντί του Κιλκίς οι ομάδες της Χαλκιδικής (στις οποίες δεν θα περιλαμβάνεται ο ΑΟ Τρίγλια που ανέβηκε στη Football League κερδίζοντας στο μπαράζ τον Νέστο) ή ενδεχομένως ακόμα και οι ομάδες της Θεσσαλονίκης (του Ηρακλή που υποβιβάζεται κατά πάσα πιθανότητα συμπεριλαμβανομένου, αλλά και του Ποσειδώνα Μηχανιώνας που κατέκτησε το πρωτάθλημα).

Το πιθανότερο σενάριο είναι πάντως ο νέος Α’ Όμιλος να έχει τις ομάδες από τους επτά νομούς που εκπροσωπήθηκαν και στην σεζόν 2018-2019. Αν συμβεί αυτό και με δεδομένες και τις 7 ομάδες που τερμάτισαν από την 3η ως την 9η θέση της βαθμολογίας στο πρωτάθλημα που προ μηνός ολοκληρώθηκε, συν τον Νέστο που δεν τα κατάφερε στα μπαράζ, τότε ο Α’ Όμιλος της Γ’ Εθνικής θα περιλαμβάνει 15 ομάδες.

Αυτό σημαίνει μια ομάδα παραπάνω σε σχέση με την φετινή χρονιά, που είχαμε πρωτάθλημα 14 ομάδων στην Α’ Όμιλο της Γ’ Εθνικής. Δεν αποκλείεται για να μην υπάρχει ρεπό και εφόσον πάμε σε ομίλους των 16 ομάδων, να προστεθεί μια ομάδα από την ΕΠΣ Χαλκιδικής (είναι σε εξέλιξη το πρωτάθλημα) ή την ΕΠΣ Μακεδονίας (ας μην αποκλείσουμε το ενδεχόμενο αν παρατηρηθεί υπερσυγκέντρωση ομάδων της Θεσσαλονίκης στον 2ο Όμιλο).

Με τα υπάρχοντα πάντως δεδομένα, οι πρώτες εκτιμήσεις αναφέρουν ότι ο Α’ Όμιλος της νέας Γ’ Εθνικής τη σεζόν 2019-2020 θα απαρτίζεται (τουλάχιστον) από τις εξής ομάδες:

Νομός Έβρου (1): Ορέστης Ορεστιάδας

Νομός Ροδόπης (1): Μέγας Αλέξανδρος Ιάσμου ή Δόξα Νέου Σιδηροχωρίου

Νομός Ξάνθης (3): Ορφέας Ξάνθης, Άρης Αβάτου, Ηρακλής Νέου Ζυγού

Νομός Δράμας (1): Πανδραμαϊκός

Νομός Καβάλας (4): Νέστος Χρυσούπολης, Αετός Ορφανού, Κεραυνός Πέρνης, Δόξα Θεολόγου

Νομός Σερρών (3): Πανσερραϊκός, Απόλλων Παραλιμνίου, Δόξα Κάτω Καμήλας

Νομός Κιλκίς (2): Αλέξανδρος Κιλκίς, Κιλκισιακός

ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ Γ’ ΕΘΝΙΚΗΣ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ