Volley League: Με νέα μεγάλη εμφάνιση Εβριτών ο Ολυμπιακός έκανε μπρέικ και πάει για τον τίτλο την Πέμπτη

Ο Ολυμπιακός αν και έχασε το πρώτο σετ, πήρε τα τρία επόμενα, έφυγε με μια σημαντική νίκη από την Πυλαία σπάζοντας την έδρα του ΠΑΟΚ και είναι μια ανάσα από το 29ο πρωτάθλημά του.

Ο ΠΑΟΚ για ένα ακόμη ματς σημάδευε τον Αλεξίεφ, αλλά οι κακές υποδοχές του, δεν έφερναν πόντος για τους γηπεδούχους, που ήταν τραγικοί στις κόντρα επιθέσεις, ενώ ο Βούλγαρος σημάδευε σωστά στο τερέν του ΠΑΟΚ(17/26 επιθέσεις) και ο Ολυμπιακός κέρδισε 3-1.

Στο πρώτο σετ μετά απο συγκλονιστικό ματς, ο ΠΑΟΚ προηγήθηκε με 25-23 αλλά στο δεύτερο σετ ο Ολυμπιακός περιόρισε τα λάθη και επέβαλε τον ρυθμό του, Σμιτ και Αλεξίεφ ήταν εύστοχοι στην επίθεση και το 21-25 ήρθε πολύ εύκολα. Η συνέχεια ήταν μάλιστα πιο εύκολη, καθώς όταν ο ΠΑΟΚ προηγήθηκε 12-10 με μπλοκ του Όκολιτς στον Ανδρεάδη, το γήπεδο πήρε φωτιά, αλλά αυτό ξύπνησε τον Ολυμπιακό, που έφτασε στο 13-16 και τελείωσε 21-25 με λανθασμένη υποδοχή του Όκολιτς και απάντηση του Ανδρεάδη 17-25.

Ο Σέρβος μπήκε στο τερέν του Ολυμπιακού, έγινε για λίγο…ροντέο, χωρίς συνέπειες για τον Όκολιτς. «Ο Γεροθόδωρος όφειλε να δείξει κόκκινη κάρτα στον Σέρβο, αλλά “κοκκίνησε” και τον Ανδρεάδη», σχολιάζει ο Στέφανος Λεμονίδης, που ολοκληρώνοντας την ανάλυσή του στο Φως τονίζει ότι στο τέταρτο σετ ο Φιλίποφ έκανε λάθος, ξεκίνησε με πασαδόρο τον Τερζή και ο Ολυμπιακός με φλότινγκ σέρβις έκανε το 15-25.

Από τους νικητές ο Ανδρεάδης πέτυχε 8 πόντους (6/12 επ., 2 μπλοκ) και ο Σμιτ 18 (15/27 επ., 2 μπλοκ, 1 άσσος), αμφότεροι παίκτες με παρελθόν στον Εθνικό Αλεξανδρούπολης όπως και ο Δαρίδης που αγωνίστηκε ως δευτερο λίμπερο με τον Στεφάνου. Δεν αγωνίστηκε ο Ραφαήλ Κουμεντάκης.