Η 11η Τριεθνής Συνάντηση Ποδηλατιστών στην Αδριανούπολη την Κυριακή

Ο Ποδηλατικός Αθλητικός Σύλλογος Ορεστιάδας Ρήσος γνωστοποίησε ότι την προσεχή Κυριακή (12Μαΐου) θα πραγματοποιηθεί η 11η Τριεθνής Συνάντηση Ποδηλατιστών στην γειτονική Ανδριανούπολη.

Έλληνες-Τούρκοι και Βούλγαροι ποδηλάτες δίνουν ραντεβού στην μεγάλη γιορτή του ποδηλάτου.

Ο Ποδηλατικός Αθλητικός Σύλλογος Ορεστιάδας Ρήσος προσκαλεί όλα τα μέλη και τους φίλους του ποδηλάτου της πόλης που επιθυμούν να συμμετέχουν να συγκεντρωθούν στην Κεντρική πλατεία Ορεστιάδας.

Ώρα αναχώρησης: 10:00. Ταυτότητα (νέου τύπου!!!) η διαβατήριο απαραίτητα για την είσοδο στην Τουρκία.

Η εκδήλωση αποσκοπεί στην σύσφιξη των σχέσεων των τριών χωρών μέσα από την κοινή ενασχόληση με την ποδηλασία.

Σύμφωνα με τους τούρκους διοργανωτές σε προηγούμενες συναντήσεις οι συμμετοχές ξεπερνούσαν τους 700 ποδηλάτες. Ανάλογες συμμετοχές αναμένονται και φέτος.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει μουσικοχορευτικές εκδηλώσεις, κλήρωση ποδηλατικών δώρων, ποδηλατική περιήγηση στην πόλη της Αδριανούπολης και προσφορά φαγητού για όλους τους συμμετέχοντες.

Χρήσιμες πληροφορίες προς τους συμμετέχοντες όπως αναφέρονται στο κάλεσμα του Ρήσου:

Ταυτότητα (νέου τύπου!!!) η διαβατήριο απαραίτητα για την είσοδο στην Τουρκία. Μεγάλη προσοχή εντός της Τουρκίας!!! Λόγο της μεγάλης συμμετοχής ποδηλατιστών θα πρέπει όλοι να επιδείξουν ιδιαίτερη προσοχή κρατώντας αποστάσεις ασφαλείας από τους προπορευόμενους αλλά και να αποφεύγουν τους απότομους ελιγμούς η να σταματάνε απότομα χωρίς ιδιαίτερο λόγο. Καλό θα είναι να αποφευχθούν τα παπούτσια SPD για λόγους ασφαλείας.

3 χιλιόμετρα από την είσοδό στην Τουρκία υπάρχει πλακόστρωτο που καθιστά επικίνδυνη την οδήγηση για ποδήλατα δρόμου. Το πεζοδρόμιο που υπάρχει δεξιά και αριστερά του δρόμου δεν είναι πάντα η ενδεδειγμένη λύση. Σε γενικές γραμμές συμμορφωνόμαστε πλήρως με τις υποδείξεις από την τοπική αστυνομική αρχή της χώρας όπου και θα παρέχει κάθε δυνατή ασφάλεια.

Τέλος δεν φωτογραφίζουμε και δεν βιντεοσκοπούμε σε χώρους που αυτό απαγορεύεται, όπως στο τελωνείο, έξω από στρατόπεδα, στην απαγορευμένη ζώνη μεταξύ Ελλάδας-Τουρκίας και σε άλλα μέρη που φέρουν ειδική απαγορευτική σήμανση.