Δέσμευση Λεμονίδη ότι δεν θα φύγει κανείς από τους παίκτες που ανέβασαν τον ΓΑΣ Κομοτηνή

Στην εφημερίδα «Φως» μίλησε ο Νεοκλής Λεμονίδης για την ανοδο του ΓΑΣ Κομοτηνή, η οποία ήρθε μάλιστα τρεις αγωνιστικές πριν το τέλος του πρωταθλήματος με το διπλό επί της ΜΕΝΤ, παρότι βρέθηκε να χάνει με 15 πόντους στο πρώτο ημίχρονο.

Ο άνθρωπος που έχει συνδέσει άρρηκτα το όνομά του με τις μεγάλες επιτυχίες του συλλόγου μίλησε στην εφημερίδα για το φετινό παραμύθι. «Έτυχε να έχω καλά παιδιά, πολύ καλούς χαρακτήρες. Ήμασταν γεμάτοι σε όλες τις θέσεις. Είχαμε ένα πολύ καλό ρόστερ, ενώ ο πάγκος βοήθησε σε πολλά παιχνίδια. Φέτος το ευχαριστήθηκα, μας άρεσε», σχολίασε χαρακτηριστικά ο Λεμονίδης.

«Σίγουρα δεν είπαμε ότι θα ανέβουμε κατηγορία. Ξεκινήσαμε με στόχο να ολοκληρώσουμε τη χρονιά με ένα αξιοπρεπές πρόσωπο», αναφέρει για τους στόχους της ομάδας.

Πότε συνειδητοποιήσε ότι μπορούν να τα καταφέρουν; «Όταν είδα όλες τις ομάδες, δηλαδή στο τέλος του πρώτου γύρου. Όταν είδα τα ρόστερ όλων των ομάδων, διαπίστωσα ότι δεν έχουμε να ζηλέψουμε κάτι από αυτές. Άσχετα, δηλαδή, που δεν είχαμε κάνει καθόλου καλό ξεκίνημα. Να φανταστείς ότι στις πρώτες τρείς αγωνιστικές είχαμε δύο ήττες».

Σε ερώτημα αν έχει αρχίσει ήδη τα πλάνα για τη νέα σεζόν, ο Νεοκλής Λεμονίδης αναφέρει: «Πρέπει να μιλήσω με τη διοίκηση πρώτα και μετά θα αποφασίσουμε. Εγώ είμαι ΓΑΣ, αλλά πρέπει να γίνουν και κάποια πράγματα σωστά, διότι ανεβαίνουμε κατηγορία και να μην πάμε αδιάβαστοι».

Ποια θα είναι η βασική αλλαγή που θα κάνει την επόμενη χρονιά, ώστε η ομάδα να παραμείνει ανταγωνιστική; «Σίγουρα δεν είμαστε έτοιμοι να διεκδικήσουμε το πρωτάθλημα. Αυτό δεν θα το σκεφτούμε καθόλου. Παρ’ όλα αυτά, νομίζω ότι το υπάρχον ρόστερ μπορεί να παλέψει για τη σωτηρία του, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν χρειαζόμαστε ενίσχυση. Η κατηγορία είναι δυσκολότερη, οι απαιτήσεις είναι μεγαλύτερες. Θέλουμε ενίσχυση, αλλά δεν θα διώξω κανέναν παίκτη, θα δώσω ευκαιρία σε αυτά τα παιδιά. Τώρα, όσον αφορά τη δουλειά μέσα στο γήπεδο, θα παραμείνει η ίδια, δεν θα αλλάξει κάτι. Η αλήθεια είναι ότι δουλέψαμε καλά καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς».

Σε ερώτημα αν υπάρχει μεγάλη διαφορά ανάμεσα στους ομίλους του Βορρά και του Νότου, ο Νεοκλής Λεμονίδης ανέφερε: «Νομίζω ότι οι όμιλοι του Νότου είναι πιο δυνατοί και αυτό είναι και απολύτως λογικό. Περισσότερος κόσμος, περισσότεροι αθλητές, μεγαλύτερες εμπειρίες. Σίγουρα είναι καλύτεροι οι όμιλοι του Νότου».

Εκτός αγωνιστικού, υπάρχει κάτι άλλο που να διαφέρει ανάμεσά τους; «Όχι. Σε ό,τι αφορά τουλάχιστον την τεχνογνωσία δηλαδή, είμαστε αρκετά ενημερωμένοι, τόσο οι προπονητές όσο και οι ίδιοι οι παίκτες. Παρ’ όλα αυτά, δεν έχουμε τον πληθυσμό που έχει η Αθήνα, οπότε είναι φυσικό και επόμενο. Ωστόσο, αυτό που κάνει εντύπωση και συζητάμε συνεχώς και οι προπονητές και οι διοικήσεις είναι ότι δεν βλέπουμε νέα παιδιά να βγαίνουν από τον χώρο μας. Παρατηρούμε, δηλαδή, ομάδες να πρωταγωνιστούν με μεγάλους σε ηλικία παίκτες».

Όσο για την ερώτηση για τον κόσμο, απάντησε: «Ο κόσμος μας έχει βοηθήσει σε πάρα πολλές στιγμές, τόσο καλές όσο και άσχημες. Ειδικά σε μία χρονιά όπου η ομάδα ήταν πρώτο φαβορί για να πέσει κατηγορία, είδαμε τον κόσμο να γεμίζει το γήπεδο. Γενικά θεωρώ ότι είμαστε μπασκετούπολη, έχουμε φιλάθλους του αθλήματος. Ενώ η πόλη έχει τέσσερις ομάδες μπάσκετ, ο κόσμος πηγαίνει και τις βλέπει».

Τέλος, τι σημαίνει ο ΓΑΣ Κομοτηνής για τον Νεοκλή; «Μετά την οικογένειά μου, ο ΓΑΣ». Αναλυτικά η συνέντευξη του Νεοκλή Λεμονίδη στ Φως με ένα κλικ ΕΔΩ.