Σήκωσαν το πρώτο τους πρωτάθλημα οι αγαπημένοι των Αλεξανδρουπολιτών Ιβαν Ράιτς και Ιβάν Μίχαλι

Ο Κροάτης Ιβαν Ράιτς και ο συμπατριώτης του Ιβάν Μίχαλι, που έκαναν μεγάλη καριέρα και αναδείχθηκαν από τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης, με τον οποίο έφτασαν μέχρι και τον τελικό του πρωταθλήματος ο πρώτος και τον τελικό του λιγκ καπ ο δεύτερος, κατέκτησαν το πρώτο τους πρωτάθλημα εκτός της πατρίδας τους.

Αυτό δεν συνέβη φυσικά στην Ελλάδα, από την οποία έχουν αποχωρήσει εδώ και χρόνια, αλλά στην Ρουμανία. Μάλιστα, είχαν για προπονητή τον Σέρτζιου Στάνκου που ξεκίνησε την χρονιά στον ΠΑΟΚ αλλά λίγο πριν την Πρωτοχρονιά αντικαταστάθηκε με τον Σάκη Ψάρρα και επέστρεψε στη πατρίδα του, ανέλαβε την Αρκάντα Γκαλάτι και την οδήγησε στον πρώτο τίτλο πρωταθλήματος στην ιστορία της.

Μάλιστα πέρα από τους δύο Ιβάν τους τρομερούς, τον Ράιτς και τον Μιχάλι που ήταν στον Εθνικό Αλεξανδρούπολης (και εικονίζονται σε παλιότερη φωτο που είχαν στείλει στο thrakisport από αποστολή με την Εθνική Κροατίας αφού στον Εθνικό δεν συνέπεσαν ποτέ), ο Στανκου είχε στο ρόστερ του και τον Μπίσετ που πέρασε από τη ΜΕΝΤ και την Κηφισιά. Όλοι μαζί πανηγύρισαν την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Το ρουμανικό πρωτάθλημα δεν έχει πλέι οφ αλλά μίνι πρωτάθλημα μεταξύ των έξι καλύτερων ομάδων μετά την κανονική περίοδο.

Στην 10η αγωνιστική η Αρκάντα Γκαλάτι νίκησε εκτός έδρας την Στεάουα 3-0 και εξαφάλισε τον τίτλο με 2 βαθμούς διαφορά από την Ζαλάου που τερμάτισε στην 2η θέση. Ο Ράιτς σε αυτόν τον αγώνα είχε 17 πόντους και ο Μπίσετ 11. Την κούπα σήκωσε ως αρχηγός ο Ράιτς.