Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αλεξανδρούπολη για το Via Egnatia Run

Κατά την διεξαγωγή του αγώνα δρόμου Via Egnatia Run 2019 θα εφαρμοστούν τμηματικά προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.

Συγκεκριμένα θα υπάρχουν μερικός αποκλεισμός οδού, εκτροπή λωρίδας κυκλοφορίας, εναλλάξ κυκλοφορία των δύο κατευθύνσεων της οδού, στένωση οδού και μείωση ορίου ταχύτητας οχημάτων, οι οποίες αφορούν την εργοταξιακή σήμανση και την τροποποίηση κυκλοφορίας κατά την διαδρομή του ημιμαραθωνίου της απόστασης των 21.097,5 μέτρων, ασφάλτινης με κομμάτια χωμάτινης διαδρομής επί του επαρχιακού και δευτερεύοντος εθνικού οδικού δικτύου στην Επαρχιακή Οδό Λουτρών Τραϊανούπολης – Λουτρός – Αρίστηνο – Άνθεια – Ε.Ο. 2 Αλεξανδρούπολης Κήπων – Λεωφ. Δημοκρατίας, με αφετηρία το αρχαιολογικό μνημείο «ΧΑΝΑ» στα Λουτρά Τραϊανούπολης και τερματισμό το Νομαρχείο στην Αλεξανδρούπολη, σύμφωνα και με την συνημμένη στο ανωτέρω (3) σχετικό τεχνική έκθεση.

Τα οδικά τμήματα στα οποία διαχωρίζεται η διαδρομή του ημιμαραθωνίου, είναι τα ακόλουθα:
• Τμήμα 1 (1ο – 12ο χλμ διαδρομής): Ιαματικά Λουτρά Τραϊανούπολης – Επ. οδός Λουτρών Τραϊανούπολης – Λουτρός – Αρίστεινο – Άνθεια – οδικό δίκτυο Αλεξανδρούπολη – Αγνάντια (ΙΚΤΕΟ – ΔΕΛΤΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ).
• Τμήμα 2 (12ο – 15ο χλμ διαδρομής):
Τμήμα 2α : (12ο -14ο χλμ διαδρομής): 5ο χλμ Ε.Ο. Αλεξανδρούπολης – Κήπων (διασταύρωση προς Αγνάντια) – 3ο χλμ Ε.Ο. Αλεξανδρούπολης – Κήπων (νησίδα πριν την είσοδο για το Αεροδρόμιο «Δημόκριτος» από Αλεξανδρούπολη).
Τμήμα 2β : (14ο – 15ο χλμ διαδρομής): 3ο χλμ Ε.Ο. Αλεξανδρούπολης – Κήπων (νησίδα πριν την είσοδο για το Αεροδρόμιο «Δημόκριτος» από Αλεξανδρούπολη) – 2ο χλμ Ε.Ο. Αλεξανδρούπολης – Κήπων (παράδρομος Praktiker)
• Τμήμα 3 (15ο – 18,8ο χλμ διαδρομής): Παράδρομος της Ε.Ο. Αλεξανδρούπολης – Κήπων (παράδρομος Praktiker) – οδός Αλεξανδρουπόλεως προς χωριό Μαΐστρο – Μουσείο Φυσικής Ιστορίας – Πλατανότοπος Μαΐστρου.
• Τμήμα 4 (18,8 – 20ο χλμ διαδρομής): Παλαιά γέφυρα Μαΐστρου – Λεωφ. Δημοκρατίας (ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ).

Οι τροποποιήσεις στην κυκλοφορία θα πραγματοποιηθούν για έκαστο από τα ανωτέρω τμήματα της διαδρομής, σύμφωνα με τη συνημμένη Τεχνική Έκθεση, με την τοποθέτηση κατάλληλης σήμανσης και με την βοήθεια σημαιοφόρων, ώστε να διασφαλίζεται αφενός η απρόσκοπτη διεξαγωγή του αγώνα και η ασφάλεια των αθλητών και αφετέρου η ομαλή ροή των διερχόμενων οχημάτων.

Η οριζόντια και κάθετη σήμανση που θα εφαρμόζεται κατά τη διάρκεια εκτέλεσης των ανωτέρω κυκλοφοριακών ρυθμίσεων θα είναι σύμφωνη με την κείμενη νομοθεσία και ιδιαίτερα με τις διατάξεις των άρθρων 9 και 47 του Ν.2696/99 «περί Κ.Ο.Κ.», όπως τροποποιήθηκε και ισχύει, με ευθύνη της Επιτροπής διεξαγωγής του αγώνα VIA EGNATIA RUN 2019. Μετά το πέρας των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων η σήμανση θα απομακρυνθεί και οι οδοί θα παραδοθούν στην κυκλοφορία απόλυτα καθαρές από φερτές και ξένες ύλες και ασφαλείς για την κυκλοφορία των οχημάτων.

 Από τις προαναφερόμενες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα εξαιρούνται τα οχήματα άμεσης ανάγκης, τα οποία θα διευκολύνονται κατά τις κινήσεις τους από αστυνομικούς του Τ.Τ.Αλεξ/πολης, καθώς και τα ειδικώς διαπιστευμένα οχήματα της διοργάνωσης του αγώνα VIA EGNATIA RUN 2019, τα οποία θα κινούνται με ιδιαίτερη προσοχή ώστε να μη δημιουργείται κίνδυνος για την ασφάλεια των αθλητών.
Άρθρο 2ο

 Οι ανωτέρω κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα ισχύουν την 12-05-2019 κατά τις ώρες 06.00 – 16.00.